App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

någon/några att prata och umgås med

Hej! Jag är 20 år och för sex veckor sedan fck jag mitt första barn. Inga av mina kompisar har barn och jag saknar någon i samma situation som mig att prata bebis med. Någon som är intresserad? Hej så länge

2012-09-17
ppspp
ppspp

vår katt var rädd i början men nu börjar hon bli intresserat och lite avundsjuk i bland.

Vi funderar på dop, jag tycker det är en fin tradition

2012-09-26
ppspp
ppspp

Vi har en liten gård och en hund. Hunden tycker det är jättekul och är väldigt intresserad av bebisen.

Ska ni döpa/namncermoni för era bebisar. Vi ska nog inte göra något av det.

2012-09-26
ylva87
ylva87

okej, tråkigt att höra :(

Jag/vi bor i studentlägenhet och har katt

2012-09-24
ppspp
ppspp

ska väll iallafall vara hemma tills nästa höst..'

Ja tiden går så himmla fort ju, tycker dom här 8 veckorna har susat fram ju.. Man ser att det hämder lite för varje vecka ju...

Hur bor ni då? lägenhet, hus?

Har ni några husdjur?

2012-09-24
ylva87
ylva87

Tackar :)

bor för tillfället i partille hos min mamma då det bröt upp med pojkvännen.

2012-09-24
Becciiizzz
Becciiizzz
Bebis på 11 månader

Jag ska vara mammaledig i ett år. Du då?

Ja den första tiden är så mysig :)

Trots att min bara är 7 veckor gammal nu, så tycker jag att han redan har blivit så stor. Saknar litegrann när han var nyfödd, men det är också jättekul nu när han kan le och allt.

2012-09-24
ppspp
ppspp

Vad jobbigt. HUr länge har du tänkt vara mammaledig?

Vad kul med fler i tråden. vart bor ni då? Vad spännande med 4 veckor kvar. har ni koillat kön?

2012-09-24
ylva87
ylva87

oj fortfarande efter så lång tid efter förlossningen! Jag hade en normal men väldig lång förlossning.

Jag får nog vänja min att sova i egen säng också snart, annars vänjer han sig vid att sova i min säng...

Grattis, lycka till med förlossningen! :) Vart bor du nånstans?

2012-09-24
ppspp
ppspp

Hej, Jag är 20 i dec och ska ha mitt första barn om ca 4 veckor om hon inte bestämmer sig för att komma tidigare, förstår din situation för det är ju inte många som har barn i tidig ålder och som du så har inte heller jag någon i min ålder som har barn och kan diskutera med. :)

2012-09-24
Becciiizzz
Becciiizzz
Bebis på 11 månader

Min dotter heter Othilia.

Hon bruckar sova i sin säng efter sista kvällsmålet för henne vid 22-23 sen brukar hon äta vid 3-4 efter det om  det går bra sover hon i sin säng igen till mellan 5-7 sen bruckar vi mysa lite i våran säng. Vissa nätter vill hon inte alls sova i sin säng då sover hon brevid mig. Men det blir fler och fler nätter i egen säng, vilket jag tycker är skönt då man kan sova som man vill.

Oj vilken hemsk att du blev så dårlig och imte ens fick hålla i bebisen. Men du blev helt bra efter det eller känner du av något av allt som hänt i efterhand.

 

2012-09-24
ylva87
ylva87

Oj vad jobbigt, det enda man vill är ju att äntligen få hålla i sin lilla bebis. Mådde han också dåligt eller var det bara för att du mådde så dåligt?

Varför rekommenderar de det? Vad tråkigt.. Jag vill absolut ha en till. Min son heter Orvar.

Hur gör ni på nätterna, sover era barn i egen säng? min vill absolut inte ligga själv, utan nära mig hela tiden. Han sover i vår säng nu...

2012-09-24
ppspp
ppspp

Jag var också hemma de sista 2 månaderna, jag pluggar ock fick sommarlov i slutet av maj. Jätteskönt! Jag blev inlagd på gynakuten i en dag med min livmoderinflammation, sedan fick vi åka hem och äta antibiotika i två veckor.

Det låter ju läskigt att det kan bli akut så snabbt! Kollade hon äggvitan bara av slump eller mådde du dåligt redan då? Min bm kollade aldrig äggvitan på mig. Har han vuxit ikapp nu då?

Vi ska nog köpa en lite dyrare leksak som han kommer ha bra användning för framöver. Sen kommer han ju ändå få massor av släkten..

2012-09-23
ppspp
ppspp

Jorå hade en bra graviditet tycker jag, slapp illamående nästan helt det var bara fram mot den sista veckan det var lite jobbigt i höften. Fick ju gå hem på havandeskapspening så slapp jobba dom två sista månaderna vilket jag tycker var skönt.. Vad jobbigt med livmodersinflamation, vad får man göra åt det då?

Oj vilken liten grabb, jag som tyckte min var liten med han var ju ett helt kilo mindre.. Vad är iva? Har han börjat krypa?

Man har ju börjat fundera lite på julen, ska bli kul. Vi fundera på kanske en såndär vagn dom kan ha till hjälp när dom ska börja gå, och kanske någon leksak. Just nu köper man väll mer för att det är roligt för en själv för som du sa dom kommer nog inte minnas den.

2012-09-23
ylva87
ylva87

Det var en liten tjej :)

Jo min graviditet var bra, foglossning i slutet men annars ingenting. Tyckte det var mycket jobbigare nu efter förlossningen än under hela graviditeten. Har inte berättat det än men fick livmoderinflammation en vecka efter förlossningen. Det var inte kul alls!

Hur var din graviditet?

Jaa, snart är det jul, kul tycker jag! Och så ska man köpa första julklappen också. Undra vad man ska köpa, har du redan tänkt på det? inte för att de kommer minnas sin första jul, men ändå.

