App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

That was it..

Igår var det 14 dagar kvar tills min provanställning går ut. Vi har rätt till 14 dagars uppsägningstid. Dagen gick och jag hörde inget från nån! Så jag började få upp hoppet om att jag kanske kommer få tillsvidare ändå! 15.45 kommer en kollega fram och säger att personalchefen har ringt och vill träffa mig efter 16. För det första så är min arbetsdag mellan 7-16. Hon har haft 9 timmar på sig att träffa mig. Komma ner till lagret personligen och säga att hon vill prata med mig. Men nej, hon ringer till arbetsledarens telefon (och hon visste att arbetsledaren inte var där igår, för egentligen var det arbetsledaren som skulle säga detta till mig) och då svarar ju den som är närmst telefonen. Jag får alltså höra av en kollega att personalchefen vill träffa mig. Hur elakt är inte det egentligen?? Hon har ju mitt nummer och kan ringa mig direkt ifall det nu är så jävla jobbigt att lyfta på röven och komma ner personligen. För hon kunde ju ringa mig sen, när jag var påväg hem från jobbet! Och då undrade hon ju såklart varför jag inte kom. "Jag har arbetstid till kl. 16 och sen har jag en familj att ta hand om, en dotter som ska hämtas på dagis innan 16.30". Så då bestämde vi att jag skulle komma upp till henne idag innan frukost. Så idag fick jag reda på att jag inte får fortsatt på jobbet. "pga att jag varit sjuk och borta så mycket". Jag förklarade flera ggr att jag varit sjuk pga min graviditet. Men neeej, detta har inte alls med att jag är gravid att göra! Min sista dag är 10:e okt men jag vet inte om jag klarar av att vara på jobbet fram tills dess. Jag vill inte gå till ett ställe där jag vet att arbetsledaren inte vill ha kvar mig. Kommer inte klara av att arbeta för jag kommer bara gråta och tänka på det hela tiden och inte vilja prata med någon, för deras sympaterande blickar gör mig ännu mer ledsen..

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Fy vad tråkigt att du inte fick anställning, går det inte gå till DO eller JO eller nåt, har för mig att det var nån tjej här på libero som gjorde det för några årsedan då hon inte fick anställning pga graviditet, och hon fick ett skadestånd utbetalt för det räknades som diskriminering om jag inte minns helt fel...

2012-09-27
Känguru
Känguru

Hade det inte vart så att jag blev gravid samma månad som jag blev provanställd så hade jag hållt det hemligt, men jag är ju mer än halva tiden gången nu så det märks tyvärr ganska väl på. Speciellt eftersom det är mitt andra barn och magen började växa MYCKET jättetidigt!

Och iom att det är ett lagerjobb med tunga lyft och stressiga dagar så måste man ju anpassa sig lite efter situationen..

Men du har helt rätt i allt annat! Varför kunde inte du vara min chef?? :)

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Kan inte hjälpa att jag blir så jäkla förbannad! Speciellt arg blir jag när jag hör hur arbetsgivare gång på gång vänder en graviditet till att det skulle vara något negativt...

Framförallt tycker jag att det är jäkligt lågt att välja bort en gravid, flerbarnsförälder med arbetslivserfarenhet framför en nyutbildad utan kompetens och som dessutom ringer in sig sjuk varje söndag/måndag för att de är "sjuka" eller kanske rättare sagt bakis.

En förälder/blivande förälder har ett ansvar och tar oftast sitt arbete på stort allvar. Menar,man är ju extremt beroende av att ha en inkomst för att kunna försörja sin familj. Självklart tycker jag att det är viktigt att unga kommer ut på arbetsmarkanden.. Men ni förstår vad jag menar.

Det är självklart att en anställning av en gravid och förälder innebär en viss "chansning" för företagen. Då det bl.a. innebär föräldraledighet respektive risk för vabb och arbetsgivaren måste hitta ersättare på visstid samt extra personal vid frånvaro såsom vård av barn. Men sällan en småbarnsförälder ringer in sig sjuk för att de va ute å festa i helgen. Tvärt om, de va förmodligen hemma och tog ansvar för sin familj. Därför anser jag att de flesta arbetsgivare resonerar fel.

