App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fråga till er föräldralediga som har tre barn (eller fler)

Frågan är till er som är föräldraledig med bebis, har ett barn (eller fler) i förskolan och ett barn (eller fler) i skolan. Hur löser ni det med hämtningar och lämningar? Skulle jag skaffa fler barn skulle mina dagar se ut så hör: lämna stora barnet på skolan 8.20, lämna mellan barn på förskola kl9, hämta stora på skolan kl11.30, hämta mellan barnet på förskolan kl14. Har för långt för att promenera så jag måste ta bilen. Dels tänker jag att det blir rätt stressiga dagar men mest tänker jag på den stackars bebisen, när ska den få sova? Min nu yngsta sover oftast mellan 11-14tiden men det skulle ju inte gå om man ska hämta på skola... Hur får ni det att gå ihop, ett mysterie för mig! Det blir liksom ingen mysig föräldraledighet, snarare skolskjuts och däremellan mata bebis och försöka få något gjort ;-)

2012-09-13
emcb
emcb

Finns det ingen som har det så här just nu som kan dela med sig hur vardagen ser ut för att lösa lämningar, hämtningar och sovtider. Trodde det skulle finnas hur många som helst här :-)

2012-09-14
emcb
emcb

Jag snart mammaledig men det kommer bli min man hämtar lämnar barnen på fritids min större går själv till skolan hon är 11år.

2012-09-14
3barnmamma
3barnmamma

Att ha barnen hemma helt ifrån förskolan ser jag inte som ett alternativ. 15tim/v mår de bra av, att få kompisar, rutiner m.m. inför skolan. Däremot lät jag stora vara hemma tills han var nästan 3år och liten kommer vara strax över 2år innan de börjar förskola. De kommer aldrig gå mer än 20tim/vecka (när jag jobbar). Så vill hitta lösning på hur man får det att gå ihop... Men kanske kan man få igenom att båda går 8-12... Liten får börja en timma tidigare och stora får gå en timme på fritids extra... Vad vet jag, blir snurrig bara jag tänker på det! Kanske nöjer mig med 2barn ändå ;-)

2012-09-13
emcb
emcb

Jag kommer att vara i den sitsen nästa år!

Min 5-åring ska börja skolan i augusti nästa år. Då kommer min snart 3-åring vara på förskolan (allmän, 15-timmars) och min lille 16 månaders (kommer då ha hunnit fylla 2 år) förskoleplats ska jag säga upp då jag tycker att han inte behöver förskolan än (är bara tvingad att ha honom där just nu :( ) och så en nyfödd på det... :)

Jag planerar dagen såhär:

Gå upp med äldsta och göra oss iordning så vi står på skolgården strax före 8:00 (Väcka sambon innan vi går!)

Efter lämning kommer jag hem igen och under tiden har sambon gett frukost till de andra. Vi klär på oss och går hemifrån allihop (inte sambon) och lämnar på förskolan (OM han vill stanna) sen fortsätter vi 200 m bort och går till öppna förskolan 9:00-12:00 (så sambon får lägga sig en stund till eller fixa lite hemma)...

Sen ska äldsta ändå hämtas 13:00 så vi fortsätter ytterligare 200 m bort till skolgården och leker utanför tills han kommer ut... Har en väninna vars son börjar skolan samtidigt och råkar vara gravid samtidigt (skiljer 4 veckor mellan oss) så vi håller sällskap... Sen struttar vi hemåt från skolan och hämtar 3-åringen från förskolan (antagligen redan vid 13:30 istället för 14:00 eftersom det ligger rätt nära)

När vi har kommit hem till 14:00 så förväntar jag mig att sambon har lyckats laga mat tills dess... Han åker till jobbet 14:50... Så jag är ensam med barnen hela eftermiddagarna och kvällarna, jag lägger dem ensam... men så har det varit de senaste 7 åren... Men det gör inget för det underlättar så pass mycket att ha honom hemma på morgonen/förmiddagen. Och skulle det krisa nån morgon för mig så hoppar han in i duschen och lämnar till skola och förskola, dock orkar han nog inte det varje morgon, men nån gång...

Jag har turen att ha allting (skola, förskola. öppen förskola och affär) inom gångavstånd och minimalt med biltrafik.

Sömnen... tja... Alla mina barn har sovit gott i vagnen :) jag har syskonvagn...

Allt löser sig med lite planering! :D Och glöm inte be om hjälp med hämtning/lämning ibland.

2012-09-13
zmiley
zmiley
Bebis på 3 månader

Jag är inte riktigt i den sitsen men skulle kunna vara :-) Jag har 4 barn, äldsta, 7 år, går i ettan. De andra tre, 5 år, 3 år och 11 månader är alla hemma med mig. En dag i veckan går 5-åringen på kyrkans barntimmar som han är själv på ett par timmar på fm. Den dan går vi allihop och lämnar den äldsta vid bussen mellan 7.15-7.30. Sen är det kyrkans barntimmar mellan 9-11. Vi bor så vi har 15 minuters enkel resa så vi hinner knappt hem och vända mellan känns det som. Vid 13.30 måste vi gå till bussen igen för att hämta sonen som kommer hem från skolan. Är verkligen glad för att inte alla våra dagar ser ut som den för det känns som man inte hinner nåt och minstingens sömn blir ofta lidande den dan.

Nu passar det kanske inte alla att ha så pass stora barn hemma men oss passar det mycket bra :-) Vi kan istället välja uppsöka andra aktiviteter för barnen när det passar oss och inte vara lika styrda av tider utan låta minstingen styra mer.

2012-09-13
vevvis81
vevvis81

Man måste inte lämna på förskolan heller, bara om det känns lönt och givande...

kanske bättre att ta med barnen till skolan och leka på skolgården tills det är förskoledags vid 9 och sedan hämta båda barnen när äldsta ska hem?

så slipper du en massa rundor med bilen, samtidigt som ni får mer tid tillsammmans och båda de äldre barnen får träffa kompisar och leka av sig...

2012-09-13
solskensmamman
solskensmamman

I gen förälder som är i denna situationen nu?

2012-09-13
emcb
emcb

Det skulle ju vara en lösning :-)

2012-09-13
emcb
emcb

*

2012-09-13
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...