App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Blir tokig på dotterns prickar..

Jag har varit i kontakt med vården typ 1miljon gånger  nu.  Sonen har vad vi tror haft svinkoppor! Detta för 3v sen.. efter två dagar fick dottern prickar på kinden.. de prickarna är kvar.. två stycken, sen kommer det å går små röda prickar, som små finnar. problemet är att hon inte har fått nåt vätskande eller några skorpor å de är som sagt inte större än en liten finne .. Det är liksom ingen som vill titta på henne utan dom säger mer, jaja det kanske är svinkoppor eller andra prickar barn får prckar, fortsätt tvätta bara.  Så länge det inte blir mer än några få proickar ges ändå inte antibiotika.  Nej men helt ärligt jag har varit inlåst i 3v tid förutom träffat grannar typ. Vi har haft folk hemma åxå, vuxna dock. Ingen annan har några prickar, vi tävttar oss noga å ofta för säkerhetskull, byter lakan osv.  Alla jag pratar med säger att vätskar det inte smittar det inte.. det är bakterierna som smittar å dom är under skoroprna och i vätskan.  MEN om det inte är svinkoppor om det är nåt annat??? om det sonen hade inte heller va svinkoppor, det kanske va nån ja vet inte, ajg tyckte det var en liten gul skorpoa på å fick panik å började tvätta hysteriskt direkt, resten av skorporna kanske kom för att han blev uttorkade å jag skrubbade som en tok å helt enkelt tvättade sönder hans prickar.. det kanske var virusprickar bara?!?!  ja vet att jag skrivit liknande inlägg innan men jag blir så frustrerad över att inte veta vad det är so orsakar prickar på mina barn, sonen har iofs itne haft fler på ett tag.  TOOOOOOOOOKIG, ni som haft svinkoppor hur såg de ut, såg man tydligt att jajamen detta är svinkoppor eller kunde det likaväl varit en röd prick? virusprick?

2012-10-12
osisen
osisen

Nämen! Då kan vi ju ffs inte ses på måndag! Jag är också jäkligt less på era prickar nu. :-( Men det är bara av egoistista skäl. Jag tycker synd om er också! Puss puss.

2012-10-12
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader

fast nu blev jag osäker igen.. efter att ha googlat å kollat typ varenda bild på nätet så kanske det är svinkoppor trots allt.. varför ska vi behöva vänta ända till onsdag för att få veta.. suck.. blir så ledsen :/ jäkla skit.. Känns inte som vi kan vara mer nogranna med hygienen än vi är ändå så lyckas vi inte bli av me prickarna!!! :(

2012-10-12
osisen
osisen

Svinkopporna var ingen tvekan på mina!

Annars vad jag vet om prickar, röda prickar kan vara scharlakansfeber men då ska man väl haft feber först, mollusker men det blir vita prickar och ser ut som finnar typ är helt ofarligt, känslighet mot mat t ex röda produker röda pricker lokalt runt munnen när man ätit röd mat, kyla kan ge röda prickar likaså värme på det stället som varit utsatt, vita prickar som liknar hormonplitor och sedan blir till sår kan vara multiresistenta bakterier, eksemliknande sår kan vara stafylokocker, sist men inte minst kan vattkoppor vara av så lindrig art att det enbart blir några små prickar eller t o m bara en prick och inte så mycket me...

2012-10-12
Känguru
Känguru

å dessa prickar som kommer är ca 1-1,5mm runda å röda..

2012-10-12
osisen
osisen

Nej verkar itne som de e intresserade.. för jag ringde så sent som idag.. jag sa att MEN om det nu inte är svinkoppor utan nåt annat.. så vill ajg ju gärna vet vad det är.. fick dock ingen tid utan hon sa som alla andra innan henne sagt.

jag har en tid på onsdag till bvc men jag tror redan jag vet svaret.. Fortsätt tvätta, det ser inte ut som svinkoppor men tvätta för säkerhetskull. Det är nämligen så alla 4-5 på vc/bvc jag pratat med sagt redan. 

Dom säger även att jag inte ska oroa mej över att smitta nån men det är klart jag gör i vilket fall.. de säger att det är det kletiga som smittar med svinkoppor å nåt sånt har hon inte men jag känner mig ändå som en smittohärd och får dåligt samvete. Men vi kan ju inte stänga in oss i månader heller. :( hon måste ju få träffa folk å leka..

2012-10-12
osisen
osisen

Jag har för mig att när vi mina hade svinkoppor, det är längesedan så jag kan minnas lite fel, men jag vill iaf minnas att det var rätt stora skorpor och såg allmännt läbbigt ut och då fick man utskrivet någon salva som man skulle ta på... prickar i allmänhet sa en läkare en gång att det kan finnas otroligt många olika orsaker till prickar så ibland får man helt enkelt ingen förklaring. Går det inte att ta någon odling för att se vad det är? Nu när det ändå gått så lång tid borde de ju göra det kan man tycka. Min numera 15-åring hade konstiga utslag när hon var bebis och läkaren trodde det var matalllergi, vi uteslut mjölk men det blev inte bättre och jag tvättade som en tok för att hålla detta under schack för det blev som eksemliknande sår annars och använde en massa barnsalvor från Tyskland (som ligger före Sverige med sånt) som sades vara bra. Till slut efter ett halvår gav läkaren upp och skickade oss till en hudspecialist och då visade det sig att dottern hade haft streptokocker hela tiden, och allt som behövdes för att bekräfta detta var en enkel odling och lite penicillin. Dotterns barnläkare ringde då hem och bad om ursäkt och efter det ändrade de dessutom rutinerna för barnen och började per automatik ta odlingar :-)

2012-10-12
Känguru
Känguru
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...