App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur mycket viktökande är normalt/vanligt?

På 2 årskontrollen var mini 81,6 cm lång och vägde 11,5 kg. Var på bvc idag och hon är 84,5 cm lång och väger 11,8 kg. Jag har en väldigt liten plutta som ni märker och att hon nu inte har gått upp så mycket i vikt gör mig lite orolig. Jag hoppas det bara är för att hon har varit dålig i magen sen i onsdags. Väldigt lös och det har kommit jättemycket, flera gånger/dag. Hon äter inte så jättemycket hemma på kvällarna, men de säger att hon äter normalt på dagis. Hon är alltid pigg och glad så nån större påverkan finns ju inte alls. De sa åt oss att "fetta" till maten lite extra nu och vi har fått en läkartid. Den är iofs först och främst till för att jag är lite orolig för att hon har fått sömnapné, en leverfläck i hårbotten som är jättemörk och vikten då.   Med vad ligger inom det normala att gå upp vid denna tiden för dem? Under ett halvår tycker man ändå att de borde gått upp nåt kg iaf.

2012-10-05
xLillaMy
xLillaMy

Sen måste jag tillägga att jag inte är "smal" heller. Jag har lite gött hull att ta av, men jag är inte överviktig enligt bmi. Mannen min är inte jättelång heller. 175 cm, men dock påstår bmi att han är överviktig.

Så just "undervikten" har hon ju inte fått av oss.

2012-10-05
xLillaMy
xLillaMy

Jo, jag hade länge samma problem jag med. Finns plusstorlekar för större kvinns, men det finns inga avdelningar med miniminikläder....

2012-10-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Yrwen, då har vi ju lite motsatta problem ja! Tråkigt för din del med! Men nej, vad ska man göra? Man kan ju inte trolla dem i "rätt" strl xD

Haha ja, jag är ju själv en liten jäkel :P Så nej, det är inte konstigt att mini är..mini :P Men det är ju ändå lite tråkigt :/ Speciellt när hon är så smal om magen så alla 92 byxor är alldeles för stora i midjan! Och 86 byxorna är för korta.. Är väl tur att det fins skärp kan man tycka då, men mini har fått för sig att det är farligt, eller nåt, med skärp! FÖr hon ska absoult inte ha på sig det!

Och på tightsen finns där inte heller öglor för skärp ens :(

Jag är ju inte symaskinist, är totalt värdelös när det gäller sånt så jag kan ju inte sy in dem heller! Sugit att hon ska få såna problem redan nu! Dock är det ju inte hon som lider av det nu, det kommer väl sen när hon kommer upp i åldern och blir medveten om sådant :(

Hoppas klädbolagen har förstått tills dess att alla människor är olika långa och har olika kroppsformer, oavsett ålder så det inte blir såna problem att hitta kläder. Som det var för mig. ÄR för mig.

2012-10-05
xLillaMy
xLillaMy

Nu är ju min bara 17 månader, men hon är också liten och växer långsamt. Hon är 76 cm och väger dryga 10 kg. Hon lär väl vara som din när hon är i samma ålder.

Men du är ju jätteliten, jag är lång och ståtlig i jämförelse (160 cm.. Hihi) så det är ju inte konstigt att våra tjejer är små.

2012-10-05
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

2 år och 3 månader :) Ja, förstår att det är jättetråkigt... Här drar vi liksom 110 i klädväg (hon verkar totalt hoppa över 104, de är ofta för korta i ärmarna och byxorna snudd på förkorta, hur nu det går ihop sig...) Har ju liksom stlk 7 i blöjväg (och de håller inte tätt på nätterna) har stlk 28 i skor.. Så allt gulligull skippar vi, för det finns inte riktigt i hennes stlkk längre... Men du är väl inte jättestor heller, så hon kanske brås på dig? Jag är liksom 176 och maken 185, sedan har jag flera som är 2 m i släkten så vi är ganska långa...

2012-10-05
Yrwen
Yrwen

Ja, det är en väldig skillnad :) Hur gammal är din tjej?

Dock är det lite småtråkigt att mini är så liten än, för hon är för liten i kroppsstrl för att kunna använda kläder för de lite större barnen! Så antingen får hon gå i alldeles för stora kläder, eller så får man köpa kläder på bebisavdelningen. Hur kul är det när man har en 2½ åring? :/

Jag ska be dem på dagis att hålla lite extra koll på henne iaf. Mer än så kan vi inte göra förutom när det gäller att feta upp maten här hemma.

2012-10-05
xLillaMy
xLillaMy

Alltså jag har ju, tvärtemot dig, en STOR tjej, hon gick upp 5 kg på ett halvår (hon väger 20,5 kg och är ca 97 cm), ett stort barn borde ju gå upp mer i mina ögon medan ett litet barn går upp mindre, för de äter ju säkert inte samma mängder mat. Så länge allmäntillståndet är bra skulle jag inte oroa mig alltför mycket.

2012-10-05
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...