App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Aprilföräldrar!

Här kan vi ha lite fler diskussioner. Så kan vi följa varandras väg mot baby. Grattis till oss alla!

2012-10-13
solskensmamman
solskensmamman

Fredag! Fast jag räknar med att gå över och hoppas på att det ska starta NU!!!

2013-04-07
solskensmamman
solskensmamman

10 dagar kvar. Kan hända när som och hoppas verkligen det gör det:) längtar

2013-04-07
Mikkiz_6
Mikkiz_6

Har fått havandeskapspenning from fredag men är sjukskriven denna vecka pga återkommande sjukdom under en månads tid, vilket resulterat i att jag inte har ork att lämgre klara av mitt jobb. Skittråkigt men samtidigt skönt att kunna vara hemma o vila upp sig ordentligt innan stora finalen :)

2013-02-18
Adde86
Adde86

Bf 22/4 o jag kan knappt vänta mer. Första barnet för oss och jag är trött på att vara gravid (påbörjar v 32 imorn). Känner mig klumpig, stor, orkeslös o längtar bara ihjäl mig till baby gos. Allt är förberett, ska bara tvätta igenom bebis saker o kläder o sen...sen hoppas jag att tiden går fort.

2013-02-18
Adde86
Adde86

det är vardag att alla ska känna på magen, "åh, sparkar det något? " jag känner mig faktiskt inte alls bekväm med att andra känner på magen, självklart får min man känna så mycket han vill, men inte vem som! längtar efter att få bädda vaggan o fixa iordning för bebis nu, ska bli så spännande! :-D

2013-02-18
sandris87
sandris87

Ingen har tagit på min mage ännu, iallafall inte utan att be om lov...

Men väntan börjar bli lång nu.

VI har handlat lite till bebisen nu, det känns som att det är dags att förbereda (det verkar ju gå vägen!):

Lånad spjälsäng på väg hem,

Barnvagn - får låna, ska bara kolla om den passar i bilen!

Babyskydd till bilen - inköpt via bekanta.

skötbord från blocket + ny skötbädd.

barnen har valt lite babykläder för hemresan! Ska tvätta upp gammalt också snart.

skötväskan hittad! Babysittern hämtad, likadant med bärselen. VI lånade ut en hel del, när vi trodde vi var klara...

2013-02-18
solskensmamman
solskensmamman

Hoppar in i denna jag med! BF 3/4

Foglossningen lever rövare och går i väntans tider för att få höra om FK godkänner havenskapspennings ansökan. 
Börjar ni också tröttna på att alla människor kommer och tar på er mage utan att be om lov?
Och ständigt höra, nu är det inte många veckor kvar? :)  Hihi

2013-02-18
MMargharita
MMargharita

Jag är också en sån som alltid är på språng och har fullt upp. Nu vankar jag fram på mina kryckor och blir omsprungen av pensionärerna..haha fixa hemma är omöjligt :( orkar med nöd och näppe plocka undan disk idyl. Ja påsk är vi förhoppningsvis hemma med bebis :) snittet är ju tisdag i påskveckan så jag hoppas på hemgång skärtorsdagen

2013-02-01
Hurricane
Hurricane

Vad skönt att du fick halvtid, hoppas verkligen fk godkänner :) själv blir jag bara sämre och sämre i fogarna :( kan knappt gå ner till ica, vilket bara är ett par hundra meter, längre. Kan inte sova och får förvärkar så fort jag anstränger mig det minsta :( men nu är det inte långt kvar för mig, mindre än 7 veckor :)

2013-01-31
Hurricane
Hurricane

Hej! Jag hoppar gärna in här :) har bf den 29/4 med första barnet!

2013-01-30
kattli
kattli

Här är en till från Kristianstad. Planerad till den 18e april, första gången för mig med. sjukskriven på heltid för många smärtsamma sammandragningar.

2013-01-29
emelieosther
emelieosther
Gravid i vecka 26

Ok:) ja det känns som en månad innan är bra :) någon som bor i Järfälla området?

2013-01-17
Sofie_fi
Sofie_fi

Man brukar gå över lika mycket som med tidigare barn, så jag räknar med att föda ca den 20:e. Sen är jag ledig under påsken och tar ledigt när barnen har påsklov, så jag jobbar bara till den 24:e mars dvs ca 1 mån före. Jobbar bara halvtid pga foglossning.

2013-01-17
solskensmamman
solskensmamman

Jag hoppas också min kommer i tid.. Förstår inte hur jag ska ta mig fram på slutet :S ska också ta ut de semesterdagar jag har sparat i mars sen försöka laborera med föräldradagarna. Har inte satt mig in i den djungeln än...

