App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nån som ätit (druckit) Andapsin, mot halsbränna och illamående?

Jag var ju på vårdcentralen i fredags eftersom jag vart hemma från tisdagen samma vecka med ett sånt illamående att jag nästan svimmar. Blir helt skakis och kan inte gå ordentligt. Var bara att försöka ta sig till sängen igen (för det kommer ju inte ut nåt..) Det kan säkert ha lite att göra med att jag är väldigt trög i magen och kan gå flera dagar innan "jag får ut nåt" så att säga. Dessutom hade/har jag ont i halsen. Han kände på magen och jag fick ont när han tryckte i mellangärdet, så han påstod att halsbrännan börjar där (eller nåt sånt) "Graviditetsillamåendet är antagligen tillbaka och ett nytt förkylningsvirus. Sen är det inte omöjligt att du får såna kraftiga reaktioner pga att du har lite svårt att "få ut det". Då kan man ju må ganska dåligt". Så fick jag denna medicinen Andepsin eller Andapsin eller vad den heter som är mot halsbränna och illamående. Idag mådde jag jättedåligt på jobbet så jag testade denna för första gången. Lukten kan man kräkas av, utseendet på detta trögflytande vita slajm som liknar sperma kan man kräkas av och smaken kan man kräkas av.. Jag har aldrig mått så dåligt som jag gjorde EFTER jag tagit denna medicinen! Mådde sååå illa och fick sååå ont i magen! Gick till toaletten för att försöka kräkas men nää, det vill fan inte komma upp! "Vanliga biverkningar: Förstoppning, illamående.".. Hur tänkte han där? Eller hur tänkte de som framkallat medicinen? När jag redan sagt att jag är typ förstoppad och mår fruktansvärt illa, så ger han mig en medicin som kan ge förstoppning och illamående som vanliga biverkningar?

2012-09-18
xLillaMy
xLillaMy

Jag har provat Andapsin, för mig hjälpte det riktigt bra. Men mår du illa av det ska du ju naurligvis inte ta det. Har även testat Samarin och Gaviscon tuggtabletter, de har också haft god effekt på min halsbränna. Men bäst var att tänka på vad jag satte i mun och inte. Undvik kaffe/te, juice, stekt mat och starka kryddor. Drick mycket vatten. Det hjälpte för mig. Är nu i vecka 26 och har inte besvärats av halsbränna i samma grad sedan ca vecka 20.

2012-09-24
tiinakan
tiinakan

Jag äter inte äpplen varje dag, var nog en vecka sen senast nu tror jag. Och jag tål inte att dricka mjölk.

Men jag har ingen "riktig" halsbränna, som liksom känns i halsen. Utan det är mer som stressmage/magkatarr ont. Och han påstod att det är halsbränna. Men de mediciner jag fått förr, när jag hade magkatarr, var för halsbränna. Och de hjälpte ju inte alls, för det är inte samma.

2012-09-19
xLillaMy
xLillaMy

Jag åt Omeprazol mot min magkatarr, tog några dagar innan de verkade, men sedan försvann all halsbränna och illamående. De säger att mjölk ska lindra mot halsbränna, jag åt Activia youghurt. Du kanske skulle skippa äpplena ett tag, det är ju vanligt att man blir hård i magen av de och om du redan har problem med typ förstoppning kanske du skulle försöka avstå äpplena?

2012-09-19
Yrwen
Yrwen

Fast att det är vanliga biverkningar, när det är just de problemen jag har.. Känns ju helgalet och det blev helgalet.

Jag tuggar tuggummi varje dag och äter även syrliga äpplen. Nektariner kan jag inte ha med på jobbet för det är alldeles för kladdigt.

 

Får testa Omeprazol kanske då.

2012-09-18
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...