App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vinterjacka till gravid?

Vart tusan hittar jag vinterjackor för gravida som inte kostar en förmögenhet?? Jag kommer ju vara höggravid mitt i vintern och behöver nåt riktigt varmt och bra.

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Jag bor utanför Umeå, är väldigt frusen och planerar att vara gravid flera vintrar så får mig känns det viktigt att hitta en riktigt bra kappa nu!
Problemet är att jag inte hittar några mammajackor som inte slutar precis nedanför magen?! Jag är desperat efter att få tag i något som går nedanför rumpan en bit...

2012-09-25
Mikka85
Mikka85

Jag menar att bara att jag haft problem med att få palts i alla mammakläderna, första gången blev jag stor och samlade på mig mycket vätska,då kan jag förstå att stlkarna inte funkade men denna gång ligger jag perfekt på normalkurvan men får ändå gån upp 3-4 stlk på kläderna för att få plats med magen...

Jag menade mer att min uppfattning är att man itne får plats med magen även i mammakläder. Sedan när jag kollade på mammabyxor så var det mesta stuprörsvarianten och det kan jag inte ens ha som ogravid så att ha det som gravid när man samlat på sig lite vätska är ju helt otänkbart...

2012-09-24
Yrwen
Yrwen

Jag lånade min sambos jackor när jag gick högravid mitt i vintern....

2012-09-24
LJEE
LJEE

Det kommer in nya på Tradera hela tiden.

2012-09-24
Thimeradh
Thimeradh

Gravid storlekarna ska vara gjorda efter vanlig storlek men med magplats plus liiite extra babyhullplats.

2012-09-23
jika686
jika686

Med tanke på att här alltid blåser råkallt på vintern och jag har noll immunförsvar och är förkyld hela tiden så vill jag kunna stänga jackan ordentligt.

Yrwen: Menar du att strl S inte "håller måttet" över magen men att strl M gör det? För jag gissar ju ändå på att alla gravidkläder är gjorda efter vanliga "ogravid"-storlekar? Dock med plats för magen då. Kanske ett par cm större i "vidderna" bara. Varför ska jag då inte kunna ha en jacka som sitter relativt bra över hela överkroppen istället för att det ska se ut som om jag har ett tält på mig?

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Som gravid har du ju ofta mammabyxor med en sån där tjock mudd över magen, linne, tröja osv. Många lager på magen alltså. ;-)

2012-09-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Jojo, men som gravid så får man ju tänka mer på magen än att det ska sitta snyggt över axlarna... Nu har ju itne jag någon snygg kroppsform men jag har väldiga bekymmer med att hitta mammakläder som faktiskt sitter snyggt på mig, det mesta får jag inte ens på mig.... Och då går jag upp i stlkarna från vad jag normalt brukar ha....

2012-09-23
Yrwen
Yrwen

En dum fråga, men måste du ha en jacka? Hehe. Jag var också tjock en hel vinter och kunde inte stänga min vanliga jacka. Ska tillägga att det var en kall vinter och jag jobbar i hemtjänsten så jag är utomhus väldigt mycket i jobbet. Men jag hade min gamla jacka och hade den uppknäppt med en TJOCK stickad halsduk hängande ner över magen. Det funkade faktiskt! Men jag bor i Gbg, så det är klart, bor man i Norrland med 40 minus blir det ju en annan sak.

2012-09-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Nej, M är alldeles för breda i axlarna och alldeles för långa ärmar. Jag provade förra gången.. Kände mig som ett litet barn som ärft alldeles för stora kläder typ..

Jag är 154,5 cm. M är på tok för stort.

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Fast du behöver ju inte köpa jackan riktigt än, du kan ju hålla koll under de närmsta månaderna, både på Tradera och i butiker...

2012-09-23
Yrwen
Yrwen

Ja, har du xs så kan du ju knappast ha xxl ens som höggravid. :) Men M borde väl fungera?

2012-09-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 5 månader

Du har ingen storvuxen man i familjen/bekantskapskretsen, som kan låna dig en jacka? En herrjacka i storlek XXL fungerade bra för mig när jag väntade min lilla, som är född i slutet av februari. Då var det värre att få tag i täckbyxor, det sydde min mormor åt mig av ett par vanliga hängseltäckbyxor och en gammal jacka. :)

2012-09-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 5 månader

Hittade 2 jackor på tradera. M eller XL..

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Du kanske behöver en M denna gång, man har ju en tendens att bli större som omföderska... Annars kolla på vanliga jackor som är lite vidare över magen då? Det kan ju finnas såna som funkar.

2012-09-23
Yrwen
Yrwen

Där finns ingen jacka i S. Jag har ju egentligen XS, men det finns det ju verkligen inte nånstans. Och M är ju grymt för stort..

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Tradera har en del ute.. Annars är det väl nästan bara HM som säljer mammakläder av de stora märkena? Vi har en ett par enstaka rena mammaklädesbutiker här, men vet inte deras utbud då jag vägrar betala de psierna (typ 400 spänn för ETT amningslinne!!!!)...

2012-09-23
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...