App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sockerfri yoghurt, finns det????

Till min 1-åring köper jag Nestlés små portionsförpackningar med yoghurt, dom är jättebra att ta med sig men blir lite dyrt i längden att ha hemma som mellanmål. Letar därför efter stor förpackning med fruktyoghurt (typ Yoggi) men alla verkar innehålla socker, finns det ingen fruktyoghurt utan socker??? Blir tokig!! Vad köper ni för yoghurt till era små barn?

2012-10-03
ForestFruit
ForestFruit

danaf - Den naturella yoghurten innehåller inte något tillsatt socker. Är man orolig för det naturliga mjölksockret, så kan man inte ge sitt barn något alls nästan. Ingen frukt (innehåller naturligt fruktsocker), inga grönsaker (innehåller också naturliga sockerarter) osv. I princip allt innehåller lite naturligt socker, det är en viktig energikälla.

Men man bör såklart vara sparsam med mjölkprodukter eftersom de motverkar järnupptaget och dessutom oftast innehåller rätt mycket mjölksocker, oftast 5%, vilket är ungefär hälften av sockerinnehållet i läsk. Men det är ändå stor skillnad eftersom läsk i princip bara är vatten + socker + färg och smakämnen. Mjölk är vatten + socker +protein + vitaminer + kalcium osv.

2019-03-18
solskensmamman
solskensmamman

Tyvärr så innehåller fruktyoghurt socker. Det man får göra är att köpa naturell yoghurt och blanda i frukt eller bär. Naturell yoghurt innehåller inte tillsatt socker.

2019-03-06
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Hej! men även dem naturella yoghurt innehåller socker :(

2019-03-06
danaf
danaf

jag ger turkisk yoghurt och ibland blandar i färska bär ellet banan, rivet äpple eller mosad mango det är favoriterna:)

2012-10-04
majbarn5
majbarn5
Gravid i vecka 31

Yoggi Fri köpte jag till dotra, den ska vara utan tillsatser, hur bra det stämmer vet jag inte, men hon åt den gladeligen.

2012-10-04
Yrwen
Yrwen

Min dotter får turkisk yoghurt med en liten näve havregryn i till frukost. Den yoghurten är ju dessutom såpass tjock att den stannar kvar på skeden fast hon vänder skeden uppochner innan hon stoppar in den i munnen. :-)

2012-10-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 8 månader

Glömde skriva att det var ju jättesmart med turkisk yoghurt blandat med fruktpuré eller riven frukt i, det ska jag prova! Tack för tipset :)

2012-10-03
ForestFruit
ForestFruit

Jag gav naturell youghurt och rev i äpple till sonen.

2012-10-03
Fideli73
Fideli73

Precis, jag väljer ju hellre socker före sötningsmedel, men det är synd att det inte verkar finnas storpack utan något av det. Tycker Nestlé borde göra storpack också, dom är ju görgoa dom små yoghurtarna!! :)

2012-10-03
ForestFruit
ForestFruit

Naturell turkisk youghurt är bra att blanda med fruktpuré/mos eller riven frukt. Då blir det bara det socker som är i frukten. Om det finns fruktyoughurt utan socker, innehåller den sötningsmedel istället, vilket jag inte vill ge mina barn i onödan.

2012-10-03
ElinVS
ElinVS
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...