App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

till vilket pris ska biologiska föräldrar ha rätt till sina barn?

tänker på haddile tex.. jag anser att det inte finns några som helst omständigheter som gör att det bästa för henne är att få komma till hennes biologiska mamma.. jag skiter i hur synd det är om mamman.. om hon så letat dag å natt efter sin dotter.. barnet mår ju bra, har en mamma en pappa syskon, en skola, vänner, ett språk.. Att hon ska ha kontakt med sin mamma är ju självklart men att hon ska skickas till en för henne främmande kvinna till Algeriet är ju absurdt.. Får man vara så enormt egoistisk som förälder att man fullständigt skiter i sitt barn för att fylla sitt eget tomrum?! Bara för att man är biologiskt den rätta.. Oh jag blir så arg så jag kokar och jag hoppas att mamman fattar själv vad som är bäst för hennes barn och att hon låter fosterfamiljen adoptera hennes dotter!

2012-10-23
osisen
osisen

jag håller iaf inte med.. :-)
Jag tror att man kan vara en precis lika viktig person utan å vara biologiskt rätt. Att föräldraskapet inte sitter i DNA:t.
Jag anser fortfarande inte att man automatiskt är bäst för barnet bara för att man är den biologiska föräldern särskilt inte om man inte funnits för barnet sina första år i livet.. som faktiskt är oerhört viktiga!
jag tror att relationen till sina biologiska föräldrar är viktga men den relationen kan man skapa på olika sätt och behöver inte nödvändigtvis betyda att man måste bo hos dem.

2012-10-29
osisen
osisen

Anledningen att man inte kommer ihåg under ålder 5-6 beror på att hjärnan jobbar så mkt med att lära sig nya saker och på att ta in så många nya intryck hela tiden. Och ang. Små barn som går igenom skilsmässa och varför det sätter spår är ju för att de andra familjemedlemmarna påverkas negativt. Min sambo var 3 år när hans föräldrar skiljdes och det var en lycklig skilsmässa- han minns inget! Min lillasyster var 3 när våra föräldrar skiljdes väldigt olyckligt- hon minns inget men sen när hon börjar komma ihåg så var ju pappa inte där, mamma och pappa bråkade och syskon som är ledsna...klart det sätter spår då. Och varför nu Haddlies mamma lämnade henne? Ja det vet ju bara hon men hon kanske var tvungen? Det är kanske lätt att sitta i ett välfärdssamhälle och tycka och svårt att sätta sig in i situationen?

2012-10-29
InezFinez
InezFinez

Är inte insatt i just Haddile fallet men barn ska vara med sina bioföräldrar i största möjliga mån. Enda ggr barn ska placeras är om de får leva i en olämplig miljö som en knarkarkvart. Eller blir regelbundet misshandlade och kränkta då ska de inte bo med bio. Men att säga att bara för att ett hem haft ett barn en kort period i dess liv så betyder inte det att det är rätt att barnet ska fortsätta bo där som ett rullande band princip. Aldrig. Så håller med Maria

2012-10-29
ScorpioX
ScorpioX

Fast än en gång så pratar jag rent generellt. Jag tänker om man kommer ifrån sitt barn av olika omständigheter som man inte styr över själv. Naturkatastrofer tex.

2012-10-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Fast hade jag fått veta att min biologiska mamma inte hade gjort allt för att få mig tillbaka hade det nog satt djupare spår.

2012-10-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

jo självklart mamsan.. men vissa förändringar påverkar en på ett helt annat plan.. som tex att behöva få en ny familj och en ny mamma.. en skilsmässa tex för att ge ett exempel som e lite mer vanligt.. små barn blir ju bevisligen påverkade under en skilsmässa.. vissa mer än andra.. å helst vill man ju inte utsätta sitt barn för det även om det ibland är ett måste..
och jag tror att ett byte av mamma/land/språk/familj påverkar barnet mer negativt än positivt och att det sätter djupa spår..
men generellt så anser jag väl åxå att man ska tillbaka till biologiska familjen.. det är ju det som är tanken med en fosterfamilj. men i detta fallet kan jag inte se att det är det bästa för barnet..

2012-10-28
osisen
osisen

Busan; å andra sidan betyder det ju inte heller att hon kommer göra det igen. ;-)

Jag vill förtydliga att mina svar och åsikter gällde rent allmänt, inte just i detta fallet då jag inte är insatt i det. Och jag står fast vid att jag absolut tycker att en mamma har "rätt" att kunna kämpa för att få tillbaka ett förlorat barn.
Och vad gäller ålder då barn börjar komma ihåg och så. Osisen; du menar att bara för att barnet kanske har minnesfragment av det som upplevs innan ca fyra års ålder så kan man inte göra förändringar i dess uppväxt? Eller vaddå?

