App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fadderbarn!

När vår lilla Ingrid var nyfödd och vi insåg vilket överflöd hon skulle växa upp i, så kände vi att vi ville hjälpa ett barn som inte har samma förutsättningar i livet. Så vi skaffade ett litet fadderbarn, en liten sexårig flicka i Kambodja. Vi har skickat två paket med lite färgpennor, hårspännen, ett hopprep och lite annat smått, samt skickat med bilder på oss och brev där vi skrivit lite om oss själva. Jag har märkt på mina föräldrar och syskon att de är skeptiska till detta med välgörenhet, eftersom det är så svårt att veta om pengarna kommer fram osv. Det är det som är så roligt med fadderbarn, för vi får svar på det vi skickar, och de skriver alltid i breven exakt vad de har mottagit i paketen så man vet att det har kommit fram. Idag skickade vi en liten extra peng till jul (även om de inte firar jul), och det är verkligen en underbar känsla att veta att man gör något konkret för en annan människa! Jag kan varmt rekommendera denna typen av välgörenhet, om man har råd att avvara pengarna, för det "fungerar" verkligen!

2012-10-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Norrlänning; det låter trevligt ja! Och det känns så konkret att skicka ett paket med nånting! Det är ju liksom knappast något som går "ner i fickan" på någon administratör nånstans.

2012-10-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Vi har gått via Barnfonden. Det var jätteenkelt, man ansöker via deras hemsida. Man kan fylla i om man vill att barnet ska komma från en speciell del av världen, om man vill vara fadder åt en pojk eller flicka, och ungefärlig ålder på barnet (har jag för mig). Vi valde en flicka, det kändes närmast hjärtat precis när Ingrid hade kommit till oss, plus att flickor väl oftast har det något tuffare än pojkar.

Betty, vad bra av dig! Tror säkert de blir jätteglada!

2012-10-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Trevlig lördagkväll på er!

2012-10-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...