App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kinect - rolig vardagsmotion

Idag blir det allt mer stillasittande aktiviteter och det kan vara svårt att engagera barnen att röra mer på sig med alla tvspel, datorer, telefoner och tv. Mitt tips är att skaffa ett xbox med kinect (behöver inte vara våldsamt dyrt, vi hittade ett nytt för 2000 och köpte spel begagnat). Det fungerar så att det är en kamera med rörelsedetektorer som filmar dig när du står och spelar. Man behöver inga handkontroller eller nånting, och kameran är väldigt exakt och kan se när du rör fingrarna osv. Det är fantastiskt roligt för hela familjen, även nåt man kan göra tillsammans, och det är träningspass utan dess like som man får utan att tänka på det eftersom man har så roligt under tiden! Det bästa spelet tycker jag är Dance Central 2, där man härmar dansen till olika låtar på tv:n och även kan tävla samtidigt mot varandra. Det finns även träningsprogram m.m. Det finns även äventyrsspel där man åker flotte och allt möjligt. Med barn kan det ibland vara svårt att hitta extra pengar till en spelkonsol. Vi resonerade så att för drygt 2000 fick vi träning och en rolig aktivitet för hela familjen i flera år framåt, att jämföra med en aktivitet för samma pengar som gynnar endast en person i familjen och varar i endast ett halvår... Det här var helt klart värt pengarna!

2012-09-30
Mikka85
Mikka85

Xbox kanske har jobbiga handkontroller, men de behöver man ju inte över huvud taget när man kör kinect och allt är baserat på dina rörelser :) Vi kör faktiskt bara kinecten och inte vanliga spel på xbox, eftersom vi ville komma ifrån de stillasittande dataspelen.


Jag tycker att kinect är så bra just för att man slipper handkontrollerna som man har i wii, och rörelsedetektorerna är mycket bättre. För barnen blir det enklare och roligare när de slipper krångla med kontrollerna och vara beroende av sånt för att leka/spela. Men visst bygger wii på samma tanke och är också riktigt bra motion!

2012-09-30
Mikka85
Mikka85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...