App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sjukskrivning eller ej.

Jag vet inte vart jag ska börja, känner mig sååå gnällig.. Jag har haft mycket och onda samandragningar sedan v 15 (är i v 21 nu) Nu har jag även fruktansvärt ont av foglossning också. Jag jobbar innom äldrevården vilket innebär obekväma arbetstider, tunga lyft, spring i trappor (finns inte hiss i alla hus) och stress mm. Jag har med mina två tidigare barn haft mycket foglossning och nu har det dragit igång även vid denna graviditet :( Jag vill inte sjukskriva mig, eller snarare vi har inte råd med det nu.. Nu har jag varit hemma 3 dagar och det känns ok då jag kan göra så mycket jag orkar.. inte så mycket dock. men jag kan ju plocka lite ibland. Vad gör man när man inte funkar på jobbet men egentligen inte kan vara hemma?? Jag har försökt få lite enklare arbetsuppg på jobbet men dom håller på att graviditet inte är någon sjukdom.. Det är klart att graviditet inte är någon sjukdom men det gör inte smärtan mindra smärtsam.. Får ångest av detta :( Vad gör man.. plågar sig eller försöker fungera hemma fram till bf?

2012-10-07
gumman82
gumman82

Innom mitt yrke går det inte att omplaceras då det är lika tungt överallt och inne på boendena är det ännu tyngre :(

2012-10-08
gumman82
gumman82

Nu har jag fått en läkartid.. Dock först om en vecka :( Hade ju hoppats på att jag hade fått en tid tidigare.

Jag har ju varit hemma sen fredag förra veckan så det kommer ju bli mer än en veckas sjukskrivning om jag inte tvingar mig till jobbet. Men bm sa att läkaren kan korrigera sjukskrivningen i efterhand?! Funkar verkligen det? Om jag är hos han på tisdag så kan han skriva sjukskrivningen från lördag?!

 

Blir så trött på detta.. Vill ju kunna njuta av graviditeten men det är bara massa strul tycket jag.. Får ju magsår för mindre.

Havandeskapspenning ska jag söka men har lite bökigt med hur jag ska skriva.. Jag jobbar ju i hemtjänsten och det är ett mycket tungt jobb, men hur ska man kunna beskriva dagarna för dom på försäkringskassan? Klurigt.

2012-10-08
gumman82
gumman82

Havandeskapspenning kan man få tidigast 2 månader innan fl. Innan dess är det sjukskrivning som gäller för dig tror jag :/

Jag går in i v.24 på onsdag och är sjukskriven fram till fredag för bla foglossning. (Då har jag varit sjukskriven i 2 veckor. Men mitt jobb slutar på onsdag så jag kommer inte ha samma problem som du när det gäller hur länge du får bli sjukskriven.. För vi alla vet ju hur förbannat trångsynta FK kan vara när det gäller just sjukskrivning..

Nu när jag har gått hemma dessa veckor så har jag märkt att min foglossning blir värre och värre. Så jag skulle inte kunnat jobba igen. Iom att mitt jobb är/var på ett lager med plock o pack med delvis väldigt tunga saker.

Tycker som solskensmamman, gå till läkaren nu!! Blir du sjukskriven så får du ju 80% av din lön!

2012-10-08
xLillaMy
xLillaMy

man går till läkaren! NU!!!

de har rätt att sjukskriva dej.¨

 

kolla även upp havandeskapspenning - fast det har jag ingen koll på , tyvärr.

2012-10-07
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...