App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

varför kan jag inte bara släppa det?

Är arg, ledsen och fruktansvärt besviken... och kan inte släppa det!! Jag behöver ju egentligen inte bry mig! Men jag kan inte låta bli att känna mig typ sårad..   Var nere på mitt jobb häromdagen för att meddela att jag ska vara föräldraledig även vårterminen -13. Fick då höra att det inte fanns plats för mig på den skolan utan när jag tänkte komma tillbaka till jobbet så blir det på ett annat ställe... Känner mig så jävla ratad! Gjorde jag inte mitt jobb bra? 3 nya har anställts under tiden som jag varit borta och då är jag tydligen automatiskt bortknuffad... Så nu ska jag försöka ta tag i det här med facket samtidigt som jag egentligen ska gå hemma och "njuta" av FL i mer än ett halvt år till.. och veta och känna oro inför att hamna på ett nytt ställe med nya människor när jag ska tillbaka till arbetslivet igen.. Jag är så j-a ledsen för detta samtidigt som jag känner att jag aldrig vill träffa den där människan igen utan egentligen bara be henne att dra åt h-e.. Och så är dottern sjuk här hemma.. sover inte ordentligt på nätterna, äter inget på dagarna och är gnällig.. och jag väntar på mensen som inte vill dyka upp och hormonerna är upp och ned.. Fy fan, kan det bli värre just nu???

2012-10-12
just_m
just_m

jo, men samtidigt står det på fackets hemsida att:

Den som varit föräldraledig får inte missgynnas i arbetet. Du är inte skyldig att godta någon annan omplacering än en sådan som kan ske inom ramen för anställningsavtalet och som är en nödvändig följd av ledigheten.

2012-10-14
just_m
just_m

Är fackligt engagerad och är till 99% säker att det finns en lag om att du ska få komma tillbaka till lika arbetsuppgifter osv kontakta facket direkt!

2012-10-13
Aankii
Aankii

Blev en sån chock bara när man fått höra ända sen dottern föddes om det inte var dags att komma och jobba igen snart..

Och egentligen får det inte lov att gå till så som det gjort även om de har rätt att flytta en (brukar i så fall oftast bero på minskat barnantal).. För att få bort personen som gick på vik för mig så var man "tvungen" att lägga ut tillsvidare tjänst när man sökte ny "vikarie" för mig igen.. den förra var totalt värdelös.. och därför finns det nu inte plats för mig längre.. Inte mitt fel att den personen var misslyckad! Deras eget fel som anställde henne tycker jag..

Men här får jag sota för det för att jag gått och skaffat barn och var tvungen att vara föräldraledig.. Enligt facket ska det vara av särskilda skäl som man blir flyttad och jag undrar verkligen om detta skälet är tillräckligt bra..

Men men.. Jag ska bråka ett litet tag bara, sen ska jag vinna 157 miljoner och köra ner med min sprillans nya Ford Mustang och bränna loss på parkeringen! ;)

2012-10-12
just_m
just_m
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...