2013-01-17
Sofie_fi
Sofie_fi

Jag har bf 6 april men kommer snittas 26 mars. Blev sjukskriven 25% i början av dec. Sen 50% några veckor och sen i måndags är jag helt sjukskriven.

2013-01-17
Hurricane
Hurricane

Jag jobbade sista dagen igår. BF 19/4. Fått graviditetspenning. Har oxå problem med ryggen, innan grav oxå men mkt nu. Låser låser mkt. Längtar !

2013-01-17
Marmel
Marmel
Barn på 3 år och 1 månader

Ok in i det sista. Min mamma födde mig 5 v för tidigt så utifall det ligger i släkten. Vill hinna köpa lite grejer också och förbereda..

2013-01-16
Sofie_fi
Sofie_fi

April alltså... : )

2013-01-16
solskensmamman
solskensmamman

Bf 12:e , tänkte jobba till och med den 1:e.

2013-01-16
solskensmamman
solskensmamman

Hej! Jag har också börjat få ryggproblem skuldrorna är värst så fått övningar av sjukgymnast.. Jag var verkligen helt oförberedd på hur mycket kroppen förändrades med en graviditet.. Men det kommer ju ut något fantastiskt av det hela så det är värt det. Kan knappt vänta längre. Bf är 11 april. Hade tänkt jobba till sista feb. För att sen få lite tid för mig själv efter en superstressig höst och vinter. Hur länge tänkte ni andra jobba?

2013-01-16
Sofie_fi
Sofie_fi

Har bf 2/4. Är så spännande. Är på täta UL då jag fått genomgå en avancerad operation inne i hinnsäcken. Men nu ser allt bra ut som tur är. :) längtar så till jag får hålla min lilla flicka i famnen. Är första barnet och både jag och min sambo är födda 91. Någon från Kristianstad trakten?

2013-01-07
Malin_a
Malin_a

just klivit in i vecka 25..bara ungefär 110 dagar kvar eller ca 15 veckor...å halvt sjukskriven..inte helt lätt å vila med en vild närapå 3åring men han e på dagis på förmiddagarna så då hinner jag vila en stund:) bebis fortfarande med fötterna på blåsan emellanåt så d e svårt å pinka, u-odlingsprov taget, bm om en vecka  å blodrov då med:( , här e d full rulle i magen då som då, längtar efter å få höra hjärtat å mäta magen, kollade vikten på vågen igår å den närmar sig 75kg...men försöker iaf gå en liten promenad 1-2 gånger om dagen, eller röra mej i lägenheten för å inte få fnatt helt...magen e inte så värst stor, men fötterna har börjat svullna, ena benet låser sig ibland annars mår jag bra, e ganska pigg..försöker få i mej järntabletterna, ska ta dem varannan dag men svårt å svälja..så e en aning bekymrad:(

2013-01-03
wintersorrow
wintersorrow

Jag har BF den 20:e april och började känna mig riktigt gravid först för knappt två veckor sen... men då kom mycket på samma gång!

Nu har jag mest problem med en otäck halsbränna, sura uppstötningar och att ryggen låser sig precis hela tiden. Som tur är har jag en sambo som kan hjälpa mig att knäcka till den. Jag har också haft ordentlig kramp i tarmarna ett par kvällar, inget roligt alls!

Magen växer nu bra :-)

2013-01-01
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år

Hej på er alla hoppas ni mår bra och har haft en skön julhelg.

Vi ska oxå ha en liten aprilbebis, om jag får bestämma :)

Bf den 24 april enl ul. Men förra gången gick man ju över en vecka så det kan ju tyvärr hända igen och bli en maj bebis till.

Igår förstod vår stora tjej att hon ska bli storassyster. Blir 3 år i maj.

När vi satt vid middagsbordet sa hon till sin pappa: pappa, mamma har en bebis imagen och jag ska bli storasyster. Lät så himla gulligt. Innan när vi försökt prata med henna om det har hon knappt lyssnat känns det som. Men uppenbarligen har hon ju gjort det i alla fall.

Kram på er

2012-12-27
majmamma81
majmamma81

Hej, vi är beräknade 20/4. Går in i vecka 24 imorgon. Känns så härligt och otroligt när jag känner sparkar och buffar i magen. Finns det någon här från Västerås? Om ja vet ni i så fall var man kan gå på gravid yoga och olika gravid aktiviteter? Kram

2012-12-22
Pofa
Pofa
Bebis på 7 månader

V 24 idag.. Går fort men ändå lååångsamt. Väntar på att få gå hem från jobbet men först julledigt nu :) fått klart havandeskaps penning (graviditets penning ) från fsk. BF 19/4 och går hem mitten av januari. Ser fram emot mätning början av jan på mvc :) god jul!

