App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur förbereder man barnet på att få ett eget rum?

Mini sover ju fortfarande inne hos oss, i sin spjälsäng. Nu håller vi på att fixa hennes rum så hon kan flytta in dit och få en ny säng. Hur kan vi förbereda på att hon ska sova i ett eget rum, i en ny säng? Det rummet hon ska få är det rummet vi alla sov i innan, innan vi byggde ut. Men jag vet inte om hon minns det. Hon är 2,5 år.

2012-10-02
xLillaMy
xLillaMy

Strax innan årsdagen flyttade storasyster in i eget rum. Hon hade länge bytt blöja där och vi satt där med henne ofta. Och så kröp hon in dit och lekte. Stora sängen stod redan där då så hon fick bekanta sig med den. Vi la henne där när hon sov sina stunder på dagen. När jag låg på bb sov min man i storasysters rum och när vi kom hem somnade hon bara sådär i sin säng. Den natten hade hon mardömmar så min man sov hos henne i hennes stora säng den natten också. Och på morgonen vaknade jag av att hon sprang förbi och fnissa, helt överlycklig over att ha kommit på att hon nu kunde gå upp heeeeelt själv när hon ville. Efter det provade vi inte ens spjälsängen igen och kunde ta bort den ur rummet efter 3-4 dagar.

2012-10-02
jika686
jika686

Vår tjej på snart 2,5 år fick sitt rum när hon var ganska liten.

Runt halvåret har jag för mig. Vi fick för oss att hon skulle sova bättre där. Men icke. Hon vaknade minst en gång per natt tills hon var 1,5år och ville ha välling.

Men inte förrän nu efter semestern fick hon en "ny" stor säng. Har hela tiden innan sovit i sin spjälsäng. Nu är hon jätte stolt över denna.

Och det tror jag eran Mini oxå kommer att bli. Hon kommer att förstå detta när ni har ställt dit en hennes nya stora säng och vilja ligga i denna. Försök färklara för henne att den stora sängen är mycket bättre då man kna klättra i och ur själv. Det gillar våran tjej. Kunna komma in till mamma och pappa på morgonen utan att behöva ligga och ropa.

Lycka till!!!!

2012-10-02
majmamma81
majmamma81

annars kan man göra en poängtavla så för varje kväll som hon somnar i den nya sängen i sitt rum får hon ett poäng ett klistermärke eller så å när hon fått tex 14st så väntar en överraskning :)

sen när hon kan somna i sin säng så kan man ju köra sova heöa natten osv

2012-10-02
osisen
osisen

Vi har flyttat in hennes leksaker där, så såpass har hon nog förstått. Och så står skötbordet där.

Hade vi kunnat ge henne ett eget rum när hon var mindre så hade vi också gjort det, men det har vi ju inte kunnat :)

Ska göra så som du säger osisen. Hoppas hon nappar på det:P (det gör hon inte med pottan :( )

2012-10-02
xLillaMy
xLillaMy

vi har ju flyttat dem till eget rum när de varit små så vi har inte behövt göra så mycket mer än å lägga dem i sängen. Till helgen får dottern en ny säng en riktig säng som jag hoppas ska passa damen bättre än spjälsängen som hon vägrar sova i.Då får även hon eget rum men hon e ju bara drygt ett år,

Men ni får väl börja med å prata om det å göra fint tillsammans och så, sen se om hon vill testa sin nya säng, förklara att det är en säng för stora tjejer (brukar ju funka med den stilen) Att spjälsängen är för små barn som bebisen i magen tex å när man blir så stor så får man sova i en riktig säng. sen får man ju se hur det går, får ju säga att hon kan ropa om det är något eller gå in till er.

2012-10-02
osisen
osisen

Hade det gått hade jag försökt ha hennes saker där, bara hennes saker, en period och sedan succesivt försöka fasa in henne.

2012-10-02
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...