App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

planerat snitt

är ensamstående gravid med mitt första barn. Och jag funderar på planerat snitt, dels för att jag är otroligt förlossningsrädd, det har jag alltid varit, jag tror ju självklart att jag skulle klara av det!, men känner lite att det vore lättast (?) i min nuvarande situation då jag inte riktigt vet vem jag vill /kan vara med på en förlossning eller ens köra mig till sjukhuset när det är dags, vet ju att det är långt kvar så har ju tid att planera allt sånt, men känns ändå lättare om man vet vilken dag det är och då gör det inte så mycket om jag är ensam känner jag, (om jag bara lyckas få skjuts) folk jobbar ju liksom. eller låter det här helt galet av mig?   funderar därmed på att "spara" en vaginal förlossning till senare (om ja får fler barn) för då har jag förhoppningsvis större stöd än jag har nu, och vill ju inte "tvinga" någon att vara med på min förlossning, och vill defenitivt inte göra de med bara massa läkare och barnmorskor.

2012-10-03
sandra988
sandra988

säger som alla andra: är du ensam ska du definitivt inte välja snitt! det är en stor operation som vissa får jättemkt komplikationer efter och om du är ensam och inte klarar av att ta hand om din bebis, vem ska göra det då? visst, man är golvad efter en vanlig förlossning också, men man klarar att ta hand om sitt barn iaf.

det finns massor med hjälp att få runt det här. bara diskutera allt med din bm och be om hjälp. som nån sa, exakt VAD är det du är rädd för? försök sätta fingret på det och diskutera det med bm.

2012-11-04
mickelina81
mickelina81
Barn på 3 år och 8 månader

Jag blev akutsnittad tillslut och ville föda normalt. Nu gick allt bra men fortfarande efter snart 16 månader känner jag att det är lite knöligt under ärret och har inte riktigt all känsel på magen. Sen kunde jag inte vända mig från sid till sida på ett par månader för det drog i snittet :( Jag fick problem med magen efteråt, förstoppning och lite hemorojder :( Dels är det jättestor risk för tarmvred efter snitt. Inget jag hade valt att göra om jag fått välja! Ta med dig din mamma eller någon kompis du litar på till förlossningen istället, man klarar sjukt mkt mer än vad man tror!

2012-11-04
InezFinez
InezFinez

Frågan är om vad det är du är rädd för egnetligen själva förlossningen i sig eller allt runt omkring, ta sig in, vem som ska med, osv..

Tycker du ska prata med din BM det finns ju auroramottaningar eller vad det heter där man kan få hjälp. 

Tänker att det nog är lättare om du föder vaginalt om du är själv efteråt eftersom amn då helst inte ska bära.. hur ska du fixa det om du är ensam? kanske kan du få boka in en förlossningensstart? så som man kan få när man har gått över tiden eller av andra speciella skäl..

2012-10-30
osisen
osisen

jag snittades för 5 veckor sedan och skulle utan tvekan välja vaginal förlossning nästa gång om jag kunde välja. min bebis låg med rumpan ner så hade inget val. hade fått en tid för snitt men fick åka in akut 2 veckor tidigare pga att bebben ville ut :-) själva snittandet gick snabbt och enkelt, men tiden efter var rent ut sagt ett helvete!! behövde hjälp med allt. skulle aldrig klarat det utan min sambo så rekommenderar det inte om du är ensam...

2012-10-30
pedestrian
pedestrian

jag fick inget val utan blev snittad. Hade jag fått välja hade jag valt vaginal för första 3 veckorna klarade jag knappt något pga smärta i mage och snitt, det är en stor operation och ingen jag vill gå igenom igen. Det har gått 5 månader nu och jag känner fortfarande av det.

2012-10-17
Sara G
Sara G
Barn på 3 år och 7 månader

Auroramottagningen, de finns ju för de med förlossningsrädsla. Prata med din bm.

