App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Känner mig stressad..

Känner mig stressad av alla som ska sätta sina barn på dagis.. Kan inte koppla bort det och går och tänker om jag gör fel som tänker gå hemma ett helt år till och kanske längre än så.. Alla jag känner som fick barn 2011 har, håller på eller ska inom kort skola in sina barn/bebisar på förskolan. Har jag missat ngt? Är det bråttom att komma tillbaka till jobbet? Känner mig lite orolig för om jag får behålla min plats på den skola där jag arbetade när jag gick på föräldraledighet. Är anställd inom kommunen så jag kan hamna var som om "min plats" inte längre är tillgänglig. Men sen samtidigt skulle jag ALDRIG kunna sätta snäckan på dagis om ett par månader bara..! Usch vad jobbigt att känna sån stress för ngt som jag egentligen bara kan koppla bort.... Ngn mer som känner likadant?

2012-09-13
just_m
just_m

Tack för era svar!

Menade inte att på ngt sätt kritisera den som väljer att skola in sina barn på förskolan när de är 1 år utan jag förstår självklart att inte alla har den valmöjligheten att kunna vara hemma längre..

Det jag känner mig stressad för är att alla andra runt omkring oss kommer ha barn som gått på dagis i ca 1 år när det är dags för mig att skola in snäckan.. Tänker mycket på om det är så att hon kommer missa ngt under det där året.. Och jag kanske missar mycket på mitt jobb.. Känner precis som dig, mamsan maria, att folk tror att jag är överbeskyddande och inte litar på att ngn annan kan ta hand om min dotter.. Samt att jag är för lat för att jobba och bara vill gå hemma och dra....

Jag trivs fullkomligt med att gå hemma och hade gärna gjort det tills hon blir 3 men så kommer det nog inte bli..(om inte ett litet syskon blir till)..

Varför tycker jag att det är så viktigt vad folk tänker och tycker om mig? Eller är det typiskt svenskt...?

2012-09-14
just_m
just_m

Jag förstår lite hur du tänker. Min dotter kommer vara 20 månader när hon börjar förskolan. De flesta mamma-vänner jag har har barn som är yngre än min dotter, men de ska börja, eller har redan börjat, på dagis före min lilla tjej!
Jag har hela tiden sagt att jag vill vara hemma i två år, men det blir inte riktigt så länge. Jag snålade väldigt med dagarna första året.

Jag kan känna att man nästan kan få en liten stämpel av att vara överbeskyddande om man är hemma länge. Det tas liksom för givet att så fort barnet fyllt ett så är det dags för förskola.

Jag är väldigt glad att kunna vara hemma med min dotter. Hon är väldigt försiktig av sig, och visst hade hon väl fått god "träning" av att gå på förskola, men jag tror att hon har mest nytta av att vara hemma i lugn och ro med mamma, och träffa andra bebisar på öppna förskolan osv. Då hinner hon förhoppningsvis tuffa till sig lite innan det är dags för inskolning.

2012-09-13
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 1 månader

Jag hade inte ro att gå hemma, började jobba efter 6 månader (men då gick jag hem 4,5 månad innan förlossningen också) och då gick maken hem 8 månader, sen tog jag 1 månad till med inskolningen. Jag hade aldrig någonsin blivit en bra mamma om jag gått hemma flera år bara för att inte sätta barnen på förskola, jag har itne ro till det. Det är härligt att det finns människor som verkligen vill vara hemma med sina barn, och jag umnnar de det men jag är itne en av de. Jag kan inte aktivera min dotter tillräckligt för att hon skulle vara nöjd.

2012-09-13
Yrwen
Yrwen

Mini var 13 månader när hon skolades in på dagis. Jag var arbetslös, men behövde börja söka jobb för att ekonomin skulle gå ihop. Samtidigt som jag höll på att bli galen av att gå hemma. Behövde komma ut och träffa folk igen.

Har du möjligthet och känner att du vill vara hemma ett tag till så är det väl klart att du ska vara det! Men alla har som sagt inte den möjligheten.

2012-09-13
xLillaMy
xLillaMy

Kan tillägga att vi har mkt föräldradagar kvar tack vare att vi tog ut få dagar under första året och tack vare vårdnadsbidraget. Så vi kommer kunna ta föräldraledighet under lov m.m sedan också!

2012-09-13
emcb
emcb

Det är väl jätte härligt att ni inte behöver börja med förskola än! Det är ingen tävlan. Vissa väljer att sätta barnen i förskola tidigt, andra har inget val. Vi gjorde valet att prioritera våra barn framför ekonomin. Vårt första barn var nästan 3år när han började förskola mitt andra är nu 18mån och kommer vara minst 2år innan han får börja förskola. Detta har inneburit lite planering när det gäller ekonomi, vi utnyttjade bla vårdnadsbidraget med vårt första barn och jag jobbade lite extra på kvällar och helger (ca4gånger/månad) för att få ihop det. Inskolningen med vår stora gick jätte bra, vissa säger att det är svårare att skola in äldre barn men det har inte stämt! Så njut av att vara hemma så länge du kan, det är ändå så kort tid i ditt liv! Bry dig inte om hur andra väljer att göra!

2012-09-13
emcb
emcb

Alla har inte den ekonomiska möjligheten att vara hemma hur länge som helst utan måste låta barnen börja på dagis. Och vissa tycker inte det är jätteroligt att vara hemma flera år heller! Sen är det väl skönt för er om du kan gå hemma så länge du vill, men alla känner och gör olika..

2012-09-13
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...