App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vatten

Jag har en liten kille på sju månader som äter puréer en-två gånger per dag och dricker vatten till maten men jag tycker han dricker lite. Han dricker ur nappflaska ca 20-30 ml per måltid uppdelat på 3-4 gånger. Hur mycket dricker/drack era bebisar?

2012-09-20
KattenPysen
KattenPysen

Jag var orolig över att min dotter (6,5 mån) får i sig för lite vätska nu när hon börjat äta mer fast föda. Tog upp detta med min bvc och de sa att små barn i den åldern endast dricker ngn klunk till maten och det räcker gott och väl pga att som fler skriver att det är mkt vatten i pureér. Det är viktigt att alltid servera vatten till maten från början för att de ska lära sig att det är en del av måltiden, med tiden dricker de mer och mer. Tycker 20-30 ml låter mkt! =)

2012-10-03
veronikaellinor
veronikaellinor

Jag gör egen mat men den är ganska lös. Ammar honom morgon, eftermiddag och till nattningen, ibland får han en flaska välling under dagen

2012-09-20
KattenPysen
KattenPysen

Jag tror dom dricker dt do behöver, ger du dessutom burkmat så är det massa vatten i den. Mellan 20-30% tror jag...

Sen är det viktigt att inte ge för mycket vatten, vi har gjort det med våran lillkille så nu blir han skitarg om han inte får vatten, och får han vatten så dricker an sig mätt på det. Tror mest an tycker dt är roligt :P

2012-09-20
Betty86
Betty86

tycker det låter bra saw om han har välling så.får han ju vätska där med. men om du tycker det är för lite kan du ju ha en flaska vatten framme och ge lite då och då:)

2012-09-20
majbarn5
majbarn5
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...