App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är man dum i huvudet...

...om man vill ha ett till barn med sin sambo fast man egentligen funderar på att separera. Jag vill jätte gärna ha två barn ganska tätt emellan och att vår dotter ska ha ett helsyskon. Just nu har vi det väldigt dåligt och egentligen vill jag flytta ut. Men gör jag det så förlorar jag chansen till helsyskon som jag så gärna vill. Just nu känns de så rätt att skaffa ett till och för mig gör de inget om vi flyttar isär sedan, om 1-2 år. Det enda som är jobbigt är att försvara och förklara mitt val för vänner och familj. Vet att en del tycker det är en sjuk inställning jag har. Men varför ska jag bry mig så mycket om vad andra tycker? Förstår inte varför jag inte bara kan leva som jag vill och våga stå för mina val.

2012-10-18
Maalin89
Maalin89

Håller med om vad de andra skrivit. Men det jag spontant tänker på är ert barn som redan finns. Hur är relationen mellan dig och din kille nu eftersom du helst vill flytta. Det låter inte som att det är en bra relation. Blir det en bra miljö för ert barn att bo i, irriterade föräldrar som egentligen inte vill vara tillsammans. Är det värt att utsätta ert barn för det bara för att få ett biologiskt syskon?

2012-10-18
emcb
emcb

Jag kommer självklart inte ha mina barn varannan vecka direkt. Tanken är att jag ska ha den mer och vi successivt jämnar ut ungängestiden. Är beredd på att de kan bli tufft men även om de blir så, så känns det som ett rätt val för mig. Min åsikt är att barn vid växelvist boende inte lider mer än andra barn som har en hel kärnfamilj. Jag hoppas ju såklart att vi kan reda ut våra olikheter och problem och få det att funka. Men kände att jag behövde ventilera hur de skulle bli om de gick åt andra hållet.

2012-10-18
Maalin89
Maalin89

Om du skulle välja att skaffa ett barn till med honom (även om ni är överens om det) måste du ju vara beredd på att det kommer att ta längre tid än så innan du eventuellt flyttar ifrån honom. Dels tar det ju något år bara innan ni har barnet, och sen kommer spädbarnstiden och allt som följer med. Om du skulle göra en överenskommelse med din sambo så tror jag säkert att han vill att du stannar i tre år till efter barnets födelse. Familjerätten m fl avråder starkt från att barn ska flytta mellan föräldrarna innan de blir så gamla. Annars måste ni vara beredda på att du kanske måste ha barnet/barnen på heltid i ett par år trots att du är ensamstående, och för dig skulle det nog vara väldigt påfrestande under småbarnstiden. För att inte tala om hur jobbigt det skulle vara för killen att spendera så lite tid med barnen och inte få den där jättebra kontakten från början!

Om ni efter en eventuell separation har tänkt er att ha barnen varannan vecka så skulle jag inte utsätta fler barn än möjligt det. Vi har barn som bor varannan vecka och de mår skitdåligt av det. Tänk dig själv att inte ha ett riktigt "hem" utan behöva fara fram och tillbaka hela tiden, flytta varje vecka, vad splittrad man blir av det och dubbel uppsättning av alla saker! Det är både dyrt och barnen får ingen riktigt trygg uppväxt, oavsett hur bra föräldrarna kommer överens.

Sen är det svårt att säga hur bra ni kommer överens efter separationen också, även om man var bästa vänner innan så är det många som kommer ihop sig eller att det dyker upp saker som man är oense om. Och det går ganska fort för en att växa isär och utvecklas på var sitt håll, så att man tänker olika om många fler saker runt barnen.

Känns det inte rätt med honom skulle jag verkligen inte rekommendera dig att sätta ett barn till till världen, även om jag förstår hur du känner och varför du tänker i de banorna. Det bästa vore väl (om du känner att det är helt kört med sambon) i så fall att du satsar på att träffa någon ny som du kan skaffa två barn till med, tätt, som blir helsyskon och jag tror inte att ditt första barn kommer att känna det annorlunda för dem.

2012-10-18
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Vi har pratat om det tillsammans. Har funderat på det ett tag båda två. Han har en son sedan tidigare och för honom känns de lättare med barn tillsammans med mig även om de tar slut mellan oss. Han är inte så sugen på att skaffa barn med en tredje.

2012-10-18
Maalin89
Maalin89

Jag förstår att du vill ha helsyskon och det finns ju alla möjliga upplägg på familjer, homosexuella som skaffar barn med ett annat homosexuellt par, kompisar som skaffar barn, folk som skaffar barn ensamma osv  MEN då anser jag att man måste ska gå in i det med öppna ögon.

Så om detta är något du kommer överens med din sambo om så är det helt ok.. Alltså att ni verkligen pratar igenom det hela, eventuella upplägg hur det ska gå till osv så varför inte???

Men om du väljer att skaffa ett syskon med din sambo utan att han är medveten om hur du tänker och allt sånt där så är det bara en ren egoistisk och elak handling. Då är det inte ok.

2012-10-18
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...