App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Underbart är väldigt litet

Jag trodde att jag hade lite anorlunda Braxton Hicks sammandragningar men den fjärde föddes vår alldeles underbara lilla tös. 830 gram tung och 35 cm lång men med en sjutusan till fightingspirit. Vi passar på att fira varje sekund vi får med henne, hon är ett underbart litet mirakel. 3

2012-10-07
Lilla_Buu
Lilla_Buu

På sin beräknade födelsedag vägde vår lilla tös 3.6 kilo. Nu är det tre veckor senare och hon är uppe i 4.5 kilo och har börjat utvecklat som en vanlig bäbis, med ögonrörelser och att greppa saker.
Helt fantastiskt stark liten tjej, blir glad bara jag tittar på henne :)

2013-02-01
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Jepp!
Första helgen hemma. Morgonmys med en nakenfis på magen. Julljus i fönstret och nybryggt kaffe. Och livet är alldeles perfekt :)

2012-12-08
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Åh vilken glad nyhet!! :)

Håller alla tummar för att ni ska kunna åka hem då!! :)

2012-12-01
zipbullen
zipbullen

Nu är vi attans trötta på den här skiten. Men! Lilla dottern mår bra, vågen stod på 2206 gram i morse. Hon har andats utan syrgas och cpap i två veckor nästan, men började behöva lite smådoser av syrgasgrimma i slutet på veckan. Antagligen har hon blivit lite förkyld. I gengäld så har vi fått ett föräldrarrum och får njuta av lyxen att kunna vakna och gosa med henne.

Om allt går som vi vill så får hon vaccinationer i veckan och är hemma kanske till nästa helg :)

2012-12-01
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Vanlig säng och fuktgrimma istället för C-pap. Det går frammåt :)

Får inte ha egna kläder på henni ännu tyvär, antar att de inte har några rutiner för att inte ta med folks kläder när ungarna ligger på sal.

2012-11-19
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Ja dagarna känns enformiga, och som att man fastnat i en slentrian när man är i den situationen.. Men det blir bättre!! Och den dag ni får ta hem er lilla flicka så kommer känslan automatiskt att komma..
Jag vet inte hur många gånger jag satt där med honom och bara tänkte "detta är min son, jag måste inte lämna tillbaka honom!"

Åh vad kul med värmesäng, då får hon ha kläder nu oxå?!?

2012-10-30
zipbullen
zipbullen

Heh.. det funkar inte att skriva smiley hjärtan här :)

2012-10-29
Lilla_Buu
Lilla_Buu

3 Tack!

Jepps, vi fick en liten flagga vid kuvösen när hon passerade ett kilo. Vi fick en bra ursäkt att bjuda på kilofika till alla underbara människor som jobbar där :)
Har märkt att det har det ganska körigt, har varit på rummet när det har varit 5 ungar som alla larmat och en ensam stackare som sprungit som en skållad råtta mellan sängarna.

Idag fick hon komma över till en vattensäng istället för kuvösen, helt fantastisk känsla att sitta vid en liten säng och inte en plastlåda.
Vi mår bra, men själv känner jag mig inte riktigt som en mamma än. Känns lite som att jag åker till sjukhuset och leker mamma några gånger per dag. Men å andra sidan sett, när jag sitter där bredvid henne och hon grimaserar eller suttar högljudt på nappen eller blinkar lite. Då är livet alldeles perfekt, oavsett om jag känner mig som en normal mamma eller inte.

2012-10-29
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Detta värmer mitt hjärta!!! Håller tummarna för erat mirakel !! Kram

2012-10-25
babybo
babybo

Härligt att hon passerat 1kg! Håller tummar och tår att allt fortsätter att gå bra för er. Hur mår ni som familj? Har du kunnat ta in att ni blivit föräldrar? Kan tänka mig att det tar lite tid att smälta allt när man får den här typen av start med sitt barn... Kram!

2012-10-25
emcb
emcb

Låter underbart!! Grattis till 1kg strecket!! :)
Kommer ihåg att vi fick en liten flagga att sätta på kuvösen när han kom över 1kg.. Har dom någon liknande tradition i gbg??

2012-10-25
zipbullen
zipbullen

Vad härligt med en uppdatering! Lycka till framöver med er lilla tjej!

2012-10-25
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Vår lilla tös fyllde tre veckor i morse. Första kritiska puckeln över. Hon väger över kilot och sköter sig görfint :)
Vi ställer in oss på nästa milstolpe, 30 veckor, om 8 dagar.

