App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förvärkar, förlossning börjar?

Jag är lite novis på ämnet, väntar första barnet å allt jag läst i olika foldrar och böcker ger mig inte allt för mycket svar, tyck det skrivs lite halv flumigt runt hur man vet om det är nära förlossning start, kanske då för att den just kan starta på så olika sätt. Men ändå, jag blir knäpp. Har varit fixerad sen v 35, är full v 38 imorgon fredag. Senaste 2 veckorna har sammandragningarna jag haft sen v 25 blivit starkare och mer åt förvärkar. Sen igår onsdag har jag haft rejäla förvärkar plus molande värk i ryggslut och nedre delen av magen, som mensvärk typ, sticker till ibland troligen bebisen som trycker på, trött som fan sover kasst på grund av halsbränna och dessa värkar. Vad tror ni som vart med förut, kan det vara på gång? Inte märkt av nå vatten som gått å inte heller slemproppen men tilltagande flytningar. Hjälp mig, vill inte in en sväng till på förlossningen och få veta att inget kommit igång.

2012-09-20
ica_86
ica_86

Jag kände av smärtan två tre dagar innan men jag hade aldrig skit ont utan bara kände sånt tryck , slemproppen lossnade bara lite och då fattade jag! Var 4 cm kl18,30 och fredagen den 13 kom min pärla till världen! Jag kan berätta från min sida att jag trodde smärtan skulle vara värre men jag skrattade och var glad genom hela förlossning ända gången då det kände var när huvudet var på väg då kom en det lite ljud annars så sköte jag mig väldigt bra :-) lycka till!!!!

2012-09-21
babybo
babybo

jag åkte i när det var 2-3min mellan värkarna.. andra gången.. första gången åkte vi in för att vattnet började sippra, tyvärr blev vi hemskickade igen eftersom förlossningen inte kommit igång.. sen när vi var hemma så behövde jag gå å bajsa trodde jag, när det inte kom nåtförstod jag att vi måste åka in igen!!! Tur det inte var rusningstrafik ;)

2012-09-21
osisen
osisen

Tack för svaren, hjälper en bra bit på väg. Sorry mina halv flummiga frågor :p Har iaf inte blivit nå värre ont här och har tillslut faktiskt fått sova nån timme nu på förmiddagen, däckade väl helt enkelt av :p Får som sagt se om det blir nån ökning på smärt tröskeln nu idag eller under helgen eller om det stannar vid förvärkar ett tag till. Tack än en gång för era svar!!

2012-09-21
ica_86
ica_86

Jag åkte in när jag hade så ont att jag inte "visste vart jag skulle ta vägen". Alltså hur jag är stod, satt, låg så blev det ingen lindring. Det är en sorts rastlös känsla liksom, rastlös och smärtsam. ;-)

2012-09-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Jag åkte in när jag tyckte att jag hade såpass ont att jag inte klarade mig hemma längre...

2012-09-21
Yrwen
Yrwen

En liten undran, kanske svårt å säga men många pratar om tilltagande smärta, att värkarna ska göra ont. Men vad är ont nog att åka in? Alltså svårt å säga vad som e ont för nån annan det vet jag, men om ni skulle försöka på att beskriva. För jag har ingen aning, rätt hög smärttröskel så kan ju uppfatta en rejäl värk som ganska lagom!?

2012-09-21
ica_86
ica_86

Tack alla för era svar, skönt å få lite olika erfarenheter kring förlossning och hur den startar, att det inte alltid är som man får berätta för sig hos MVC å i böcker kring ämnet, att slemproppen ska gå, värka arbetet ska pågått ett visst antal timmar som förstagångföderska osv. Så snällt av er alla å dela med er av era erfarenheter. Sen få vi se när vår skrutt behagar titta ut, kan meddela att varken varm dusch/bad eller Alvedon har bitit på min värk, kör nu på massage från sambo och andning. Men inte blivit nå regelbundet på värkarna iaf, får se vad natten har å ge ;)

2012-09-20
ica_86
ica_86

Hade inte heller förvärkar alls. Om du klickar på mitt namn och sedan på mina berättelser så kan du läsa mer där:-)

2012-09-20
Isabelle _
Isabelle _

Jag hade inte en enda förvärk. Vaknade tidigt på morgonen på 39+3 och behövde gå på toa. Om och om igen. Tillslut hade jag djävulskt ont! Jag tog Alvedon och badade. Ringde in till förlossningen tre ggr, men de svarade att Det tar tiiid när man är förstföderska. :-/ Tillslut åkte vi in och då var jag åtta cm öppen och dottern kom knappt fyra timmar senare.
Varken vatten eller slempropp hade gått på mig.

2012-09-20
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Jo nog e det så, man vill att det ska vara över nu, ganska les på alla runt om en som gladeligen påpekar att man minsann kan gå både en å två veckor över tiden, jo tack vet :p Få vila och andas igenom värkarna å vänta in starten när den väl e här ;)

2012-09-20
ica_86
ica_86

Så länge man kan vila bort smärtan, lindra med Alvedon, värme och och liknande så är det inte på gång. Försök att slappna av och vila mycket.. Har själv börjat få mer sammandragningar och förvärkar (38 fulla veckor på söndag) allmänt mer ont, men haft så i en dryg vecka... Sedan vill man nog så gärna att det ska starta att man försöker läsa in allt i småsaker :)

2012-09-20
Yrwen
Yrwen

Jo fått det svaret oxå, 3-4 min emellan så få väl vänta å se om det blir mer regelbundet på värk fronten ;) Tack för svaret!!

2012-09-20
ica_86
ica_86

ring förlossningen och fråga till mig sa dom att det ska vara 3-4min imellan och göra betydligt ont haha eller vara hemma tills jag inte orkade mera. låter som det är på gång ;) lycka till!

2012-09-20
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...