2012-12-22
Marmel
Marmel
Barn på 3 år och 1 månader

Hej!!! Vi har bf den 11 april, blev framflyttade från de 4 april!! Riktigt mysigt o spännande!!!

2012-12-18
Evas86
Evas86

Tack för svaret Catta1 :) Nu är det snart dags för våran rutinkontroll i vecka 26 och hoppas få lyssna på hjärtat då :)

2012-12-17
blandra
blandra

Jag ska också ha en Aprilbebis :) har Bf den 8/4 och det ska bli så skönt att få hela sommaren på sig att njuta av att vara nybliven mamma! Min första son föddes i slutet på oktober och ha en nyfödd mitt i vintern var ingen höjdare då jag var ständigt rädd att han skulle frysa och bli för kall när vi var ute och gick..

2012-12-14
rokkit
rokkit
Barn på 2 år och 1 månader

vecka 22 nu, å nu jädrar e d fart i magen..skrämde både mej själv å sambon igår morse, när jag hoppa till av en rejäl buffning när jag höll på å vakna:) enligt vågen +2kg, ska till mvc för sf mått den 10 januari, ska bli spännande:))

2012-12-14
wintersorrow
wintersorrow

Hej alla!! Nu va det ett tag sen jag va inne:). Lill i magen sparkar o har sig rejält varje dag och nu ser man även när den vänder på sig ibland om jag ligger ner. V 23 (22+3) idag och ser verkligen fram emot att tiden kommer att gå lite fortare för jag tycker att den går suuuper långsamt just nu. Kanske e för att jag legat hemma i först en extrem förkylning med feber o nu i magsjuka. Usch väldigt tråkigt, gillar ju att jobba. Hur går det för er andra? Har ni sökt havandeskapspenning?? Nån som fått svar? Jag skicka in för en vecka sen o hoppas på svar i början av januari så man kan planera sin ledighet. Blandra: jag har färgat håret och har även en vän som jobbar som frisör och som fick barn för några månader sen och det är absolut ingen fara att färga sitt hår under graviditet. Hormonerna kan dock göra att det inte blir den färg du väntat dig och att det även inte fäster lika bra. Detta gäller också om man skulle vilja fixa sina naglar, e själv nagelterapeut, arbetar inte som det men gör mina egna. Hoppas att detta svar va ok, bara den ingen jag fått.

2012-12-11
Cattta1
Cattta1

Hej alla! på torsdag går jag in i gravid v25 24+0 :) Det är en superspännande tid nu tycker jag när man kan känna lilla pyret sparka som en galning! Kände förta "fjärils slagen" redan v13-14. Men först v18-19 som man börja känna av sparkarna på riktigt och nu är det knappt en lugn stund :) Undrar lite om det hära med att färga håret tycker man får olika svar från alla. Men har inte så mkt vänner som har barn och ska inte till mvc förrens den 27 dec. Hur har ni gjort? Har själv inte vågat, men hade varit kul att få känna sig lite fräsh nu till jul :) hoppas alla mår bra och trevlig jul

2012-12-10
blandra
blandra

nu börjar det närma sig på allvar!

V. 23 för mig och jag antar att alla andra iallafall är över halva tiden nu!

Det känns både lååångt till våren och som att tiden rusar iväg...

2012-12-09
solskensmamman
solskensmamman

Inte bygga... Buffa!! Haha

2012-12-01
Marmel
Marmel
Barn på 3 år och 1 månader

BF 19/4. Ville vara säga hej då ja snokar runt. Vart på ul men vill ej veta vad det blir :) besväras endel av oro utan egentlig anledning... Men så kan de väl vara. Känner den lilla kittla mig inuti magen, men vill det ska börja bygga mer snart. Kram på er mammor :)

2012-12-01
Marmel
Marmel
Barn på 3 år och 1 månader

Hej. Här har vi en som är beräknad 21. Så i morgon har vi gått halva tiden. Kan inte fatta att det gått så fort. Det gjorde det inte med första. Hoppas att hela graviditeten går fort. Lider av foglossning. Vist än så länge kan jag hantera smärtan, men den börjar bli olidlig.

2012-12-01
101112
101112

Hej alla! Ska oxå få en aprilbäbis! 18 är det sagt, har haft foglossning sedan v10 och är nu helt sjukskriven,.

