App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

- 11 månaders -

Hur har era 11 månaders utvecklats? - Kryper? - Kan ställa sig upp? - Går utav möbler? - Går med stöd? - Första stegen? Går? - Finmotoriken? Jag har en dotter som nyligen blivit 11 m. Hon har varit en hasare sedan hon blev 7 1/2 m. Hon började att hasa bakåt på rumpan, sedan lärde sig att hasa framåt. Hon började först med krypställning vid 9 1/2 ungefär men kröp inte än. Hon började ta första krypstegen vid 10 m och nu kan krypa runt och är aktiv. Hon försöker ställa sig upp mot soffbordet, men vågar inte riktigt ställa sig ända upp, utan står på knäna. Kan de ta lite längre tid för hasare att ställa sig upp och gå? Hon kan stå själv med aktivitets-kärran, men det är lite vingligt. Hon går med hjälp av stöd och står bra. Hon kan köra med Bobby Car själv också. Tror det är bara en tidsfråga när hon vågar ställa sig själv upp och går mot möbler. Men hon får ta den tid hon behöver och utvecklas i sin egna takt. Hon är ju inte sen med utvecklingen, men har sett andra i hennes ålder som redan kan ställa sig upp och gå med hjälp av stöd/mot möbler mm + att de kan krypa mkt fortare fram och är ÖVERALLT! Min dotter håller sig gärna i närheten och kryper och hasar fram och tillbaka. Finmotoriken är hon väldig duktig med och har varit väldig tidig med att utvecklas med sina händer. Finns de andra som har hasare där hemma? Hur går de med deras utveckling när de gäller ställa sig upp, gå med hjälp av stöd, går osv?

2012-10-03
Ansku86
Ansku86

bli inte stressad.. normalspannet för när barn ska kunna saker är ju så himla stort!!!!
ja menar se bara på det här med å gå.. en 15månaders som inte börjat gå e inte helt ovanligt precis som en 9månaders inte heller e helt ovanligt.. att prata sker väl någongång mellan 1-2års ålder.. vissa pratar knappt alls förrän efter 2år..
tror det handlar mer om barnens personligheter och intressen.. vissa tycker det duger gott å sitta på baken å leka med en sak i flera timmar medan andra måste ha full aktivitet från morgon till kväll!
bara man ser att de utvecklas något.. (i sin takt) så behöver man inte stressa :-)

2012-10-08
osisen
osisen

Barfota går de bra, men nu har de blivit kallare och hennes fötter blir iskalla. Så har börjat ha mer sockor på. Hon har strumpor på strumpbyxorna, men hon har lyckats dra av sockorna ändå. Får nog kolla efter Strumpbyxor med halkskydd.

2012-10-05
Ansku86
Ansku86

halkar hon även utän strumpor? För det har ju helt klart varit bäst här hemma att va barfota..
strumpbyxor använder vi mycket med.. finns med halkisar under.. det e lite svårare att dra av sig.. annars sätter man strumporna på strumpbyxorna så är det lite svårare å dra av sig strumporna..

2012-10-05
osisen
osisen

Jag har en hasare eller snarare en dragare. Hon drar sig fram på ena armen. Hon är 6.5 månader snart och har dragit sig fram i nästan en månad nu. Hon har även stått i krypställning och gungat ungefär lika länge. Det ska bli spännande att se om hon tänker vänta ett tag med att krypa eller om hon gör slag i saken snart:-)

2012-10-05
Sveasforaldrar
Sveasforaldrar

Okej kul att de finns andra som också har/har haft hasare. Min dotter gillar att krypa fram nu när hon kan det och hon har börjat ta sig längre bort nu, men hon håller sig ändå oftast omkring där jag är. Grinden har vi lagt upp nu till badrummet för vill ju inte att dottern ska gå gräva i kattlådorna :/ Finns det nån orsak varför vissa barn hasar fram och andra kryper? Vi har parkettgolv i hela lägenheten, inga mattor. Dottern har lite svårt att ställa sig upp för hon halkar mest... Hat köpt halksockar till henne, men hon tar ofta av sockarna. Har ni något bra tips mot halkan här hemma? :D Så att hon ska inte behöva halka varje gång hon försöker att ställa sig upp mot soffbordet?

