App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bärsjal eller ej?!

Hej jag har en liten bebis som ständigt vill vara i min famn. Jag fick ett tips på BVC om att skaffa en bärsjal.. Men nu har jag fått göra att akutmottagningen har tagit emot flera barn som har ramlat/ glidit ur dessa! Är det någon som har erfarenhet av att bära i sjal? Vilken är säkrast ringsjalen eller knytsjalen? Är det något man bör tänka på vid ett eventuellt köp? Osv?

2012-09-22
Strindefjord
Strindefjord

har eb tricoslen sjal. Jovisst, innan man lär sig den är den krånglig men ganska bra tycker jag. Tycker om selen med, men får ont i ryggen av den efter ett tag. Nackdelen med sjalen är att det blir lite varmt.

2012-09-24
jika686
jika686

Jag har en babybjörn den orginala och min gillar den :-)

2012-09-24
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

dock använde vi våran bärsele ganska mycket.. tycker dom e jättebra.. hade en babybjörn active!

2012-09-24
osisen
osisen

jag hade en ringsjal, jag provade den två gånger eller nåt jag gillade den inte alls kändes jättekonstigt.. detta var när dottern var bebis. FIck sjalen av en kompis och tänkte att jag ska testa iaf! Nu ska jag faktiskt leta upp den och testa igen för nu är dottern ett år, kanske funkar den bättre med större barn. 

Har hört mycket bra om tricoslen sjalen.. Just när bebisarna är små då, emn det verkar som de felsta jag pratat med (tjejer) gillar den men deras män tycker den är för krånglig för att använda.. men å andra sidan så är det ju oftast mamman som behöver den eftersom hon brukar vara hemma första tiden.

2012-09-24
osisen
osisen

Tack för att ni delat med er, nu känner jag mig lite tryggare med att prova! Som jag förstått det är det ingen av er som gillar ringsjalen

2012-09-24
Strindefjord
Strindefjord

Jag har använt sjal litegrand med yngsta barnet. En vävd sjal eller tricotsjal kan jag inte tänka mig att barnet kan glida ur, om den knyts på ens någorlunda rätt sätt. Ringsjal har jag testat, men köpte ingen, det kändes varken bekvämt eller säkert. Kan nog stämma att de är mer tänkta för större barn. Tricotsjal var jättebekvämt att bära en liten bebis i, men jag fick ont i axlarna när hon blev lite större. Många andra jag känner har utan bekymmer burit barnen i bärsjal när de passerat både ett och två år, så det kan fungera det också.

2012-09-23
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Jag skulle gissa på att dessa barn inte suttit/legat korrekt i bärsjalarna. Ringsjal sa de på barnens hus att man först kunde använda när de var ganska stora, över 10 kg eller så. Jag kollar ofta när jag har henne i sjalen att hon sitter säkert. Den ska ju vara ganska hårt åtspänd när man sätter i barnet. Annars kan de just trilla ur.

Läskigt iaf. :/

2012-09-22
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...