2012-10-25
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Vad skönt för er att det inte är något!!
:D jag hoppas att allt fortsätter gå lika bra under resten av tiden ni måste ligga inne!! :)

2012-10-12
zipbullen
zipbullen

Men vi bor i stan och kör ut, försöler att ta en morgon och en kvällstur. Behövde komma från bb, kände mig som en zombie där. Så oerhört trevligt att slippa allt annat, stänga av mobilen o gosa med henni :)

2012-10-12
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Pratade med läkaren i dag eftersom de vill flytta henne från intensivvårdsrummet till ett mindre kritiskt rum. De gjorde ultraljud på huvudet idag o hittade inga tecken på hjärnblödning. Det där blodkärlet mellan kamrarna stängde sig av sig självt efter två dygn. Men jag minns inte hur lågt ner hon var i vikt, det där kopplade jag bara bort på något vis :p

2012-10-12
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Okej, men ändå superbra att hon klarar sig i den!! Vår lilla kille låg i respiratorn typ 4 gånger..

Jo i början blir det så att sköterskorna känner bebisen mer, men man lär sig.. Jag kände det som att jag gick som en robot.. Dagarna såg likadana ut och det kändes som att tiden stod still!! Får ni bo kvar hemma i ert hus/lägenhet?? Och ta er till sjukhuset varje dag!?

Hur mycket var hon nere på som minst i vikten?? Min vägde 900 bär han föddes och var nere och vände på 728..

Skönt att hon klarat sig från infektion, hur ser det ut med hjärnblödningar? Kommer hon bli opererad för ductusen, eller den stängdes med Medecin??

2012-10-12
zipbullen
zipbullen

Ja, de har inte behövt intubera, och senaste setet med prover uppvisade inget tecken på infektion så förhoppningsvis slipper vi det. Har märkt att hon behöver sin napp för att hålla andningen ordentligt när hon ligger på mage.

Känns som att man får göra det bästa av situationen :) men jag får väl erkänna att trots fantastisk personal så är det lite jobbigt att någon annan känner mitt barn bättre än mig. Och att det inte går att ha koll på om hon reagerar på min bröstmjölk, om jag borde ändra något i min kost tex.

2012-10-12
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Vad skönt att läsa!!
Du verkar må ganska bra trots situationen.. Klarar hon sig fortfarande på "bara" CPAPen??

2012-10-11
zipbullen
zipbullen

Nämen, vad kul!! Låter ju lovande iaf!! Hålelr alla tummar och tår för er skull!

2012-10-11
Yrwen
Yrwen

I natt passerade vår lilla guldklimp sin födelsevikt och äger nu 845 gram :)

2012-10-11
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Å vilken kämpare! Grattis!!

2012-10-08
babybo
babybo

oj va fantasiskt.. och ni måste vara lite i chock, det var ju några veckor kvar menar jag... Stort lycka till :D! Barn e kämpar!

Min farmor föddes 1921(tror jag) hon vägde 900g å föddes v 27 :P

2012-10-08
osisen
osisen

Mamsanmaria- det är en docka dom är handsydd efter bebisens mått, den är alltså lika stor som bebisen var när den föddes!!
När vår son föddes så var det besöksförbud, så det var bara jag och sambon som fick se honom.. Så när vi beställt och fått hem dockan så kunde släkt och vänner få se den och det var först då som dom verkligen förstod hur liten han var!!

Lilla_buu- ja dom är verkligen guld.. Jag önskar att jag kommer ha mycket mjölk denna gång så jag kan amma bebisen och även att jag kan donera!!

2012-10-07
zipbullen
zipbullen

Ligger på östras neonatal i Göteborg. Helt fantastisk personal! Och jag måste säga, de tjejer som donerar bröstmjölk här är mina hjältar :)

2012-10-07
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Får jag fråga vad en prematurdocka är? :-)

2012-10-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Vad skönt att hon andas med bara CPAPen.. Hon föddes i v 25+6??
Sonen här föddes v 26+0, vägde 900gram och var 34,4 lång.. Inte stor skillnad på hur stor din dotter var!!
Vilket sjukhus ligger ni på?? Vi låg i lund den första månaden och sedan i Malmö i 2,5 månad..
Måste tipsa om sidan pytteliten.se (finns även på fb) om ni har möjlighet så beställ en prematurdocka, man glömmer snabbt hur små dom var när dom föddes!! :)

2012-10-07
zipbullen
zipbullen

Grattis och stort lycka till!

2012-10-07
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

"v. 27" menar jag ju!

2012-10-07
Lilla_Buu
Lilla_Buu

Hon var i vecka 25+6 men de skrev in henne som v.26 och nu på söndagsmorgonen fick hon ett blad i jornalen med "v.26" :D
Hon bajsade på första bästa läkare, äter och andas med bara en cpap utan syrgas. Slipper vi bara för mycket överraskningar så kommer det att gå görbra :)

2012-10-07
Lilla_Buu
Lilla_Buu

grattis 

håller tummarna!

2012-10-07
solskensmamman
solskensmamman

Oj, vilken vecka föddes hon i?? Fick själv min son i v 26+0 i februari förra året! Så man kan ju säga att jag vet precis vad ni går igenom.. Behöver du prata med någon så bara hojta!!
Styrke kram till er

2012-10-07
zipbullen
zipbullen

Lång ändå. Hoppas verkligen att hon klarar sig!

2012-10-07
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...