App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur sover era 3 åringar?

Min dotter slutade sova på dagis och hemma innan sommaren. Hon somnar mellan sex och halv sju på kvällen och sover non stop fram till sex på morgonen.   Nu har jag och sambon tid för varandra på kvällen innan hade vi problem med det då hon somnade vid nio på kvällen. Jag var så trött att jag somnade innan min dotter då så han fick ta alla nattningar med henne. Skönt när man fått in bra rutiner då deras sömn är viktig.

2012-09-27
Mammatilllovisa
Mammatilllovisa

Det verkar som att hon är på väg bort från att sova middag. Jag tyckte det var en ganska jobbig period när min son var runt 3 år och slutatde med middagssömnen, när jag var ledig brukade jag åka en sväng med bilen för då somnade han en stund eller iaf vilade en stund och då upplevde jag att han klarade kvällen bättre. På dagis sa jag sonen fick sova max 30-40 min annars fick var han svår att lägga på kvällen. Men visst var det flera ggr som han istället somnade runt kl 17 i soffan innan kvällsmaten och då fick ruska liv i sonen. Lycka till!

2012-10-08
marialinnea
marialinnea

Det verkar ju som om din dotter sover rätt så lite, sanna_79. Visst finns det säkert de som klarar sig med så lite sömn men jag tycker att det verkar som om hon visar upp alla tecken på övertrötthet?!

Om hon inte får tillräckligt med sömn förklarar det ju både humöret, svängningarna och att hon inte kan komma till ro sen på kvällen. Så har det iaf varit för våra barn; blir de övertrötta och "sömntåget" har gått så har de skitsvårt att somna in. Har ni testat att lägga henne tidigare, 18-tiden kanske? Det låter lite rimligare i mina öron.

2012-09-30
Mikka85
Mikka85
Barn på 3 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...