App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

beställde en ny kompaktkamera idag...

Jag har länge varit sugen på en ny kamera då kameran jag har tyvärr inte tar tillräckligt bra bilder för framkallning.. De blir ofta oskärpa och dåliga. De duger för att ha å kolla på i datorn men inte mer.. i fredags satt jag å kikade på kameror å tittade på ett gäng olika å valde mellan.. sen tog jag paus gick in igen och då har de plötsligt sänkt priset på en av mina favoriter! Dessutom med 1500kr!! Min bror har en likadan och är väldigt nöjd så jag bestämde mig idag för att slå till! Jag beställde och nu längtar jag till jag får den och hoppas på att jag blir nöjd. vi har ju en systemkamera så man jämför ju allt med den.. men det är ju ingen kamera man springer runt med i bakfickan direkt :-\ va har ni för kameror?

2012-09-23
osisen
osisen

jag har samsungen innan din.. galaxy s.. 

la just in alla min 2300 bilder i datorn och visst några bilder är helt ok men 80% är bara å slänga egentlige, nu gör jag ju inte det förstås :P Men på det hela taget är jag nöjd att jag faktiskt har en hel del bilder som blev bra! 

nackdelen med min telefon är att den saknar blixt så bilderna inomhus är ju sådär :/ särskillt när man ska fota barn som rör sig mer än de är still. 

Samma problem hade jag med den gamla kompaktkameran, den släpper helt enkelt in för lite ljus för att bilderna ska bli bra i inomhus miljö. Utomhus är en helt annan femma då funkar både mobilen och kompaktkameran bra.

2012-09-24
osisen
osisen

Jag har iPhone och får dom bästa bilderna faktiskt har en kamera med som jag är super dålig på att ta kort med men får hur bra bilder som helst från kameran!! Har nära 300 bilder där och 1300 bilder på iPhone ! Jag framkallar väldigt ofta bilder många bilder blir hur bra som helst ! Hoppas du hittar!!

2012-09-24
babybo
babybo

va har du för mobil? Iphone`? 

Kan du framkalla dom bilderna?

2012-09-24
osisen
osisen

Haha det var väldans :P

Men ja, den verkar bra efter alla omdömen! Dock reagerade han ungefär som jag sa.. Det blir iaf inget denna månaden, för jag får inte så mycket lön med all ledighet och sjukdomar och så. Vi får se när vi kan tänkas ha råd! Hoppas bara de har kvar erbjudandet på delbetalningen då!

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

med risk för att bli tjatig så verkar jag inte hitta någon som är missnöjd med sin d3100 iaf ;)

2012-09-23
osisen
osisen

föröker läsa lite å det verkar vara en bra kamera för nybörjare ;) så det kanske passar bra.. men jag hade kanske tagit nästa steg för när man väl börjat å tycker det är kul så vill man nog uppgradera sig ganska fort om det är så att man har den allra enklaste.

2012-09-23
osisen
osisen

men jag tror att även om man ska ta bilder, lite längre bort så är det bra med stabillisator.. just för att de är ganska tunga å man då lätt blir lite skakig.. men som sagt e ingen expert på området.. nån annan kanske vet hur viktigt det faktiskt är.. kanske funkar utan på ett litet objektiv men om man ska sätta på ett sånt där stort gigantiskt kanske man behvöer det.. eller nåt.. haha.. förlåt.. som sagt jag är veeeeerkligen ingen expert

2012-09-23
osisen
osisen

fast nu googlade jag lite å det är tydligen när man filmar det är bra å ha men så skrev nån smarto att man ändå bör ha ett stativ när man filmar å då spelar det ingen roll. :P så det är kanske inte så noga :)

2012-09-23
osisen
osisen

Jag kan ju inte så mycket om kameror, det är min man som är den som fotar men jag tror att det är bra med bildstabilisator elelr vad det heter å det hade inte den va?!

2012-09-23
osisen
osisen

Nikon säger du?

