App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När slutade era att sova på dagen?

Har lite problem att komma på hur vi ska göra när bebis kommer. Mini sover ju i vagnen ute mitt på dagen och än så länge finns det inga tecken på att hon skulle kunna sluta med det. De första månaderna vill vi ha bebis inne när den ska sova, eftersom det är vinter då. Och då kan ju mini fortfarande få sova ute i vagnen. Men hur ska vi göra om vi ska åka nånstans, typ om man ska gå på stan eller vara nånstans där vi inte kommer kunna vara inne nånstans där det finns en säng som bebis kan sova i? När det är sovtid för båda menar jag. Vi vill helst inte skaffa en syskonvagn då de är otroligt dyra och vi har ingen plats i bilen för en sån stor! Bebis ska komma den 5/2 och mini fyller 3 år den 15/4.   Och en annan fråga, finns det footsack till paraplyvagn? Så mini kan använda den vagnen istället för att man ska behöva byta mellan sittdelen och liggdelen i den stora vagnen?

2012-10-09
xLillaMy
xLillaMy

Jag har skrivit ut på facebook ifall det är nån som vet nåt och min mans arbetskamrater är hans föräldrar och systrar, så där kommer vi inte hitta nåt tyvärr :/

Vi går inte på öppna förskolan för här finns ingen i närheten..

Vi kollar i affären varje gång vi åker dit!

2012-10-10
xLillaMy
xLillaMy

Ja, jag inser mer och mer att vi antagligen behöver en syskonvagn :P Men som sagt, jag har inte hittat nån än som vi har råd med! De är inte billiga :(

2012-10-10
xLillaMy
xLillaMy

Sedan kan jag bara varna lite om att mini kan ju bli störd av micro (bebisen :)) vilekt kan leda till att mini behöver mer sömn dagtid för att hon störs nattid av bebisen. Och då är det ju bra om ni är förberedda så att du kan göra saker även om hon inte är i form.

2012-10-10
Yrwen
Yrwen

Min äldsta slutade sova på dagen kring tvåårsdagen. Det var i juni. Efter sommaren ville de på förskolan att han skulle sova, så försök gjordes, men de gav snart upp. Stora dottern sov ett par dagar i veckan sommaren då hon var två. Dock sov hon lite oftare under hösten på förskolan. Slutade nog helt vid två och ett halvt. Lilla dottern är snart 20 månader och vi har först nu börjat begränsa hennes eftermiddagslur till 2,5 timmar. Så jag tror att hon behöver sova länge än!

2012-10-10
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år

Vart har ni hittat dessa billiga syskonvagnar?? När jag kollar på blocket så finns det inga under 2000 kr! De flesta är även bra mycket dyrare än så!

2012-10-10
xLillaMy
xLillaMy

Kan säga attvår syskonvagm inte tar mer plats än en duovagn. Min stora tjej slutade sova på dagen vid 2 år, men kan somna i bilen eller har enstaka dagar då hon behöver sova.

2012-10-10
Yrwen
Yrwen

Grabben var 3 år och 8 mån när han slutade att sova på dagen. Det var efter sommarlovet och han skulle börja på storbarnsavd på dagis och där sov dom inte så jag var helt enkelt tvungen att ta bort vilan. Nu gick det som tur va bra och han var redo att att ta bort vilan.

Han har alltid krävt lite mer sömn än andra barn och det är nog inte många sjuåringar som sover 11½ tim per natt som han gör.

2012-10-09
Fideli73
Fideli73

Vi hade en syskonvagn oxå men han hade svårt att koppla av och somna i den sista tiden.

2012-10-09
emcb
emcb

Min son slutade sova på dagen precis innan han fyllde fyra år. Vi höll oss hemma när han skulle sova. Vi planerade att träffa folk efter eller så åkte vi så att han somnade i bilen på väg dit vi skulle.

2012-10-09
emcb
emcb

I början sover ju säkert bäbis i sele om ni är iväg. Annars vet jag inte hur ni ska göra.. Stora kan kanske sova i en åkpåse i paraplysulkyn? Funkar ju minst lika bra som footsack och finns ju i tex softshell?

2012-10-09
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...