App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Första omgången svinkoppor för oss..

Några tips? Något vi ska tänka på ?  Tvätta alla textilier vet jag, god handhygien, inte klia på smittade området. (helst)  Såg att det fanns en antibakteriell kräm på apoteket man kan köpa.  Brukar hela familjen få? När vet man att det är över? Hur länge ska man vara hemma, grabben var ju hemma hela förra veckan å var så ledsen.. han kommer bli förstörd när han förstår att han inte kommer få gå nästa vecka heller :/

2012-09-23
osisen
osisen

Om det är sju koppor i ansiktet, skulle jag behandla ett par dagar med salvan från apoteket. Om de inte börjat gå tillbaka då, eller om de blir fler trots behandlingen, skulle jag rådgöra med vårdcentralen. Framför allt om de börjar ploppa upp på fler ställen, kan det vara aktuellt med antibiotikabehandling. De kan bli riktigt obehagliga om de sprids till ljumskarna eller andra stllen där man lätt blir fuktig. Jag vet en pojke som fick svinkoppor på pungen och ett barn som fick precis vid ögat, de fick antibiotika direkt.

2012-09-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

å hur länge lever bakterierna på tex leksaker å så?? ja kan ju liksom inte tvätta ALLA leksaker han har rört för då har ja ju å göra i månader..

2012-09-23
osisen
osisen

ja han e 6år å ja skickar inte någon som e sjuk till skolan.. särskilt inte om det smittar.. vi kör med handsprit å tvättar oss ofta.. sonen har väldigt små koppor.. å de varar lite men inga direkta skorpor än antar det kommer när varet torkar.. för det finns väl ingen annan sjukdom som beter sig på detta vis.. det är alltså små prickar inga stora.. å så varar de.. men bara lite.. å andra sidan så upptäckte vi dem idag.. eller vi upptäckte en prick i går redan men det såg ut som en liten finne.. tänkte inte mer på det förrän i.morse när han hade typ 7stycken runt näsa mun å som dessutom exploderat :-\
jo iofs jag såg att han va sårig å äcklig precis under näsan men han har snytit sig mycket.. trodde det va sår men när ja tänker på det kan det vara där det hela började :-( det kanske inte alls va snytsår utan koppor =-O

2012-09-23
osisen
osisen

Om det är spritt eller inte blivit väsentligt bättre efter en vecka, så bör du kontakta vårdcentralen. Det finns antibiotika som är effektiv, det brukar de skriva ut om egenbehandling inte hjälper. Men, ja, det finns en receptfri kräm också, tror den heter Microcid eller något liknande. Om det  bara är en enstaka koppa räcker oftast den behandlingen bra. Då tvättar man först bort sårskorpan och smetar sen på salvan. Inte så skönt för barnet, men brukar bli bättre efter ett par dagar.

Ofta kan man begränsa det så att inte fler behöver få det, men det beror ju lite på barnens ålder och förmåga till hygien också. Jag har varit med om att det blivit väldigt spritt i förskoleklass. Svårt att uppmana föräldrar att hålla barnen hemma, när läkarna säger att de får vara i skolan... Sen klarar vissa barn i förskoleklass att hålla bra hygien och inte klia på kopporna, medan andra inte klarar av det alls. Handsprit är också ett bra hjälpmedel för att begränsa spridningen inom familjen eller i en barngrupp.

2012-09-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

tyvärr pillar han endel så hemma får han bli.. hoppas inte det håller i sig en vecka!!!! Han missade ju månadsfesten i fredags å de har höstluff nu på fredag!! får hålla tummar å tår för att det blir bättre snabbt å bi andra klarar oss..

2012-09-23
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...