Vad tror du om den här? (Den är den billigaste) "Nikon D3100 Systemkamera + 18-55mm Objektiv". 3790 kr. 379 kr i månaden.

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Å lillamy.. om ni ska kolla på en systemkamera rekommenderar jag nikon, vi har haft två nikon och båda har varit vääääldigt bra, batteritiden är outstanding ;) OCH för mig som bara fotar på auto är den åxå kanon!!! Förutom storleken då :P (men den e ju inte större än andra systemkameror)

2012-09-23
osisen
osisen

ja en sån funktion e nog bra jika. det vet jag inte ens om min gamla har.. det kanske den har.. haha.. vet att sambon brukar göra så med systemkameran när han fotar. Jag har aldrig ens tänkt på det.

2012-09-23
osisen
osisen

ja men jag är likadan men det är skillnad när det är helt utan andra avgifter eller ränta.. å man kan ju betala in resten när man vill! Nu har vi iofs inte köpt nåt på avbetalning än men skulle vi låt säga behöva en ny tv kyl/frys å det fanns erbjudande om just detta så hade jag inte tvekat även om vi hade haft råd å betala cash.. Hellre att nån annan ligger ute med pengar än jag sjäv ;) ja menar det kanske händer nåt annat där jag faktiskt behöver dessa pengar.. för det tar ju ett tag att betala tillbaka även till sig själv.

2012-09-23
osisen
osisen

Skitsvårt att hitta "billiga" bra kameror. Men i det stora hela är jag nöjd med min. Hade velat kunna zooma mer och ta kort snabbare men antar att jag får skaffa en systemkamera eller något för det.Och de envisas ju med att vara såååå dyra.

Har en canon powershot a3200. Tar bra bilder om man installerar och håller inne knappen så man kan ta fler hyfsat tätt, då får man några att välja mellan. Bra till att ta kort på barnen med. Inte gjort en mega förstoring än, men ska leta fram ett bra kort att göra det med till julen.

2012-09-23
jika686
jika686

Hehe, det kan vara svårt att stava till vissa ord ibland ;)

Ja, det kanske hade vart nåt faktiskt! Utan ränta.. Men ställer det till det med försäkring och sånt då eller hur funkar det?

Får väl se om jag kan få mannen att gå med på att köpa en på avbetalning! Oavsett om det är med eller utan ränta så är han väldigt emot att köpa saker på avbetalning. Bilen är den enda! Och naturligtvis huslånet.
Är därför vi fortfarande har tjock-tv ;)

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

Det var väldigt vad det skulle vara svårt å skriva avbetalning då ;)

2012-09-23
osisen
osisen

Ja det är dyrt.. jättedyrt.. :/ 

Men om ni ändå tänkt köpa en i framtiden så kan det vara värt å kolla vad de har på elgiganten nu.. när jag kikat runt så har de faktiskt just nu en fantastiskt bra deal på avbetlning.. Jag är normalt sätt emot å köpa på avbetlaning men när de lånar ut pengar gratis är det en annan femma!

Kanske en kompakt systemkamera kunde vara nåt? det är ju sådär lite halvlagom ;)

2012-09-23
osisen
osisen

Ja, det är så jäkla tråkigt! Varför måste det kosta så mycket för att kunna ta riktigt bra foton?

Vi vill så gärna göra 3 canvastavlor att ha i sovrummet. En på minis fötter, en på kommande bebis fötter och en på dem tillsammans! Men det blir ju inget bra med telefonen heller. Vill inte gärna gå till en fotograf som tar ett par tusen för att det ska bli färdigt heller!

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy

ja jag hjar telefonen, har MÄNGDER med bilder.. MEN det är ju samma där de duger att ha i mobilen men sen är det inget mer med dem.. man kan ju inte framkalla eller förstora dem :/

2012-09-23
osisen
osisen

Vi har bara en vanlig gammal digitalkamera och min smartphone! Skulle gärna ha en riktigt bra systemkamera, men lär dröja ett tag innan vi kan ha råd att köpa en sådan :/

2012-09-23
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...