App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Getingstick!

Det absolut bästa och snabbaste sättet att lindra smärtan om ditt barn (eller du själv förstås!) blir stucket av en geting är att dela en ipren och stryka mot sticket. Jag har provat supp-varianten som smälter bra, men "vanlig" ska också fungera om man fuktar den lite.   Min 2-åriga dotter blev stucken vid örat och efter att jag suttit med henne och strukit en ipren mot sticket ca 5 minuter sade hon att hon inte hade ont mer när jag frågade. Hon slutade gråta ganska snabbt, så det stämde nog bra (det gör ju fruktansvärt ont att bli stucken!). Jag gav tipset till min granne (vuxen) som några dagar senare blev stucken och provade, och han kunde bekräfta att smärtan försvann på bara 5 minuter! Sprid gärna tipset, för det kan motverka många tårar... =)

2012-09-14
Jangeborn
Jangeborn

@xLillaMy: Jag tog barnvarianten, en halv supp. Det var vad jag hittade i all hast med en storgråtande dotter på armen... ;) Men vad jag har förstått så ska vilket som fungera. Suppen behöver inte blötas med vatten, den smälter lätt ändå, men jag tror man behöver fukta en vanlig ipren (den varianten som man sväljer). 

Ang att slippa sitta och gnida: Det behövs ju ändå en tröstande famn en stund, så då tycker jag nog att jag lika gärna kan sitta och gnida en ipren mot sticket.  :)

Det finns nog lika många tips som det finns föräldrar när det gäller getingstick, men det här vet jag av egen erfarenhet att det fungerar så jag kommer att fortsätta med "mitt" knep!

2012-10-07
Jangeborn
Jangeborn

ska man inte ringa vc åxå om små barn blir stuckna första gången.. iaf vad jag hört.. det kna ju bli an sjuhelsikes reaktion om man är allergisk,

2012-09-14
osisen
osisen

Hej.

Alltid bra att veta och alla olika dess former. Min dotter blev stucken på hakan när hon var 5 månader. Hon sa inget. Jag blötade en brustablett , höll den ca 2 min och kylde med isbit efter de och efter 15 min syntes inget.

2012-09-14
nymötorp
nymötorp

zylocain salva är bra att ha hemma.. det funkar ännu snabbare så slipper man sitta å gnida åxå.. behöver väldigt bra, funkar till stick, myggbett, brännskador(små då såklart) osv

2012-09-14
osisen
osisen

Min dotter skrek till, sa AJ och sen var det bra när hon blev getingstucken.... Men sen är hon ganska tålig också.

2012-09-14
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...