App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

köpa bebis grejer utan att veta kön!?

Jag är nu gravid med mitt andra barn. och är i vecka 23. Vet inte vad det är för kön på bebisen så tycker det är jätte svårt med att köpa bebisgrejer. Har tittat på massa kläder, vagn, spjälsäng, sängkläder mm. Men känns inge roligt att behöva köpa något mellan tjej och kille så det ska passa båda. När började ni köpa grejer? Med mitt första barn viste vi inte heller kön. Men då började jag köpa kläder jätte tidigt. Men känns inte lika kul nu. Vill köpa rätt från början!! Hur gör ni?

2012-10-01
Milan0_90
Milan0_90

Spjälsängen och skötbordet köpte vi efter midsommar när Ikea sålde spjälsängen för halva priset och då var jag i v 27. Med tidigare erfarenheter av Ikeas möbler så byggde vi ihop det direkt för att se så allting var helt. Tack vare det blev vi automatiskt tvungna att fixa bebisrummet under semestern :)

2012-10-01
golftjej
golftjej

jag köpte ett neutralt plagg efter första rul sen köpte jag resten efter att vi kollade könet. Här i gbg görs könsultraljud från v 26. Kostar 600kr. Jag ångrar inte en sekund att jag kollade.

2012-10-01
osisen
osisen

Var på UL i vecka 19 och precis som med första barnet gick det inte och se kön då. På grund av hur bebisen låg. Tyckte inte heller de kändes så viktigt. Var mysigt att ha något kvar att klura på fram tills förlossningen. Sen när hon hade födds, så tog det 10 min innan barnmoskan frågade om vi hade kollat könet. Som vi kollade.

Jag var 19 år då. Och hade inte jätte mycket pengar att röra oss med. Nu känns det som jag vill ha lite med ordentligt och finnare på något sätt.
Har ju kläder kvar sen vår dotter. Men är inte heller så sugen på att ha samma kläder. Till nästa barn.

När började ni köpa och sätta ihop grejer?

2012-10-01
Milan0_90
Milan0_90

jag tog ju reda på könet å köpte efter det ;)

Lätt värt enligt mig.. 

när jag väntade första kollade vi inte, jag var lite för snål :P men då köpte jag vitt grått beiget osv.. 

Jättetråkgit och därför ville jag kolla denna gången. Sen köpte jag ju inte allt i bara rosa såklart för de har ju hänt konstigare saker än att de har sett fel på könet. Men sängkläder å sånt köpte jag rosa, tänkte att krisar det kan ju en pojk sova i rosa med :D

2012-10-01
osisen
osisen

Som de andra säger behöver inte neutralt vara beige och tråkigt. Jag älskar färg så har alla möjliga färger. Men om det känns tråkigt att köpa saker nu så vänta. Eller ta reda på könet.

2012-10-01
jika686
jika686

Det är nog olika, själv har jag inte några problem alls med det. Tycker man att det är så viktigt kanske man skulle ta reda på könet istället?

Men handla kläder behöver man ju absolut göra innan det är dags, det är väl inte kul att behöva ge sig ut och shoppa med minstingen under de första månaderna. Lite nätshoppning då kanske ;)

Men de flesta kläder tycker jag passar till båda könen, och det är ju basgrejerna man behöver skaffa i förväg. Sen kan man komplettera med det där där söta tjej/killplagget som man förälskat sig i när man vet vilket kön det blir.

Man kan göra som jag; köpa könsneutrala grejer (kan vara minst lika fint), dels kan kommande syskon lättare ärva, och dels gillar jag inte riktigt det här med "killigt" och "tjejigt" och vill inte pracka på ungen det alltför tidigt. Helst ska de få ha lika kläder. Till bebisar vill jag helst ha bodys och overaller ändå, och det behöver liksom inte vara spets, knallrosa eller fula lastbilar på dem! :)

Om jag shoppar till okänt kön och förälskar mig i nåt plagg som ändå känns lite tveksamt för nåt av könet, tycker jag inte att det hindrar mig från att köpa det ändå. Om inte nästa syskon blir motsatt kön så finns det alltid nån släkting eller kompis man kan ge plagget till sen.

2012-10-01
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 1 månader

Jag köpte bara lite neutrala basplagg då jag inte visste va det va för kön på bäbisen, om man nu kan kalla rött, grönt och gult neutralt men iaf. Jag köpte kläder jag tyckte va fina som passade på båda könen. Vagnen är blå och beige och spjälsängen träfärgad.

2012-10-01
Sara G
Sara G
Barn på 3 år och 7 månader

Fick min dotter för en vecka sen och vi visste inte heller kön. Vagnen beställde vi direkt efter rul för att hinna få iväg beställningen till emmaljunga innan sommaren och babyskyddet beställde vi också för det var slut på fabriken och dem kunde inte säga när det skulle komma igen. Men när jag var i v26 var vi i Ullared och shoppade loss och vi köpte det vi tyckte var snyggt. Jag är inte så jätteglad för rosa så det får andra handla ;)

2012-10-01
golftjej
golftjej
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...