2012-10-06
Yrwen
Yrwen

tror Ja skrev konstigt, den största anledningen till att Ja funderar på snitt är att Ja har en fruktansvärd förlossningsrädsla! sen vet Ja ju att Ja på ett eller annat sätt kommer ta mig till sjukhuset när det är dags och att jag säkert kommer ha någon jag litar på med mig, som sagt det är långt kvar. men vet inte riktigt hur jag ska komma över rädslan? några förslag på de? för tänker på det i stort sett varje dag och det är fruktansvärt jobbigt:(

2012-10-06
sandra988
sandra988

Har du läst om doula, vad tyckte du?

2012-10-05
emcb
emcb

Titta på: www.doula.nu

2012-10-04
emcb
emcb

Förstår hur du känner! Har du funderat på att ha med en doula? En doula är en kvinna som har erfarenhet av förlossningar och är tränad i att ge stöd och information till den födande kvinnan och hennes närmaste under graviditet, förlossning och den första tiden efteråt. Det skulle ju lösa en del av dina problem! Och när det är dags finns det taxi att ringa eller ambulans om du känner att det är brottom.

2012-10-04
emcb
emcb

Jag stämmer in i det de andra har sagt; kommer du att vara ensam så rekommenderar jag vaginal förlossning så att du inte får ännu mycket mer besvär efteråt och inte alls kan ta hand om barnet själv! I värsta fall skulle du kanske måsta flytta in hos dina föräldrar och så skulle de få sköta om dig och barnet ganska länge... :(

Som de säger, mycket kan hända under tiden som är kvar, du kanske har en underbar kille när tiden kommer! Eller någon vän som du delat allt under graviditeten med.

Något annat att ha i åtanke är att om du, som du själv skrev, skulle vilja föda vaginalt senare, så är det många som inte får det efter att ha utfört kejsarsnitt tidigare. Just för risken för alla komplikationer!

Förlossningsrädsla är det jättemånga som har, men de flesta säger efteråt att mitt under förlossingen var de så uppe i allt som hände att de aldrig hann bli/vara rädda under tiden, och sedan kommer ju underverket! Själv tänker jag föda utan smärtlindring, jag tänker att det här är något naturligt för människan och kvinnokroppen och att det blir lättare att slappna av och lyssna på kroppens signaler utan artificiella hjälpmedel.

Men du har lång tid på dig att fundera över det här, och det kommer säkert att bli ett välgrundat beslut från din sida till slut :) Lycka till!

2012-10-04
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Tror att det är väldigt svårt att få igenom ett snitt bara för att du är ensam och itne kan få skjuts.... Helst vill de ju inte snitta då det är är en stor bukoperation som kräver mycket omvårdnad efteråt, enligt vad jag förstår så är det vanligt att man har mer ont och inte får lyfta lika mycket efter snitt.

Sedan hinner ju mycket hända tills det är dags, någon kanske erbjuder sig att följa med, pappan kanske ändrar sig eller så träffar du någon annan. Jag har aldrig haft tankar på planerat snitt trots att jag med mitt andra barn gick på medicin som gjorde att jag inte kunde ta EDA hursomhelst, jag fick till en planerad igångsättning men det var mycket bök med bara det lilla..

2012-10-04
Yrwen
Yrwen

Jag tänker att kroppen mår bäst och barnet mår bäst av en naturlig vaginal förlossning. Ett snitt är ju en stor operation och gör att du som mamma har längre återhämtningstid efter snittet vilket kräver att du har ännu mer hjälp när du ska åka hem ifrån BB.

Min bebis går inte att vända på och på grund av det måste jag snittas, känns jättetråkigt att inte få ha en normal förlossning. Orolig att det ska göra ont efteråt, att jag knappt ska orka hålla i bebisen och att amningen ska påverkas... =(

Och när förlossningen väl startar så är det väl bara att ta en taxi? Man får ju till och med resan betald...

2012-10-04
Cyberannika
Cyberannika
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...