App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vintern snart här!

Hej! Jag heter Jacob Boman och studerar produktdesign på Malmö högskola. Jag är för tillfället mitt uppe i ett produktutvecklingsprojekt där jag har målgruppen gravida. Efter att från början haft inställningen "det finns garanterat drösvis med problem för gravida" så hamnade jag efter samtal med före detta gravida på problemet med mammakläder, och närmare bestämt vinterkläder. Efter vad jag tänker så behöver man köpa nya vinterkläder (framförallt) om man är höggravid under vintern! Hur handskas, ska ni handskas, har ni handskats med den problematiken? Är det ett problem alls? Skulle någonting som lät en använda sina vanliga vinterkläder vara intressant? Dela med er så mycket ni orkar och vill, här på sidan eller till min mail, Jacob.R.Boman@gmail.com Väldigt tacksam för svar! Med vänlig hälsning, Jacob Boman

2012-10-01
jacobboman
jacobboman
Försöker

Min yngsta är född i slutet av februari, vi bor i Norrbotten och jag jobbar som fritidspedagog. Sammanfattningsvis var bra vinterkläder nödvändigt även under graviditeten!

Jacka var inget problem för mig. Jag har vanligtvis storlek 44 på vinterjackor, så jag är inte helt liten ens i vanliga fall. En av sambons jackor, herrstorlek XXL fungerade utmärkt. Den behöll jag resten av vintern, även när lillan var född, för då rymdes hon innanför jackan vid behov också.

Den stora utmaningen var täckbyxor. Ett tag klarade jag mig med ett par i storlek 50, som någon hade glömt kvar hos mina föräldrar och ingen visste vems det var. Därefter bad jag mormor om hjälp.

Mormor sydde ett par gravid-täckbyxor åt mig, av ett par vanliga täckbyxor med hängslen. I sidorna på dessa sydde hon in kilar, klippta av en gammal täckjacka. En bred resår högst upp i sidorna tillslut. De blev inte vackra, men de fungerade och jag kunde ha dem fram till förlossningen. Vintern därpå lämnades de vidare till en gravid kvinna i bekantskapskretsen, så de kanske lever vidare någonstans ännu. :-)

2012-10-03
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 3 månader

När det gäller täckbyxor så hade jag ett par med hängslen, så jag drog bara på mig dem men lät gylfen vara öppen :-) Jackan gick ner till låren.

2012-10-03
emcb
emcb

Jag var höggravid under vintern. Jag köpte en gravid vinter jacka på polarn o pyret. den har resår i midjan så nu när jag inte är gravid längre har jag dragit åt resåren och den ser ut som vilken jacka som hellst. Den var dyr men eftersom det är bra kvalitet, den tål regn och är varmt fodrad och jag kan använda den i hur många år som hellst eftersom den är svart och inte blir direkt omodern. Så för mig var det inget jätte problem med ytterkläder. Vet att även h&m som säljer mkt gravidkläder har börjat med mer jackor nu.

2012-10-03
emcb
emcb

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2012-10-02
jacobboman
jacobboman

Era svar hjälper oerhört! Tack så mycket för er tid! Många av mina tankar om den här problematiken år en röst här, vilket är riktigt kul.

Fortsätt gärna dela med er av era erfarenheter! Ni är experterna!

2012-10-02
jacobboman
jacobboman

Jag bor i Gbg och har ett jobb där jag är utomhus mycket. Trots att jag inte kunde knäppa jackan större delen av senvintern blev det aldrig något problem, då jag hade en tjock halsduk hängande ner över magen.

2012-10-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Mitt problem är längden på alla jackor/kappor; utbudet är otroligt begränsat redan från början och jag vill inte gå runt i en kappa som slutar precis nedanför magen hela vintern! Jag kommer att frysa ihjäl. Men jag hittar inget annat.

2012-10-01
Mikka85
Mikka85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...