App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur vi blev tre..

I vår familj tror vi på att barnet föds in i vårt liv. Vi kommer inte in i deras liv utan vi skapar ett barn som ska passa oss. Vårt barn har fått följa våra rutiner och vårat liv. Det låter enkelt och alla tänker men det går ju inte. Det går jättebra. Barnet vet inget annat utan kommer att lära sig saker att tycka om. Såsom att bli vaggad till sömns. Vi vill inte det utan lärde barnet att somna i egen säng med sång, röst, snuttefilt eller napp, men på egen hand. Vårt barn vet inget annat än att somna på egen hand. Nu när han ska börja äta riktigt mat får han vår mat utan salt. HAn har alltid fått smaka det han kan av vår mat. Detsamma gäller våra rutiner. Han följer med överallt och vi har med oss vagn, hörselkåpor elelr vad vi nu kan behöva. Vi har aldrig ändrat vårt liv för hans skull. Han älsar att gå på restaurang och kan uppföra sig. Han följer med och får leka och röra sig och lära sig vardagen. Mitt tips forma barnet som du vill efter dina behov. Dagens sanningar om kroppsberöring hud-mot-hud och att man måste amma. Ja ja visst jättebra då barnet är sjuk eller liknande men barn har överlevt i alla år utan dessa teorier. Det finns ingen statistik på att vi hade fler seriemödare och psykopater då än nu. Förr fanns det ammerskor som man lämnade barnet till som ammade andras barn när mamman inte hade mjölk som räkte till. Så genom att bara vara mamma och pappa och välkomna barnet in i er familj tror jag att barnet får kärlek, ömhet och närhet som den behöver.

2012-09-22
missjennika
missjennika

Måste bara nämna att jag tittade på "Niceville" igår och ditt tänk är skrämmande likt de rasistiska kvinnorna där. De hade färgade kvinnor som hushållerskor och barnuppfostrare. Kvinnorna tog ju inte själva hand om sina barn, om de inte "passade in" i deras vardag. Hade ungen bajsat på kvällen när den lagt sig, efter hushållerskan/barnuppfostraren hade slutat för dagen så bytte minsann inte mamman blöjan, utan lät den sitta på tills barnuppfostraren kom tillbaka morgonen därpå. För det passade minsann inte att behöva göra nåt sånt när det är kväll och mamman har annat, viktigare, att göra. Som att fila naglarna eller lägga håret eller liknande kan jag tänka mig. För att sätta barnens behov framför sina egna fanns ju inte på världskartan!

2012-09-22
xLillaMy
xLillaMy

förstår inte riktigt hur du tänker? tycker det låter lite egoistisk då barnet faktist också har behov som måste tillfredsställas, faktist behöver närhet. jag älskar att mysa med min bebis när hon vill hon har aldrig varit den bebisen som vill mysa så när hon faktist vill tar jag vara på den stunden. visst hon får följa med överallt men ibland går det inte riktigt och vi måste åka hem, självklart har man egna behov och liv men när man skaffar barn så handlar allt inte bara om en själv längre utan en liten individ med egen vilja och man kommer behöva offra saker för dens skull, vi har fått en otroligt envis, glad och skrikig underbar liten tjej som inte alltid gjort så att vårt liv varit en dans på rosor och därför kan jag inte förstå ditt tips.

2012-09-22
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader

Jag håller med om allt! Själva ville vi skapa en unge som skrek de första sex månaderna av sitt liv, bara ville amma heeela tiden och vägrade somna någon annanstans än vid mitt bröst. Dessutom ville vi helst inte att någon annan skulle hålla henne, utan vi ville att hon skulle skrika så fort någon annan än jag höll henne.
När jag började gå på öppna förskolan hade jag redan bestämt att jag ville att hon skulle skrika från det vi kom till det vi gick. Och den fina vagnen ville vi absolut inte att hon skulle vilja ligga i, så vi planerade in att hon skulle skrika sig blå i den så jag fick bära henne i selen och paja mina axlar.

Och vet du? Vi lyckades med allt det där! Fan vad bra föräldrar vi måste vara, min man och jag!

2012-09-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Bebis på 14 månader

Klart man kan anpassa barnet efter sina egna... behov eller hur man nu ska uttrycka det.... Vill man strunta i barnens signaler " för att det var så förr" så kan man ju det...

Men själv vill jag nog ge barnen det de visar att de behöver och vill ha. Konstigt nog uppför hon sig ganska bra ändå.

Allt var faktiskt inte bättre förr... Lite skrämmande inställning du har. Anledningen till att man inte gav barn mer närhet förr i tiden var för att man trodde de skulle bli bortskämda och dåliga individer.

2012-09-22
jika686
jika686

"vi skapar ett barn som ska passa oss" "forma barnet som du vill efter dina behov."

Skrämmande, det är vad jag tycker om den inställningen!

2012-09-22
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Var teorin att man blev seriemördare om man inte ammades och hade kroppsberöring?.. Jag förstår verkligen inte vad du försöker få fram..

Är det ändå inte ganska självklart att man som mamma vill ha hud-mot-hudkontakt med sitt barn? Eller du känner inte alls att det är nåt du vill ha?

2012-09-22
xLillaMy
xLillaMy

å va ammor å seriemördare har med saken förstod jag inte alls =-O

2012-09-22
osisen
osisen

jag förstår inte riktigt ditt inlägg.. självklart kan man anpassa barnet till sina egna rutiner men man måste åxå se till barnet.. det är en egen individ.. jag tilla exempel älskar å mysa å gosa å pussas å kramas men hur mycket jag gjort det ända från start så visade våran son att det inte var nåt för.honom.. han har aldrig velat mysa å kramas..
vi har å försöker fortfarande få dottern att somna själv men hon vägrar.. det går inte och att låta henne gråta sig till sömns för att det skulle passa bättre in i vårat liv är inget alternativ!
Sonen har alltid varit med oss överallt å har skött sig ypperligt.. dottern har vi gjort på precis samma sätt med men hon sköter sig inte alls. hon skriker, klättrar, pillar osv.. hon vantrivs om hon inte får röra sig medan grabben kunde sitta i vagnen i timmar å bara titta och pilla på nån liten sak.
Så enligt min erfarenhet stämmer inte din teori om att vi kan forma barnen hur som helst . Till viss del självklart men de är egna personer och kan man inte som förälder se dessa egna personer så har man problem :-(

2012-09-22
osisen
osisen

Haha, är detta ett skämt eller..?

2012-09-22
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...