App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Första månaden hemma

Mitt tips till alla gravida är att se till att även pappan till barnet är hemma hela den första månaden, och inte bara de lagstadgade första tio dagarna! Dels är det väldigt viktigt för barnet att under den första månaden ha båda sina föräldrar nära så mycket som möjligt, dels för anknytningen, men även för ökad trygghet och kontakt. Dels kommer det att vara guld värt för er som nyblivna föräldrar! Väntar ni första barnet kommer allt att vara så nytt och ni kommer att känna att ni behöver den tiden för att landa. Har ni barn sedan tidigare är det guld värt för den nyförlösta mamman att få lite extra avlastning under den första tiden, och även syskonen får chansen att anpassa sig i lugnare takt och får möjligheten till mer egentid och mysstunder med sina föräldrar, för det blir mycket annorlunda för dem över en natt. Det är fantastiskt att det här blir lättare att ordna nu när antalet dagar som båda föräldrarna får vara hemma samtidigt har utökats.

2012-09-30
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Min pojke föddes i juni förra året och vi var lediga tillsammans hela sommaren min sambo och jag, kombinerade semester, föräldrarledighet och tjänstledighet. Vi är jätteglada att vi hade den möjligheten! Både skönt för mig att få avlastning och fantastiskt att vi fick dela alla upplevelser den första tiden och att min sambo fick känna sig så delaktig. Vi ska försöka få till en liknande lösning när vi får vårt nästa barn.

2012-10-01
Mairami
Mairami

Det hade vart underbart. Men som sagt, alla har inte den möjligheten. Min man har ingen möjlighet att vara borta från jobbet så länge.

2012-10-01
xLillaMy
xLillaMy

vi hade inte den möjligheten ekonomiskt tyvärr då min man är den som jobbar och jag pluggar men visst det hade varit skönt om det funkat

2012-09-30
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Det är mycket man önskar som alla tyvärr inte har möjlighet till, så är det väl med allt?

Men planerar man nåt sånt här i bra tid kan man kanske försöka lägga undan lite pengar undan gravideten, planera för frånvaron på jobbet osv, och jag åtminstone tror att möjligheten skulle kunna finnas för fler som försöker organisera det lite bättre i förväg.

2012-09-30
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 2 månader

Visst håller jag med om att det är guld värt om båda kan vara hemma. MEN alla har inte den möjligheten. Varken ekonomiskt eller rent praktiskt.

2012-09-30
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...