App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Delad vårdnad?

Någon som vet på ett ungefär när pappan kan ta hem barnet första gången, t.ex en helg eller vecka. Det har nyss tagit slut mellan mig och pappan och det enda han tjatar om är att han ska ta hem barnet direkt, att jag inte ska amma för att han ska kunna ta hem barnet. Men även om jag ammar eller inte så behöver ju barnet min närhet. Jag vet ju själv att han inte kan ta barnet direkt, men han förstår inte det. Så tänkte om någon visste på ett ungefär hur lång tid det tar innan man kan börja med delad vårdnad samt har delad vårdnad med sina barn! Jag är livrädd att han ska försöka ta barnet ifrån mig i början. Kanske blev ett litet snurrigt inlägg nu, men hoppas ni förstår! Jag är 21 och är i v.20 :)

2012-10-22
Mjm123
Mjm123

Som Fideli73 skrev så är det 3 år som gäller för växelvis boende, men givetvis är det viktigt att han har mycket kontakt med barnet innan dess, annars blir det jättetokigt då!

Jag föreslår att ni kontaktar familjerätten, de har gratis samarbetssamtal för föräldrar som är riktigt bra. Vettiga människor som har koll på lagar, bestämmelser, praktis och ofta har de bra sunt förnuft. De kan också ge råd och tips. Där får ni möjlighet att var och en delge era farhågor och önskemål, och med hjälp komma fram till ett "avtal" er emellan. Om ni vill kan ni göra det skriftligt och underteckna det där vad som ska gälla.

2012-10-22
Mikka85
Mikka85

klart du ska få amma om du vill men att lämna barnet ett par timmar å kanske handla eller liknande kan man ju göra.. han kan ju vara hemma hos er.. sen när du inte amma kan han ju vara en dag då å då.. sen när de blir lite större kanske sova över.. min.son sov hos mormor å morfar första gången runt halvåret å de passade honom när vi va å handla första gången runt fyra månader.. å det har aldrig varit minsta problem.. tror även det är viktigt att pappan får vara med även om man separerat.. kanske komma en sväng efter jobbet så kan han mysa lite ta en promenad eller så medan du får tid å duscha.. röja osv..

2012-10-22
osisen
osisen

Jag tycker du ska dra hono till t ex bvc eller närmsta barnpsykolog, så han får förklarat för sig hur mycket trygghet en bebis behöver. Och hur mycket den kräver. Synd att han inte lyssnar på dig.

2012-10-22
jika686
jika686

Självklart ska han få träffa sitt barn, det jag menar är att jag inte vill att en bebis ska flytta mellan oss varann vecka när han knappt är någon månad. Men han tror att det är okej att ta hem barnet till honom direkt, jag har försökt förklara att det inte fungerar så, att jag vill att barnet har ett fast hem, där han känner sig trygg har också sagt till honom att han självklart är välkommen att komma hem till mig när han är hemma (han jobbar borta fyra dagar, hemma 2). Han är 20 år och han förstår inte riktigt hur allting fungerar med en bebis och vad som är bäst för barnet, han tänker nästan bara på sig själv.

2012-10-22
Mjm123
Mjm123

När barnet inte ammar längre kan han ha barnet över natten och veckovis vid 3 års ålder vilket familjerätten rekommenderar.

2012-10-22
Fideli73
Fideli73

Jag förstår inte riktigt hur du menar.... Ska han inte få träffa sitt barn alls i början?Eller ska han komma dit lite då och då i början?

Men vad jag hört så kan man börja med delad vårdnad så fort du slutat amma, men då oftare byten än varannan vecka. Men det är vad jag hört, kan inte påstå att jag vet. Kanske du kan fråga bvc vad de tror är bra för barnen?

2012-10-22
jika686
jika686

Men gud så barnslig kille! Hur gammal är han?! Vet han överhuvudtaget hur en bebis fungerar? Man blir ju mörkrädd. Och vaddå att du inte ska amma? Vem är han att bestämma det?
Kolla runt på Internet, det finns säkert rekommendationer för hur små barnen kan vara, men jag kan GARANTERA att en nyföding inte ska vara växelvis varannan vecka hos två föräldrar!

2012-10-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...