App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nicotin.

Ja, hur lyckas alla människor sluta röka/snusa när dom blir gravida? Tips tack!!!

2012-10-09
Westerholm
Westerholm

Jag fick mitt plus på morgonen och då hade jag en dosa som nästan var slut, samt en helt oöppnad.. Snusade upp den nästan tomma under dagen och på kvällen tog jag den sista sen gav jag bort den oöppnade till någon annan.. Så slutade samma dag jag fick pluset och har bara varit sugen en gång sen jag slutade.. Det var när sonen fötts och låg på neonatalen och det var nog den psykiska stressen som var orsaken till sugen, köpte iaf en mini dosa och snusade 2 prillor och blev så illamående och yr så jag gav dosan till sambons bror.. Har inte snusat något mer sedan dess och inte heller varit sugen!!

Slutade 1/10-10 så förutom dom två små prillorna som jag hade inne i knappt 30 sekunder så har jag inte snusat på 2 år!! Och väntar nu spänt på bebis nr 2!! :)

2012-10-11
zipbullen
zipbullen

Ja, nu får ni ju dubbelt upp att fira med :-)
Härligt att det funkar med frukt, det rekommenderas ju ändå att man äter under graviditeten :) Själv mår jag så illa fortfarande vid tanken på det mesta grönsaker, så jag har så dåligt samvete, jag vill så gärna äta mycket grönt speciellt nu...

2012-10-11
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

De rekommenderar ju faktiskt att om man itne kan sluta helt på en gång, så gör de tju faktiskt skillnad att man drar ner på cigaretterna/snuset. Så gör det du klarar av, klarar du itne av att sluta rakt av, nej men dra ner, säg max en cigg/2 dagar eller nåt så har du ju kommit långt på väg!

2012-10-10
Yrwen
Yrwen

Tack allihop. Jag har nu rökt 1 cigarett + 2 bloss sen kl 16.00 i måndags. Jag har inge cigaretter hemma. Har till och med lurat gubben att sluta snusa :-). Röksuget är tufft ibland, men frukt funkar bra :-)

2012-10-10
Westerholm
Westerholm

Om man inte kan sluta röka eller dricka under de futtiga 9 månaderna man e gravid så kommer nog allt annat man får försaka och brottas med under barnets 18 år att bli jäkligt tuffa! Jag har själv slutat röka och det var tufft men jag vill inte att något ska styra mig utan jag bestämmer över mitt liv! Jag hade cigg hemma och det hjälpte mig, jag sa att nä detta är sista paketet och drog ut på dem så länge att jag tillslut kastade dem utan att vara sugen. Sen gick jag alltid ifrån min plånbok eller tog bara med det jag visste jag behövde och aldrig kortet. Lycka till! Se det som det första goda beslutet som du som mamma måste ta!

2012-10-10
InezFinez
InezFinez

En extra motivation är ju att ekonomin blir så mycket bättre!

Som någon skrev nedan; unna dig något du verkligen önskat dig varje vecka! Och tänk då varje gång på att det faktiskt inte kostade dig något extra, eftersom cigaretterna finansierat det!
Och så kommer du att bli mer och mer beslutsam hela tiden, och kan tänka att när barnet kommit, då kan du lägga de där extrapengarna på bebisen! :)

I början kanske du kan unna dig något varje dag för att fixa den svåraste första biten. Lycka till!

2012-10-09
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Fast... nu frågade Westerholm hur man slutar snusa/röka. Inte vad som kan hända, för har hon varit hos bm har hon redan fått höra allt det. Och många fungerar så att man får dåligt samvete, mår dåligt och blir då mer rök/snussugen... så går det runt i en ond cirkel av ångest och nikotinbegär.

Det finns inget lätt sätt att sluta. Det enda är att bestämma sig och sedan klättra på väggar tills den känslan går över. Tyvärr... :/ Du kan be bm om hjälp också.  Själv tycker jag det blir värre om det är utdraget.

2012-10-09
jika686
jika686

Ett annat tips, fråga din bm. På många mvc har dom sluta röka grupper. eller vet vart sådana finns kostnadsfritt!

2012-10-09
Betty86
Betty86

Det "tipset" jag kan ge är ett som borde ge en så dåligt samvete att man inte kan göra annat än att sluta:

Samvetet till det lilla liv som växer i din mage borde vara större än suget till nikotinet.

Sen påstår jag inte att det kommer vara lätt att hålla sig borta från det! Men det borde iaf ge en en jävla spark i röven till att hur svårt det än kommer bli, så är det bara att bita ihop och totalt ge fan i att utsätta bebisen för mer nikotin!

Jag förstår att detta inlägg kan kännas som ganska provocerande och klankande på de som röker, men jag bryr mig mer om det totalt oskyldiga lilla barnet som finns i magen än om jag upprör någon. Den kan inte välja själv, men det kan den som röker.

2012-10-09
xLillaMy
xLillaMy

Jag slutade samma sekund som jag fick reda på att jag var gravid! Tanken på att jag har en bebis i magen är starkare än att jag vill ha en cigarett.

2012-10-09
Parentes
Parentes

Fundera på saker som;

* hade jag blåst ner rök rakt ner i en barnvagn där det låg mitt eget eller någon annans spädbarn?
* hade jag tänt en cigg i tex en hiss där det stod en höggravid kvinna?
* hade jag tänt en cigg i närheten av en mamma med en nyfödd baby?

Jag tror att du skulle svara nej på allt va? Vi tar gärna hänsyn till andra, men det är precis det du måste göra till barnet i magen nu. Det är inte bara dig själv du har att tänka på.

Och nu finns det kanske de som tycker att mitt inlägg är tramsigt och "SÅKLART hade man inte gjort så!", men för mig är det lika självklart att man slutar röka när man är gravid.

2012-10-09
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 16 månader

Jag slutade röka innan jag visste att jag var gravid. Det var en oplanerad graviditet och jag mådde mycket illa utan anledning, kunde inte röka eftersom jag mådde så illa. Sen när jag mådde bättre och visste att jag var gravid var det aldrig tal om att ta ett bloss till, och det har jag lyckats hålla mig från. Tänk på bäbisen i magen, det är vanligare med psd om någon av föräldrarna röker. Och tänk vad äckligt ditt lilla barn kommer tycka att du luktar. Och vad mycket friskare och piggare du kommer bli? Såhär i efterhand kan jag lova att det är värt det!!Lycka till! kramar

2012-10-09
Betty86
Betty86

Det är iaf vad jag fått förklarat för mig av kompisar som varit rökare å gravida.

2012-10-09
osisen
osisen

FÖr att du då utsätter din bebis för nikotinet under en ganska mycket längre tid än när du "bara" röker en cigg. Å eftersom nikotinet drar ihop ådrorna så förtår man ju att det nästan måste bli farligt för bebisen. Dom har ju ganska så små vener.

2012-10-09
osisen
osisen

alla lyckas inte..
men jag tror ju på å bara lägga av om man nu bestämt sig..
du riskerar ju ditt barns hälsa och faktiskt tom liv och likaväl som man inte dricker alkohol under en graviditet borde man ju inte röka..
å tänk på att tex nikotintuggummin e farligare än cigg ..
Men ingen annan än du kan bestämma att du ska sluta å ingen annan än du har ansvaret för barnet i magen. finns inte motivationen så kommer du inte sluta.. finns det så kommer det gå kanon!
Lycka till!

2012-10-09
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...