App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Använd sunt förnuft

När man är småbarnsförälder så får man så otroligt många goda råd från BVC och andra som man känner sig tvingad till att följa till punkt och pricka. Eftersom familjen inte endast består av ett barn utan bland annat även av en mamma, pappa och andra syskon så är alltid inte det bästa rådet för barnet det som är bäst för hela familjen. Ibland kanske det näst bästa är tillräckligt bra för barnet men mycket bättre för alla i familjen. Tex så är amning det bästa men är man som mamma tvungen att åka iväg så kan det vara otroligt stressande att känna sig tvingad till att pumpa ut tillräckligt mycket mat och det kanske innebär för den som ska mata att denne är orolig över att det ska räcka. Då kan det vara skönt att veta att man kan ge ersättning om maten inte räcker. Därför har vi testat både flaskan och ersättning långt innan det behövdes för att veta att även pappan kan mata. När det gäller de senaste rönen så ändras ju dessa hela tiden och det som var rätt för ett år sedan är helt fel idag men kan bli rätt igen nästa år. Därför är mitt råd till framförallt förstagångsföräldrar; våga ifrågasätt och använd sunt förnuft. Du känner ditt barn och din familj bäst. Våga vårda relationen.

2012-09-20
MB881
MB881

Det är självklart inte alla som har hamnat i just denna situationen men jag har flera bekanta som har haft problem när de har haft långa undersökningar på sjukhuset, varit tvungna att åka på anställningsintervju på annan ort mm. Att ge ersättning var bara ett exempel av många saker att ta ställning tid under ens tid som förälder.

2012-09-21
MB881
MB881

eller jaha förlåt du menar om mamman åker och lämnar bebisen!!! :D haha för tidigt på morgonen.. å sen lämnade jag aldrig mina bebisar i börjar mer än kanske 30min per gång.. :) så det fanns inte riktigt med i tankarna

2012-09-21
osisen
osisen

Å sen är det väl egentligen smidigare att bara ta med sig tuttarna när man ska nånstans än pumpa ut mjölk å ta med..

2012-09-21
osisen
osisen

Sedan finns det ju en hel del mammor som VILL amma för glatta livet också.

2012-09-21
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...