2012-10-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Precis. Hon har dessutom inte brytt sig om att hålla kontakt. Hon hade ingen aning om att hennes kompis inte hade dottern längre. Det visar väl ändå hur lite hon egentligen brytt sig om barnet?

2012-10-28
jika686
jika686

Jag är med dig Osisen när det gäller Haddile. Det är faktiskt först nu, när media tittar, som mamman påstår sig vilja ha tillbaka dottern. Enligt henne har hon åkt hit, lämnat sin dotter hos en vän för att åka tïllbaka till Algeriet för att jobba. Trots att hon påstår att hon kan skapa ett tryggt och bra he för henne. Nej, jag anser inte att hon ska få tillbaka sin dotter. Man lämnar inte sitt barn så länge hos någon utan att ens ha kontakt om man vill ha sitt barn.

Men om barnet blir kidnappat är det en helt annan femma.

2012-10-28
jika686
jika686

fast hur mycket har man kämpat om man lämnar sitt barn vid knappt 3månader?? den som har kämpat för det här barnet är ju fostermamman och familjen där..
jag säger inte att mamman inte ska få ha en relation till sitt barn eller att dom inte ska få träffas..
däremot anser jag fortfarande inte, trots era ganska övertygande motargument att det bästa för barnet är att skickas till en främmande kvinna i ett främmande land alldeles ensam.
å du som skrev att hon inte skulle minnas sin svenska familj tillslut, är väl fruktansvärt hårt å kallt om nåt.. så du tror inte att du gjort sånt intryck på dina barn då de skulle kunna växa upp som om ingenting hänt om du dog när de var 2,5?!
kanske skulle de inte minnas dej som person men något skulle fattas, en trygghet de känt skulle för alltid vara borta.

att barnet kan leva å må bra det är säkert så å barn e kämpar men frågan är ju mer om det är nödvändigt att utsätta dem för det.
finns ju en anledning till varför man har utbildningar för de som adopterar.. att det tar år att få genomgå en adoption.. för det är inte å bara plocka hem ett barn å sen är allt frid å fröjd..
för haddile blir det två uppbrott från trygghet.. först från sin biologiska mamma.. sen från sin fostermamma och familj.. sen ännu en gång till sin biologiskamamma..

jag är fortfarande inte övertygad om att det är rätt.. så fortsätt försöka övertala mej..
säger som alltid.. man är inte sämre än att man kan ändra sig.

2012-10-28
osisen
osisen

Om Haddile kommer till sin biologiska mamma nu vid 2,5 år så kommer hon troligtvis inte att minnas sin familj i Sverige. Hade detta hänt mig och mitt barn hade jag rivit upp hela himlen för att få henne tillbaka! Jag tycker du är väldigt hård och kall Osisen :( Om man som mamma inte försökte få sitt barn tillbaka oavsett anledning till att det togs från en så är det nog något fel! Jag har burit henne i 9 mån, kämpat med förlossning och amning och ingen älskar henne som hennes föräldrar! Det är en helt annan sak om man adopterar bort barnet frivilligt! Men jag rycker att barn ska leva med sina biologiska föräldrar om det är möjligt.

2012-10-28
InezFinez
InezFinez

Jag håller faktiskt med Mamsan, hade barnet däremot varit äldre, säg 5-6 år hade jag kanske sagt annorlunda.

Och jag hade slåtts med näbbar och klor för att få mitt barn tillbaka!

2012-10-24
Betty86
Betty86

Leva ett BRA liv *

2012-10-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Jag tror inte att det hade förstört henne för livet. Barn har en otrolig förmåga att anpassa sig, så att komma tillbaka till sin biologiska mamma och leva ett år liv i den unga åldern tror jag absolut inte hade förstört henne.

2012-10-24
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

fast jag skrev heller inte att hon har RÄTT till sin dotter. Jag skrev att det är väl självklart att de ska återförenas!

Vad den lilla flickan råkat ut för som spädbarn och hur det har gått till kan du inte hålla mamman skyldig till så länge ingen vet vad som hänt.

Att de återförenas genom att föräldrarna kommer hit till sverige och får umgås med sin lilla dotter är väl en bra början. Då kan de bygga upp en relation som senare gör att det blir möjligt för mamman att få tillbaka sin dotter. LÄS: i sinom tid..

2012-10-24
just_m
just_m

Även om det hade förstört henne för livet?

