App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mutor i vagnen!

Min dotter har aldrig varit överförtjust i att åka vagn, varken som nyfödd eller nu i sittvagn. Det gnälls rätt mycket, speciellt på bussen och i affärer när det inte händer så mycket... Eftersom min dotter inte har napp, och eftersom lite gnäll övergår i hysteriska skrikanfall extremt fort, så "löser" vi detta genom mutor. Det är torkad frukt, rån, majskrokar osv. Jag vet att vi skjuter oss i foten, och jag har märkt det senaste att hon gnäller fortare än vanligt, hon har ju lärt sig att hon får något gott då.. :-/ Men det är ohållbart att gå runt med en skrikande unge hela tiden! För er som har barn som tar napp, ni kanske förstår vad jag menar om jag beskriver det som att ni har glömt nappen hemma när ni ska iväg och storhandla..

2012-09-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Japp, jag mutar också mitt barn att vara tyst ibland. Kanske inte så ofta för att åka vagn, men om vi är på något möte med storasyskonen i skolan, musikskolekonserter. En burk med majskrokar, gurkstavar eller vindruvor ger oss föräldrar en chans att kunna vara med på sådana saker med våra stora barn, åtminstone en stund innan någon av oss måste gå ut med lillan. Däremot plockas mutan fram när aktiviteten börjar, så  jag tror inte att hon kopplat ihop att hon får mer gott om hon skriker. Snarare att så länge hon är tyst, får hon sitta och småäta och ex lyssna på trumpet, men om hon börjar skrika så blir hon utburen till någon trist korridor med mamma eller pappa.

2012-09-18
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 4 månader

Leksaker kan funka ibland, men bara en kort kort stund... Men jag ska absolut kolla efter en sån där ratt. Vi köpte en sån där bok som man kan sätta fast på vagnen, men den var bara rolig några dagar. :-/ Så är det med allt. Det är bara kul när det är nytt. Jag blir ofta frestad att köpa något litet till henne när vi är iväg och handlar, men så kan man ju inte hålla på varje gång. Vi drunknar redan i leksaker här hemma!

Fler som känner igen sig?

2012-09-18
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år

Skrev mkt mer men Liberos app vill inte lägga upp det jag skrev

2012-09-17
emcb
emcb

Känner igen det där! Har en 18 mån kille som inte använder napp (till min stora förtvivlan). Han har dock en mkt snutte som ibland kan fungera vid gnäll

2012-09-17
emcb
emcb

.

2012-09-17
emcb
emcb

Hur funkar det med leksaker då? Om du har ne liten påse med ett gäng leksaker som byts ut ofta så det kommer nya saker hela tiden? Vad händer om hon får köra vagnen lite? Sån där ratt på bygeln?

2012-09-17
Yrwen
Yrwen

.

2012-09-17
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...