App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När började ni ge era barn lördagsgodis?

Och vad började ni med?

2012-10-02
xLillaMy
xLillaMy

Jag minns inte riktigt när de stora barnen började få godis. Lördagsgodis har vi inte haft någon längre period, ibland har godis serverats på fredag, ibland på lördag eller söndag och ibland inte alls.

Vår yngsta19 månader gillar godis. Från oss vuxna får hon majskrokar och ibland russin. Även mörk choklad kan hon få en liten bit ibland, ungefär en kvadratcentimeter. Det är sådan där choklad som jag gillar, men som barn inte brukar gilla, men hon gillar det. Och det är inte varje vecka, bortsett från majskrokarna som hon får minst en om dagen, då med D-droppar på. Så långt tycker jag att det är ok. Däremot får vi vara som hökar på våra större barn, som matar lillasyster med vad snask som helst, om de får chansen. Första gången hon hade en godis i munnen var hon inte ett år ens, jag tror att hon hittat den karamellen på golvet där syskonen suttit och sett på tv och ätit godis. Hon var INTE glad när jag tog av henne den. Men att ge henne en påse godis, det känns väldigt avlägset.

2012-10-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 3 månader

Min stora fick lördagsgodis när han var 3år, då fick han en liten skål efter middagen med 10st gelehallon i. :-) Han var jätte nöjd!

Vi började med fredagsmys när han var 2½år då fick han lite chips med oss efter middagen, vi såg en mysig barnfilm ihop.

Vår minsta är nu 19mån. Han får äta chips vid fredagsmyset, han äter några stycken. När storebror får lördagsgodis så vet han att han inte får ge sin lillebror. Till lillebror ger vi en likadan godispåse som storebror får MEN den är tom, i lägger vi majsbågar som vi bryter av i cm stora bitar. Han är sååå nöjd över att få sitta med en påse precis som storebror. Lillebror kommer inte få smaka på godis innan han är 2år, hellst inte innan han är 3år men det kanske är önsketänkane :-)

2012-10-03
emcb
emcb

Här kommer det ju bara bli lördagsgodis som sagt (kanske lite fredagsmys om hon är uppe lite längre nångång). Men annars är det bara russin eller nåt kex som hon får på veckodagarna, om hon vill ha nåt. Nu när hon går heltid på dagis så "hinner" hon inte bli sugen på nåt. Men när hon börjar med 15 h på dagis så blir det ju mer "dötid" här hemma så då kanske russinen dyker upp igen.

Men som sagt, godis hör till fredag och lördag.

2012-10-03
xLillaMy
xLillaMy

Sonen smakede på godis första gången vid 2 år då bjöd hans äldre kusin honom men, hanspottade kvickt ut det. Han gillade bara ren choklad framtill han var minst 5 år. Så från 2½ år fick han en Rigi chokladkaka på 20 g och chokladpudding till efterrätt.

Nu när han snart är 7 år gillar han det mesta och äter 1-2 hg blandat godis på helgen.

2012-10-02
Fideli73
Fideli73

Nja... Hon får muffins eller bulle eller kaka på lördagar. Ibland oboy (på lördagar). Vi inbillar oss att det är bättre än godis. Majskrokar får hon också. Lillasyster kommer ju vilja ha allt storasyster får så vi väntar helst med riktigt godis i några år.

2012-10-02
jika686
jika686

Äldsta är 2 år och 3 månader och hon kan få enstaka godis, oftast skumgodis, men inte carje cecka, kanske nån gång i månaden. Popcorn älskar hon så vi försöker ge henne det istället. Hon förstår vad godis är, även om man häller upp det i en skål så hon inte ser påsen. Försöker äta det när hon lagt sig så att hon inte ska se. Nu försöker jag motstå frestelsen då jag ammar, går skapligt.

2012-10-02
Yrwen
Yrwen

Minns inte alls när sonen började med lördagsgodis men jag har alltid köpt godis på lördagar alt fredagar så min dåliga vana smittade nog av sig ganska fort när han förstod vad det var och inte längre nöjde sig med frukt/krokar osv. sen har han aldrig varit nån godisgalning men däremot om man ställer fram chips då äter han hur mycket som helst.

Dottern är redan vild å galen efter godis eller ja det vi äter helt enkelt hon vet ju inte att det är godis. Hon har snott en hallonbåt engång men den hittade jag på mattan inklibbad så hon gnagde bara lite sen spotta ut ;)

Hon brukar få krokar eller nåt annat hon tycker om när vi äter å hon åxå vill ha nåt. Jag hoppas kunnat hålla detta så länge det bara går men fröken har en vilja av en annan värld så vi får väl se. Det är ju inte så att vi kan vänta till hon lagt sig heller för hon lägger sig ju efter grabben.

2012-10-02
osisen
osisen

Det är ju ett bra tips när det blir så dags för nästa :)

2012-10-02
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...