App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Graviditet tär på relationen.

Hej alla, jag är gravid i tredje månaden och det är både jag och min kille mkt glada över. Vi hade pratat om barn men inte planerat, vår ängel bestämde sig för att komma tidigare än planerat: Jag blev gravid på minipiller. Det var glädje blandat med osäkerhet, men till slut bestämde vi oss för att behålla barnet. Jag älskar denna baby mer än livet redan nu, vilket min kille också gör (trots att det för honom är mkt abstrakt) men vi har ett problem. Det är att jag jobbar i norra Sverige i ett projekt medan han är kvar i Stockholm. Jag åker till Sthlm ung tre ggr i månaden och när vi ses är allt en dans på rosor. MEN jag börjar känna att graviditeten tär på relationen. Jag har fått från att vara mitt gamla glada och tuffa jag till en vandrande hormonexplotion, jag känner mig otroligt egoistisk och pratar sällan om annat än sådant som är barnrelaterat. Jag gråter och bryter ihop, ringer och klagar och det har liksom fått den här sexiga gnistan att försvinna mellan oss en aning. Han säger att han förstår och att han stöttar mig nu för jag behöver det, men HUR ska jag göra för att liksom lägga mer fokus på honom? Hur för jag för att få igång den där hettan mellan oss? Är detta vanligt i samband med graviditet? Vi älskar varandra, men jag är osäker på om jag bara gör saker värre genom att vara ett hormonellt monter. Hur kan jag involvera honom mer i graviditeten trots att jag fram till förlossning kommer pendla mellan Luleå/Sthlm?

2012-09-15
Manifre
Manifre

Kommentaren har tagits bort av en moderator. Läs vår uppförandekod om du vill veta mer.

2012-09-19
Mikka85
Mikka85

Har ni tips på en sån bra sida med bra info där man kan följa bäbisens utveckling vecka för vecka, där det är riktat till föräldrar och inte all fokus ligger enbart på mamman? Vill liksom hitta sidor som är till för honom som pappa. Där han kan känna att han får tips och råd.

2012-09-16
Manifre
Manifre

Sen är det spännande att man förändras så mycket under graviditeten! Just nu har du problem med hormonerna, men det är ju ganska troligt att det kommer att mattas av och att du kommer att få andra problem i andra faser av graviditeten. Man får försöka anpassa sig, bara.

Men tänk på att det är viktigt att involvera honom så mycket som möjligt och försöka beskriva hur du mår och känner, så att han är beredd på det. Det är säkert roligare för honom också och att han känner sig mer delaktig när han tvingas vara ifrån dig under den största? händelsen och omställningen i ert liv. leta rätt på nån bra bok eller sida där han kan följa utvecklingen i graviditeten vecka för vecka, så att han är förberedd och känner sig delaktig. Just vecka 10-12 ska till exempel vara de värsta rent hormonellt! ;-) Då kan han både vara förberedd på hur du kan känna dig och bli mer involverad i tankar om barn & framtiden när han kan läsa om hur barnet utvecklas vecka för vecka och förundras över hur fort det går.

lycka till!

2012-09-16
Mikka85
Mikka85

Det är framförallt jätte bra att du är totalt medveten om hur din graviditet påverkar dig och er relation. Det är jätte vanligt att "må" som du gör. Hormonerna kan ställa till det ordentligt. Och klar tman har ett stort behov att prata bebis när det är ens första graviditet.

När jag var som värst (homron moster) så var jag noga med att säga direkt till min man: Jag känner mig arg/irriterad/ledsen men det har inte med dig att göra, jag vet inte varför jag bara är det. Och kände jag på kvällen att jag varit hemsk under dagen sa jag förlåt på kvällen eller under dagen. Det gjorde det lite lättare för min man att förstå och också känna sig respekterad. Han var så otroligt förstående vilket gjorde att jag fick mer dåligt samvete.

Men viktigast är att du ändå är medveten och vill jobba på det!

2012-09-15
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...