Har själv erfarenhet av att jobba som chef och har rekryterat samt utbildat både nyutbildade direkt från (gymnasie/högskola), personer med branchvana och även dem utan erfarenhet eller utbildning. Och vad jag vet är att en person utan utbildning eller erfarenhet trots allt kan va den som är bäst lämpad för tjänsten. Men pga regler och "stadgar" prioriteras de helt enkelt bort. Precis som det ofta görs med gravida..

Och det är just hur de väljer att behandla oss gravida som gör mej upprörd. Om det är nån gång man är beroende av sitt jobb och inkomst så är det NU! Men då vänder de en ryggen och ger en sparken. Utan att visa någon somhelst hänsyn. Å självklart skyller de på allt annat än att det skulle bero på just din graviditet. Såklart de inte vill få sig en massa rykten om att de brutalt bryter ned gravida och uttnyttjar sin position. För hur skulle det se ut???

Ett tips jag har (av egen erfarenhet) är att tänka "själviskt och egoistiskt" framförallt om man precis fått reda på att man är gravid och inte är så långt gången. För talar man om att man väntar barn så minskar ju själklart sannolikheten till en fast anställning. Å arbetsgivaren tar ju inte direkt någon hänsyn till om du har ekonomi eller inte. De ser ju bara sin egen förlust, tyvärr. Du kanske är den bästa de har på arbetsplatsen men tyvärr så "försvinner" ju du på mammaledighet och genast plockas du bort som ett alternativ till den fasta tjänsten.

Försök därför hålla tyst om graviditeten och dölj magen så länge det går och undvik att prata med kollegor om att du är med barn, iaf tills dess att du har din anställning undertecknad och godkänd. För när du har papprena i din hand så har du samma rättigheter som övriga anställda på arbetsplatsen, samma försäkringar och avtal gäller även dej! Så hur jobbigt det än kan kännas att "gå bakom ryggen" så gör du ju det faktiskt för att trygga din framtid (precis som din arbetsgivare skulle gjort) och skydda det lilla liv som faktiskt växer i din mage. Och viktigast av allt, du begår inget brott genom att vänta in din fasta anställning innan du avslöjar din graviditet. Plus att när du väl kommer tillbaka från mammaledigheten så har du faktiskt ett jobb att komma tillbaka till och en tryggare framtid!

Sen måste jag bara säga att det är hemskt det jag läst, att det ska behöva vara så att man måste hoppas på att bli bortlömd för att faktiskt få en anställning...

2012-09-27
Se7en
Se7en
Barn på 3 år och 5 månader

Det är helt sjukt hur företagen verkligen utnyttjar minsta lilla!

Man känner sig inte värd ett piss när de håller på så.

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Min sambo jobbade för måånga år sedan på ett företag som satt i system att provanställa nytt folk hela tiden. Av 40 provanaställda kanske de fastanställde två, samtidigt som de tog in nya på prov. Efter ett antal år och många klagomål, fick facket igenom att företaget inte längre fick något bidrag för att nyanställa, så något gick det att göra i alla fall. Men det är himla trist sådant där! Hoppas allt blir till det bästa för dig.

2012-09-27
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Facket visste om hela situationen redan och jag pratade med dem innan jag gick upp till henne. Och efteråt. De kan tyvärr inte göra nåt, för det företaget hittar alla jävla kryphål som finns. Men den killen, som jag jobbar med och som är med i fackklubben, skulle gå upp och prata med henne och säga vad han verkligen tycker om hur de sköter såna här saker. De får det inte lätt kan jag säga, men de har inga skyldigheter att anställa mig tyvärr.

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Vad tråkigt! Gå till facket. Din kännsla är ju ändå att det är pga graviditeten. De säger ju att det är pga att du varit sjuk så mkt och du säger att du varit sjuk pga graviditeten. Det är värt ett försök! Jag fick ett långtidsvik till en fast anställning trotts graviditet, men de försökte bli av med mig. Men jag stod på mig och fick igenom att de ville bli av med mig pga graviditeten och så får de inte göra. Så jag fick min tjänst! Rätt ska vara rätt :-) Lycka till! Dessutom fick du ju beskedet en dag för sent!