2012-10-23
osisen
osisen

Å sen var kidnappning ett dumt exempel jag håller med för det är ju en olaglig handling och de hade inte fått behålla barnet vilket som för de föräldrarna hade ju hamnat i fängelse.. :)

2012-10-23
osisen
osisen

Ja, jag hade nog gjort allt i min makt för att få tillbaka min dotter och skapa en relation med henne. Utan tvekan.

2012-10-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

jag förstår vad du menar mamsan, och nej jag tror att om monster hade ett helt liv, ett annat språk och en annan familj så hade jag inte tagit henne därifrån. Nu handlar detta åxå om ett spädbarn som blivit stor, inte ett större barn för då är det en annan sak. 

Har man ett abrn som är stor nog att minnas sin riktiga mamma och familj är det en helt annan sak men när barnet inte vet någon annan värld så hade jag fått offra det som ligger mig närmast om hjärtat om det var vad som var det bästa.. Sen ahde jag självklart velat träffa henne och ha en relation men nej rent spontant hade jag inte ryckt upp henne därifrån för det tror jag inte att hon hade klarat rent psykiskt. vem hade gjort det?!?!

2012-10-23
osisen
osisen

Nej man har ju naturligtvis inte alla fakta genom media men om man utgår från det man vet som fakta så tänker jag såhär.

Just_m jag tycker faktiskt inte alls att hon har rätt till sin dotter. Å nej hon förtjänar inte en andra chans. SJÄLVKLART så bör dom få träffas å bygga upp en relation men att flytta ett barn från sin hela värld och trygghet det är inhumant och vidrigt och ingen mamma med hjärtat på rätt ställe skulle någonsin göra så mot sitt barn!! Så nej i detta fallet bör hon inte flyttas från fosterfamiljen. 

Jag säger som Andiamo i detta fallet.. Barnen har rätt till föräldrar inte tvärtom.

2012-10-23
osisen
osisen

Osis: jag håller inte riktigt med dig. Jag anser faktiskt att ett barn ska vara med sin biologiska mamma om mamman är kapabel att ta hand om barnet på rätt sätt. Just detta fallet är jag inte så insatt i, så jag svarar rent generellt.
Tänk om någon kidnappat din lilla tjej nu, och om 2 år hade du hittat henne. Även om hon hade haft det hur bra som helst hos sin "nya" familj hade du ju ändå velat ha henne tillbaka! Eller kidnappa kanske var ett dumt scenario, men låt säga nån naturkatastrof likt tsunamin. Att mor och barn kommer ifrån varandra. Förstår du vart jag vill komma med detta pladder? :-P

2012-10-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

sånt här är alltid svårt att tycka till om..

Ingen kan egentligen veta hur det har blivit som det blivit. Jag tänker på den stackars mamman som kanske råkat ut för ngt och därigenom blivit av med sitt barn och då är det väl självklart att de ska återförenas om allt (!) ser bra ut.

I sverige är det ju i alla fall så att målet med all fosterfamiljsverksamhet är att familjerna ska återförenas.. Även om jag ibland kan tycka att en del svenska mammor heller inte borde ha rätt till sina barn igen p.g.a. missbruk och dåligt umgänge m.m.

Men! Alla förtjänar väl att få en chans till..?

2012-10-23
just_m
just_m

Haddile är om jag inte minns helt galet 2,5år idag.. har alltså bott hos samma familj sen runt 3månader. 

mamman säger sig ha försökt komma i kontakt med svenska myndigheter hela tiden från algeriet men att det itne gått. kontakten med mamman kom fram när fallet haddile uppmärksammades i media då dom ville utvisa henne till frankrike (mamman har algeriskt och fransk medborgarskap) Dom ville hon skulle bo i ett barnhem där medan dom letar efter mamman, vilket för övrigt är ÄNNU värre. 

Nu har mamman hör av sig å vill ha sitt barn?!?!?! 

naurligtvis måste dna test å sånt göras å sen en utredning om mamman är lämplig men visar den utredningen på det så skickas antagligen den lilla flickan till algeriet till en människa hon inte känner och lär väl inte få träffa sin fosterfamilj mer :(

2012-10-23
osisen
osisen

Har man lämnat bort barnet så har man ju redan gjort sitt val.. Visst kan man ångra sig, men när det gäller liv (djur och människor) så kan man inte bara göra det ogjort och sen är allting bra igen...

2012-10-23
Yrwen
Yrwen

Nu är jag inte insatt i just det fallet, men hur kommer det sig att barnet inte är hos mamman från första början?

2012-10-23
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...