App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fick oväntat besök idag av en *vidrigt*

råtta i toalettstolen. Upptäckte igår kväll att det var nästan stopp och det gick inte att spola ner pappret. Ringde fastighetsskötaren efter grabben gått till skolan (0830) och han förklarade att det är problem och dom har ett företag som är och suger upp i avloppen då många har stopp. Så under dagen skulle det bli bra. Okej tänkte jag. Kl 1130 gick jag på toaletten och precis när jag reste mig så hörde jag nåt, tittade ner i toastolen och då såg jag nåt som liknade en svans, tittade närmare och då tittar en råtta fram. Jag fick ju fullständigt panik och var hysterisk. Fällde snabbt ner toalocket och sprang och hämtade en hink, handduk och en lång tång som jag tog upp råttan med och ner i hinken och släppte ut råttan i skogen igen. Hade inte hjärta och ta den stackars råttans liv. Efter det gick det och spola som vanligt och dom hade sugit färdigt ca kl 14. Och nu drar jag mig för och gå på toa. Ryser av bara tanken när jag ska göra nr 2, då sitter man ju ner en stund, hur ska jag våga det efter detta idag. *ryser*

2012-10-02
Fideli73
Fideli73

Lite uppdatering av gårdagen.

Efter mitt samtal la dom ut råttgift och har under dagen satt upp galler så det kommer inte att kunna ske igen. Anticimex har varit här och gjort vissa åtgärder med. Jag bor i en effektiv bostadsrättförening visade det sig.

Jag känner mig faktiskt riktigt stolt som fixade det på egen hand och inte väntade på att gubben kom hem. Jag ar bara så glad att det skedde när sonen var på skolan så han slapp vara med om detta.

Det märkliga var att det var lite vatten i toastolen men, råttor kan hålla handen bra så det hindrar dom inte.

Tack för era uppmuntrade ord. Nu känner jag mig trygg igen och gå på toa;)

2012-10-03
Fideli73
Fideli73

Woaw vad duktig du var som löste situationen så bra! Jag hade lagt något tungt på dasslocket och väntat tills gubben kom hem :-) Kissat hade jag fått göra ute vid någon buske, hi hi hi.

Eftersom du nu har släppt ut råttar är risken väldigt stor att den söker sig tillbaka igen. Råttor är ju extremt smarta och har ett väldigt bra lokalsinne... Bra att du ringt din förening så de kan åtgärda problemet!

2012-10-03
emcb
emcb

ja hade inte tagit den! det va duktigt! jag hade väntat på att grannen kom å hämta den.. ja vet av erfarenhet nämligen ;)

2012-10-03
osisen
osisen

Men vad driftig du var som fiskade upp den och släppte ut den! Jag hade nog banne mig låtit den vara kvar till mannen kom hem, och själv hade jag nog fan gått ut och hukat under en gran om nöden hade kallat. :-P

2012-10-02
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Jag kan absolut förstå det! Ryser vid bara tanken.

2012-10-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Jo jag ringde min hsbförening och dom skulle ordna det så fort som möjligt så det inte skulle ske igen men, jag känner ändå obehag av att gå på toan nu.

2012-10-02
Fideli73
Fideli73

Du bör nog kontakta någon som kan kolla upp var råttan kunde ta sig in i rören, samt om det finns råttbon någonstans i rören. Någonstans måste det ju finnas en öppning eller så saknas ett galler eller liknande någonstans där det borde finnas det. Råttor i avlopssystemen kan orsaka enormt stora skador, de kan gnaga söner rören och orsaka både vattenskador, elfel med brandrisk som följd och annat otrevligt. Och de förökar sig med en skrämmande hastighet.

2012-10-02
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...