2012-11-27
Issabello
Issabello

Här har vi en till :). Bf 12e april, fullt ös i magen och nu kan man även se vissa sparkar och rörelser på utsidan. Jag har även kännt vissa av sparkarna utanpå magen men dock inte min kille för liten verkar springa o gömma sig när han lägger handen på, haha. Mamma gris redan i magen. Fått en enorm mage redan så nu blir det till att berätta på jobbet för de anhöriga och de boende. Även fast magen e stor så har jag ändå inte gått upp jätte mkt än 4,5 kg. Detta är vårat 1a barn förresten.

2012-11-26
Cattta1
Cattta1

Hej! :)

10 April är jag beräknad. I magen är det full fart, till och med den blivande pappan har fått sig en spark.

Jag har mått illa och mått pyton, men som tur är har det blivit bättre nu! Jag jobbar som personlig assistent och har 13 timmars arbetspass med begränsat med hjälpmedel, så får förmodligen får jag gå hem i december redan, men allt för att busen i magen mår bra!!
Ta hand om er alla mammor:)

2012-11-26
Issandra
Issandra

Hej! För mig blir det också en april bebis.:)
Beräknad till den 4 april.
Haft en väldigt bra graviditet hittills.
Inte mått illa alls, dock vart fruktansvärt trött.
Jag var på RUL för två veckor sedan nu snart och fick då reda på
Att de blir en liten flicka.:)

Grattis till alla:)!

2012-11-25
Svenssondenise
Svenssondenise

här är det full fart i magen, sparkar och buffar!

mår fortfarande rätt illa och börjar känna av höfterna nu också. Har blivit flyttat lite, bf 12/4 säger de nu ... men tar det med en stor nypa salt. Den kommer väl när den har bstämt sig!

2012-11-24
solskensmamman
solskensmamman

Hej alla! Jag är beräknad 26/3 så ev blir det en aprilbebis. Mår fortfarande slutliga varenda dag och har tappat aptiten det är tur man känner sparkar och hickningar som gör en lycklig och väntan som tar kol på en för så här dåligt har jag aldrig mått...

2012-11-22
Idussen
Idussen

Till Om Donya : jag jobbar i en butik/ järnaffär, trodde faktiskt inte att jag skulle bli sjukskriven, men eftersom jag hyr ut tunga maskiner och står hela tiden så gick de ganska fort utför!

2012-11-22
Angelica_87
Angelica_87

Hej alla blivande aprilmammor!

Jag är i vecka 18 och är beräknad till 26 april. Var på UL i tisdags och fick veta att allt såg bra ut plus att det är en liten flicka som vi väntar på! Har känt bebisen i en vecka nu :)

2012-11-22
pingelingan86
pingelingan86

hejja, här kommer det ett syskon den 23 april å jag mådde rätt dåligt de första 2 månaderna och hade lite cravings men sen vände det..har nyligen blivit frisk från minst 3 förskylningar på raken, som sonen delat med sig å med förskylningsastma å som tur e jag har medicin har det gått hyffsat...om en vecka så är det rul, det blir 3:e gången vi får se den lill* å hoppas man kan se va d blir för vi är så nyfikna..tror mej känna någon spark emellanåt men iomed förra ul sa bm att tydligen ligger moderkakan i framvägg denna gång med så jag e inte redigt övertygad än att det jag känt är sparkar...har inte gått upp mer än max 1 kg å är i vecka 19 just nu, ingen hormonrand har inte heller dykt upp än..har ingen direkt craving eller känner mej särskilt gravid mer än att magen växt lite grann..blivande storebror hinner bli 3 år innan denna bebis föds..har fått tid hos amanda mottagningen nu å känns skönt å få prata med samma som sist så denna gången känns allt mer förberett å har även blivit lovad extra ultraljud iomed sonen föddes lite tidigare å hade inte så mkt fostervatten eller rörelser mot slutet..

2012-11-22
wintersorrow
wintersorrow

Hej alla mammor!! Jag är i vecka 21 och har blivit sjukskriven för foglossnings besvär, är de någon mer som är hemma på dagarna?

2012-11-22
Angelica_87
Angelica_87

Hej på er! =o) 

I tisdags var jag på RUL och fick se en livlig, sprattlig och underbar bebis som absolut inte ville ligga still så att barnmorskan och läkaren kunde göra sin undersökning helt hundra klart... ;-) Dessutom ville bebis inte avslöja könet så det är fortfarande en överaskning. Den 27:e november ska vi tillbaka så att de kan slutföra sin undersökning. :p 

Beräknas födas den 12 april =o)

2012-11-16
lillaflickan
lillaflickan

bf 30/4 och tror jag kände av det lilla pyret i helgen. så nu väntar Ja på mitt ul innan Ja får se det igen :)

2012-11-14
sandra988
sandra988
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...