2012-10-05
Ansku86
Ansku86

Lulls; Ingrid har nyss lärt sig säga Bebis, men hon säger Be-bisch. Kanske är det din skrutta också säger?

2012-10-04
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Vissa barn har bråttom och andra inte. Det sägs att barn som lär sig två språk redan från början, kan bli senare med talet. Men jag har inte märkt något på Minna att hon skulle vara senare. Man märker väl sen vid 1 1/2 - 2 år hur hon utvecklats med språket. Finns de ingen annan som har en hasare där hemma?

2012-10-04
Ansku86
Ansku86

jag hade föredragit om tjejen hade varit aningen segare.. detta blir ju min sista å jag vill verkligen njuta av babytiden så när hon har sådär bråttom så hinner man ju inte med :-\

Kul med två språk.. ja önskar mannen hade lärt våra barn finska.. men av nån anledning så har det inte fallit sig naturligt för honom att prata finska med dem.
Känns som jag har försökt lära dem fler finska ord än han å jag som inte ens kan uttala det rätt ;-) kaaaatastrof :-)

2012-10-03
osisen
osisen

Min dotter satt på rumpan tills dagen innan hon blev 10 månader. Hon har aldrig hasat, ålat eller rullat. Några dagar efter ställde hon sig upp mot ett stöd och strax efter började hon gå längs möbler. Detta var alltså mars/april. Den 21 juni tog hon första två stegen. Sen dröjde det ytterligare en månad innan hon gick stadigt. Så hon har tagit det i sin takt.
Hon klättrar inte alls, har aldrig klättrat upp i soffan eller sängen osv. Hon är nu 16,5 månader och är mycket försiktig. Vill helst vara nära mig hela tiden och observerar. Hon pratar inte mycket, kan härma några ord, men hon har ett väldigt stort ordförråd och kan peka ut jättemånga saker i sina böcker, hämta rätt leksak när vi ber henne osv.

2012-10-03
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år

Minna blir ju två språklig, Svenska och Finska lär hon sig redan. Hon förstår sammanlagt 18 ord och många av orden är på Finska. Hon kan säga själv 7 ord, bl.a. Titta, tutti (napp på Finska), nej, miau (katt), mamma. Osisen: Din tös har varit tidig med det mesta, så man skulle kunna tro att hon är några månader äldre ja. Tänk att de kan vara så olika med barn. Alla utvecklas olika, på sin egen takt :)

2012-10-03
Ansku86
Ansku86

min är ju en dryg månad äldre men hon ställde sig upp mot saker runt 7månader.. kröp vid 6månader.. gick vid 9månader..
när ja träffar andra barn som är ett par månader äldre än dottern brukar de vara ungefär i samma läge rent motoriskt.. å det gör att man ibland ser henne som större än hon faktiskt är.. så ibland måste man tänka till lite..
men hon tar ju på sig skor, försöker ta på sig strumpor, mössor kan hon ta på sig själv, hon klär av sig själv ibland så hon är ju ganska framåt.
hon pratar dock inte.. hon säger akta dej och hej.. mamma å pappa ibland om man tjatar.. å sen försöker hon säga banan med men det är inget man hör om man inte ser det i samband med en banan typ :-) hon dansar mycket.. har börjat springa nu.. ser roligt ut :-P
hon klättrar som en tok å för nån vecka sen klättrade hon upp på köksbänken via grabbens höga stol :-\ tur han var med henne å kunde ropa på mej!

2012-10-03
osisen
osisen

Min son fyller 11 månader om några dagar. Han kryper bra och kan ställa sg upp med stöd av möbler och så. Han vågar dock inte släppa taget och han verkar inte så pigg på att vilja lära sig gå heller! Han också sett andra barn som är yngre och som är mer aktiva än honom men oroar mig inte! Det kommer när han känner sig redo!

2012-10-03
Mwro33
Mwro33

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-10-03
Mwro33
Mwro33
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...