App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Svårt med gravidpenning i vården??

Jag tycker att det känns som att det är jättesvårt att få igenom en ansökan om gravidpenning nu för tiden! Jag jobbar i hemtjänsten och tycker redan nu att det är besvärligt med den kulan som är! Det är en hel del tunga arbetsuppgifter men framför allt är det mycket knästående, trånga utrymmen och obekväma arbetsställningar. Nån som vet hur det är att få igenom gravidpenning inom vården?

2012-09-26
Iffe
Iffe

Jag sa till om omplacering för fn månad sen eftersom jag måste. Men inget har dykt upp och där säger jag som du :) trodde knappast det skulle göra det heller för andra som söker omplacering av andra orsaker har svårt att få det...

2012-09-28
Iffe
Iffe

Hur ser det ut med omplacering hos er? För hos oss finns inte de möjligheterna (vilket jag var glad för, eftersom jag faktiskt ville hem och vara "ledig").

2012-09-28
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Johanna_91: jo sånt där förekommer ju tyvärr. Min assgrupp var toppen, förutom en som höll på så där. Jag var ung och oerfaren och sa inte ifrån. Man undrar hur såna tänker...

CarroB_84: blirmer och mer hoppfull när jag läser såna kommentarer :)

2012-09-28
Iffe
Iffe

Skönt att höra att alla här inte har haft några bekymmer att få igenom det :)

2012-09-27
Iffe
Iffe

Jag har har fått hp utan problem under båda graviditeterna. Fyllde i papprena tillsammans med min chef och skrev noga alla tunga uppgifter och vad en dags arbete innebär. Chefen måste ju intyga att man inte kan få avlastning av någon och att man inte kan bli omplacerad.

2012-09-27
emcb
emcb

Å du... Du är inte BARA timmis! Ni är guld värda!

2012-09-27
Iffe
Iffe

Hej Johanna_91!

När jag väntade min dotter för 8 år sen jobbade jag också som pers. ass. åt en rullstolsbunden tjej och det låter som nått liknande du har :) den gången var det inga bekymmer för mig att få HP heller. Men nu känns det mycket hårdare än då :/

2012-09-27
Iffe
Iffe

Vad härligt! :) i min grupp funkar det tyvärr inte riktigt så... Inte för att mina kollegor inte bryr sig utan för att vi är tidspressade till max! Jag har inte koll på vad mina kollegor gör eller vart dom är under arbetspasset. Vi pratar knappt med varandra för alla är så uppe i sitt med sin tidsplan. Kan ju säga att det tog fyra veckor från att första till sista man visste att jag var gravid... Om alla vet det än...Kommer ett larm så är man glad om man får tag i någon/några som kan släppa det dom har och komma! Vi städar själva så ingen kan hjälpa mig där. Därför hoppas jag verkligen att jag får igenom ansökan!

2012-09-27
Iffe
Iffe

Jag har världens goaste kollegor, jag behövde inte lyfta nåt när jag var gravid. Eller ja, iallafall inte nån som ramlat. De tog de tyngsta momenten vid städningar osv. Riktiga änglar!

2012-09-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Mamsanmaria: om man tänker tjejerna som är tyngdlyftare på lokal nivå så lyfter dom väl en 55-70 kg. Och dom lyfter nog inte med nån tjockismage ;) så plocka upp mån från golvet som kanske har nästan 0 styrsel i kroppen och har ont efter fallet borde nästan inte få förekomma... Fast hag har gjort det tre gånger under grav.
Och den där stressen den finns ju där 9 dagar av 10 ja...

Tack för alla tips!

2012-09-27
Iffe
Iffe

Tack för tipset osisen ;)

Jo man ska kanske ange ett snitt, men jag vet ändå inte hur jag ska räkna ut snittet eftersom jag inte vet vad vissa lyft väger... Tungt är det men HUR tungt... Men det är klart chefen kanske har bättre koll. Han har ju fyllt i såna där förut ;)

2012-09-27
Iffe
Iffe

Dessutom finns det ju mediciner som man inte ska hantera när man är gravid, vissa omsorgstagare som kanske kan vara våldsamma, stress som alltid förekommer i vården är inte heller bra för barnet. Finns massa att skriva!

2012-09-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Vikt fyllde jag i upp till typ 50 kg tror jag. Ska man hjälpa en omsorgstagare på 100 kg upp från golvet är man ju minst två, men det är ju tungt ändå. Och som Osisen skriver, skriv så detaljerat som möjligt!

2012-09-27
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Nu jobbar jag inte onom hemtjänsten men jag vill bara tipsa om att du skriver med en extra sida, man kan bifoga förstår du ;) 

Där du i detalj berättar hur en dag ser ut vad du får göra, trånga utrymmen, lyften osv. 

Tror det är jättebra för de som sitter och ska godkänna att verkligen kunna läsa vad man göra för det är ju svårt för någon som kanske itne har en aning att bedöma en sån sak :D

2012-09-27
osisen
osisen

Okej vad skönt! Det jag tycker är lite svårt att ange är hur många kilo man lyfter. Vad väger ett par ben som man lyfter upp i sängen t.ex??

2012-09-27
Iffe
Iffe

Jag jobbar också inom hemtjänsten och fick igenom min ansökan utan problem.

2012-09-26
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...