App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

svampinfektion men jag förstår inte?

Jag kände i går kväll att en svampinfektion är på g och ja i morse klia de och sved och ja har haft de förut så jag vet precis hur de känns. Jag är ju gravid så de är ju inte jätte ovanligt med de. men ja va till apoteket i dag och fick canesten som va bättre för gravida tydligen ( ja hae ett annat förut kommer ja ihåg) Men när jag läser på förpackningen står de Canesten kan användas, men vaginalkräm bör undvikas. Under graviditet är vaginaltabletter att föredra, eftersom de kan föras in med fingrarna utan att använda applikator. Rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel. NU till min fråga. får jag inte använda krämen utanpå vid öppningen eller menar dom inuti?! jaag ska ju liksom ta en tablett men eftersom de står på användningen att man ska smörja öppningen i ca 1-2 veckor till besvären försvinner. jag blir bara försvirrad och jag ringde till 1177 för att ta reda på vad som vaa rätt o fel och ja läste för sköterskan vad de stod och då blev han också förvirrad och sa ja du får ringa din barnmorska på måndag. men ja har ju besvär nuu!! men när ja läser på internet står de att de går bra att använda både tabletten o krämen ska man använda runt i kring utanpå. men när ja läser på förpackningen så tolkar ja de att man inte får använda krämen överhuvutaget hur ska då svampinfektionen försvinna ?! ska en tablett hjälpa bara?! och ja tänker att ja skulle väl inte få dennna receptfrialäkermedlet av apoteket om man inte fick använda de?! eller så är de bara ja som inte förstår

2012-09-15
anonym21
anonym21

prova cortimyk annars! :) den är egentligen för fotsvamp, men det ska tydligen vara liknande svampar i underlivet. fick den rekommenderad av en specialistgynekolog just eftersom det är lite kortison i. och helt ok att använda under grav!

2012-09-21
mickelina81
mickelina81

absolut :) fundera först om ja ska vänta med allt de här till ja har prata med apoteket igen, men sen tänkte ja att de verkar ju vara grönt ljus iallafall eftersom dom gav mig den. men de är ju lite försvirrade.. men som sagt vi får höras om några dagar om de här hjälper :)

2012-09-15
anonym21
anonym21

tack! ja ska börja med skiten nu i kväll.. men ändå kan ja inte förtå varför de står att man ska undvika salvan?! o de förstod inte 1177 helller. för när de läste från någon hemsida va de nu va så stod de att de va helt okej att använda den?!?!

2012-09-15
anonym21
anonym21

Lillamy va de canesten som du också använde?! alltså ja vet inte hur ja skulle tolka va e stod på förpackningen.. men de verkar vara okej och ja vill bli av med besväret nuu..

2012-09-15
anonym21
anonym21

om det är krämen som ska användas utvärtes är det helt ok. men jag har ett annat tips som jag vet är 100% ok: cortimyk! det är en liten gnutta kortison i den så den lindrar klådan mkt mer effektivt än canesten. tycker jag iaf!

2012-09-15
mickelina81
mickelina81
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...