App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Min 8 månaders har börjat vakna på natten

Jag har en son som blir 8 månader nästa vecka.  Har sen han var cirka 2 månader sovit hela nätter utan några problem fram tills nu för några veckor sen, då har han börjat vakna vid 2-3 på natten och ligger och skriker tills man plockar upp han, och är sen vaken i 2 timmar innan han somnar om. Har försökt att ge han nappen och dra min hand på hans huvud och sätta på hans sängmobil men inget hjälper han bara gnäller tills man plockar upp han.. Har också provat att lägga han i våran säng mellan mig och sambon men de hjälper inte heller. Så det slutar alltid med att vi går upp och sitter vid tvn och myser eftersom jag inte vill väcka min sambo som ska upp på morgonen. Ger han heller ingen mat på natten eftersom jag har hört att man inte ska göra de efter 6 månaders ålder. Har sen han föddes sovit i egen säng i samma rum som oss, och vi har alltid haft samma kvällsrutin: 19.30 - På med pyjamas, mysa och varva ner och läsa böcker 20.15 - Välling 21.00 - Sova Har även försökt att hålla honom mer vaken på dagen och ge han mer mat och badat han innan läggdags men det hjälper inte heller. Så någon som har varit med om samma sak och som har lite tips på vad man kan göra?

2012-10-14
Angelica_90
Angelica_90
Bebis på 9 månader

Tack så mycke för era svar! :)

Och de blev bättre tillslut. Jag provade dom råd ni gav mig och vissa funka och vissa inte.
När han börja gnälla smög jag ut ur rummet utan att tända eller plocka upp han och gjorde välling men det ville han inte ha, han vägrade att ta flaskan. Så jag provade nästa natt att bara smyga upp utan att tända lampan eller prata med han, jag stoppa bara in nappen i munnen å sen la jag mig igen, Det funka!!

2012-11-17
Angelica_90
Angelica_90
Bebis på 9 månader

separationsångestfasen kallas det och sätter igång runt 8 månader. olika barn reagerar olika. vissa blir extremt gnälliga och klängiga och ängsliga under dagarna och vissa (som mina barn, suck...) kan börja vakna 10ggr per natt för att kontrollera att mamma fortfarande är där. det är en jobbig psykologisk process för dem där de börjar inse att de är en egen individ och inte en utväxt på mamma. ;)

håller med de andra, tänd inga lampor, sätt inte igång tv:n utan ge alla signaler om att det är natt och då ska man sova. ge närhet, trygghet, kanske välling om det hjälper (man ska inte alltid lyssna på de som säger att man inte ska ge mat på natten efter 6 månader, det är individuellt) och trösta dig med att det går över. :)

2012-11-07
mickelina81
mickelina81

Det är nog vanligt i den åldern, 8-10 månader. Jag har aldrig pratat med barnet och inte tänt ljuset heller... har provat det mesta nattetid, men det bästa har alltid varit en flaska välling! Med flaskan har de alltid somnat om och oftast sovit nån timme längre på morgonen... visst finns risken att det fortsätter sen (jag får fortfarande ge välling ibland och sonen är snart 18 månader) men vaddå då... det går över =) ..nångång...

2012-11-07
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Klart du kan ge välling på natten! De BEHÖVER inte det ur näringssynpunkt efter sex månader, men vissa barn behöver det för att somna om. Min dotter är 17 månader och hon har haft massa olika "sömn-sätt". Hon fick välling på natten nu hela sommaren, men senaste två veckorna har hon sovit hela nätter.
Så gör det som känns enklast för er. Tror du att han somnar om av välling hade jag absolut gett honom det. Lycka till!

2012-10-14
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...