App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Första månaden hemma

Mitt tips till alla gravida är att se till att även pappan till barnet är hemma hela den första månaden, och inte bara de lagstadgade första tio dagarna! Dels är det väldigt viktigt för barnet att under den första månaden ha båda sina föräldrar nära så mycket som möjligt, dels för anknytningen, men även för ökad trygghet och kontakt. Dels kommer det att vara guld värt för er som nyblivna föräldrar! Väntar ni första barnet kommer allt att vara så nytt och ni kommer att känna att ni behöver den tiden för att landa. Har ni barn sedan tidigare är det guld värt för den nyförlösta mamman att få lite extra avlastning under den första tiden, och även syskonen får chansen att anpassa sig i lugnare takt och får möjligheten till mer egentid och mysstunder med sina föräldrar, för det blir mycket annorlunda för dem över en natt. Det är fantastiskt att det här blir lättare att ordna nu när antalet dagar som båda föräldrarna får vara hemma samtidigt har utökats.

2012-09-30
Mikka85
Mikka85

vi hade inte den möjligheten ekonomiskt tyvärr då min man är den som jobbar och jag pluggar men visst det hade varit skönt om det funkat

2012-09-30
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 7 månader

Det är mycket man önskar som alla tyvärr inte har möjlighet till, så är det väl med allt?

Men planerar man nåt sånt här i bra tid kan man kanske försöka lägga undan lite pengar undan gravideten, planera för frånvaron på jobbet osv, och jag åtminstone tror att möjligheten skulle kunna finnas för fler som försöker organisera det lite bättre i förväg.

2012-09-30
Mikka85
Mikka85
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...