Hej, vad kul med en till som hör av sig! :)

2012-09-21
ppspp
ppspp

Hon vägde 3120 gram och var 50 cm lång, gick sen ner till 2960 som minst men vände fort och sist vi vägde, vägde hon 4000 då var hon en månad så ska bli spännade nästa torsdag och se vad hon väger då vid två månader.

Hade du en bra graviditit då? Tycker veckorna rullar på så fort nu när man är hemma, snart 3 månader kvar till jul. Ska bli kul med första julen med barn, gillar annars inte julen.

2012-09-21
ylva87
ylva87

Jag tyckte också det var skönt med epidural. Jag var ju inte på sjukhuset hela tiden, utan bara de sista 11 timmar och läntade efter att inte ha ont.

Han vägde 3900g och var 53cm lång. Mycket större än vad vi hade gissat på.. Vi var till och med på tillväxtultraljud i slutet för att magen inte hade växt. Hur stor var din bebis?

2012-09-20
ppspp
ppspp

Oj vad länge du hade värkar.. Jag tog också epiudral, fick så ont i ryggen så man kunde slappna av lite tyckte det var väldigt bra..Men det var skönt för vi fick sova hemma när vattnet hade gått tills värkarna började så vi båda kunde sova lite bättre,,

Jo ammningen kom igång bra och har funkat bra hela tiden, har bara ammat och inge annat. Ska väga om en vecka då hon blir två månader men hon verkar få i sig bra. Vad vägde och hur lång var han på förlossningen då?

2012-09-20
ylva87
ylva87

oj vad lång tid mellan att vattnet gick och värkarna kom! För mig började värkarna på bf men han kom tre och en halv dag efter. Men när krystvärkarna väl kom så gick det ganska fort, jag hade krystvärkar i en halvtimme. Tog du någon bedövning? Jag fick epidural så att jag äntligen kunde sova.

Hur funkar ammningen för dig? För mig funkar den jättebra. vi var på bvc idag och han vägde hela 5,3 kg nu. En stor kille är han :)

2012-09-19
ppspp
ppspp

Är ganska van vid att bli väkt på nätterna, har haft oregelbunden sömn ganska ofta genom åren.

Tyckte förlossningen gick väldigt bra. Vattnet gick 28/7 kvart i fem, det var dagen efter beräknad. Sen började värkarna halv sex på morgen dagen efter och halv 5 är hon född. Så hade värkar i ca 11 timmar. Krystvärkar i ca 1 timme. Så från vattnet gick tog det 24 timmar.

Vad tråkigt att du hade en jobbig förlossning. Gick du över tiden då?

2012-09-19
ylva87
ylva87

nätterna tycker jag är fortfarande ganska jobbiga, har inte vant mig än vid att bli väkt flera gånger per natt..

Nja jag tycker inte att min förlossning var så bra, jag hade värkar i 3,5 dygn och när han äntligen kom ut så hade han svalt mycket fostervatten som han hade bajsat i och det tog några minuter innan han började andas. Och sedan knäckte jag svanskotan under förlossningen och har fortfarande ont i den. Hur var din förlossning? gick du över tiden?

2012-09-18
ppspp
ppspp

tycker faktisk det har flyttit på bra. börjar sova bättre på nätterna nu med så det är skönt. hade du en bra förlossning?

2012-09-18
ylva87
ylva87

Kul med en liten tjej :) nej vi var inte i någon föräldrargrupp när jag var gravid. Bara på en informationskväll om ammning och där var alla mammor närmare 40...

Det går bra för oss, allting flyter på ganska bra. Hur går det själv?

2012-09-18
ppspp
ppspp

jag bor i Örebro 20 mil ftån dtockholm. det är en liten flicka jag har. var på föräldrar grupp när jag var gravid men klickade inte med någon där direkt och alla bodde så utspritt. hade ni någon sådan grupp innan? Hur går det med lill killen då ?

2012-09-17
ylva87
ylva87

Vad "skönt" att höra att det inte bara är jag :) jo, bvc ville höra av sig när de startar en ny föräldrargrupp, men har inte hört nånting än.

Jag bor i stockholm i solna. Vart bor du ylva87? Jag känner likadant, att det blir ensamt att gå hemma. Är det en flicka eller en pojke du har? Jag har en liten kille här :)

2012-09-17
ppspp
ppspp

hej fick mitt första barn för 7 veckor sedan. inga av mina kompisar har barn i den åldern. blir lite ensamt när man går hemma på dagarna. kul att ha någon att prata med. vart bor du ?

2012-09-17
ylva87
ylva87

vi var åxå först med barn.. tog över 3 år innan andra barnet inom kompiskretsen kom.. men vi har kvar samma vänner ännu.. det har aldrig blivit ett problem för dem.. våra barnlösa kompisar har tom planerat semestrar för oss anpassade för barnen :D

Men jag tror inte det är så vanligt med såna kompisar tyvärr, vet inte om jag själv hade varit sån om jag itne haft barn ens.

Du har ingen flräldragrupp eller så i ditt område? eller öppen förskola`? kanske lite tidigt för det än men om ett par månader så kan det ju passa.. skötn å få komma ut å träffa folk!

2012-09-17
osisen
osisen

Det blir väldigt annorlunda när man är först i umgängeskretsen att skaffa barn. Vi hade turen att de flesta runt oss var/är väldigt intresserade av våran dotter, och nu när hon är 2 år har faktiskt 2 av kompisarna skaffat barn :)

2012-09-17
Yrwen
Yrwen

Åå grattissssssss förresten :-)

2012-09-17
babybo
babybo

Min dotter är fyra månader men hör av dig om det är något finns här om du behöver ;-)

2012-09-17
babybo
babybo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...