2012-09-27
emcb
emcb

Jag hoppades på samma sak för min del. För jag känner några som blev "bortglömda" på detta företaget och fick då fastanställning.

Men sån tur hade jag inte, denna gången heller..

Men vad skönt för din man att han blev bortglömd!

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Vad tråkigt och jobbigt.

Företaget min man jobbar på sätter också i system att enbart provanställa folk (utom höjdarna då). Väldigt få fastanställda i det företaget. Enda anledningen till att min man blev fastanställd var för att de glömde säga upp honom. Hittills har inte facket kunnat göra något eftersom de alltid kommer med förklarningar till varför folk inte blir fasta.

2012-09-27
jika686
jika686

De har inte mycket att sätta emot om det. De har iaf fått igenom att de inte ska anställa fler på visstid..

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Alltså: de provanställer nytt folk nästan hela tiden.

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

De hade inte förlorat nåt på att tillsvidareanställt mig iom att de har över 100 st på provanställning på hela företaget och en massa bemanningspersonal. För bara ett par veckor sedan fick 5-6 st från bemanningen gå över till provanställning på företaget istället och just på min avdelning. Det känns inte riktigt rättvist. Sen när julen kommer så kommer de ta in över 60 st i bemanning för att det är såå mycket att göra. Så just att de "förlorar" på att de skulle anställa mig, det tror jag inte ett dyft på.

Sen har jag känt ända från början att arbetsledaren inte riktigt tycker om mig. Har haft en "är du dum eller?"-attityd mot mig, så jo. Det känns ganska personligt..

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Jag vet hur det känns. Jag fick inte fortsätta på mitt jobb pga av dåliga försäljning siffra och att en/fler på jobbet hade upplevt mig som negativ. Inte för att skryta men det stämde inte alls!!!!! jag hade bra siffra och alltid glad på jobbet eftersom jag trivdes. Jag fick beskedet en och en halv månad innan. så kan gick ganska länge och var sur på jobbet för att jag fattade ingenting! Inte mina kollegor heller för den delen! jag hade inte sagt att jag var gravid än men ibland undrar jag om de fick reda på det.... Har letat jobb sedan mars och bara nu fick jag ngt. Men det är et sikt jobb dom jag hoppas kunna byta snart! Arbetsgivarna tänker bara på sig och hur dem ska kunna spara eller känna mer pengar. Vilket är tråkigt. Och nu när man har barn är svårt att få jobbet eftersom arbetsgivarna är rädda att man ska behöva vabba. SJUKT!!! Men vi får kämpa vidare!!! Kram till dig och lycka till i fortsättning!

2012-09-27
maecole
maecole

men du hade ju säkert fått fortsatt om du inte hade varit gravid å borta så mycket.. Har mycket svårt att tänka mig att det beror på dej personligen!!!

Jag kan ju liksom förstå att arbetsgivarna inte vidareanställer någon som är borta mycket vad än det beror på, inte när de akn ta in en annan på provanställning istället :/

Sen att det är sjukt jäkla orättvist är ju en annan femma!

Du ska se att du hittar ett nytt jobb sen efter din flräldraledighet, ett där du kommer få stanna :) 

Lycka till!!! 

Å stooooor KRAM.. tycker det var riktigt dålig av dem att göra på det sättet dom gjorde.. fegskitar :/

2012-09-27
osisen
osisen

Ja, det är fan as-sugit. Speciellt eftersom det hände ungefär likadant förra gången jag var gravid! Jag fick ingen fortsättning.

Jag börjar tappa tron på den sympatiska och omtänksamma människan som bryr sig om sina anställda. De verkar inte finnas. Inte här i närheten iaf..

JAg börjar till och med tappa tron på mig själv nu. Att jag är för dum eller för långsam eller nåt annat som gör att jag aldrig får fast anställning. Känner mig hopplös och att jag inte duger till nåt.

Jag slutade gymnasiet för 7 år sedan och har haft 10 jobb (detta inräknat) sen dess. Jag orkar inte en gång till..

2012-09-27
xLillaMy
xLillaMy

Usch vilket sätt! Kram på dig!

2012-09-27
Iffe
Iffe

Stackare, måste vara jättejobbigt!

2012-09-27
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...