App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

4 år och kissar på sig 2-3 gånger per natt oftast

Hur gör vi? Ibland kan han va helt torr en natt. Ibland får vi gå upp till 2-3 gånger för att byta i sängen och på honom, även tvätta honom. Och han vägrar gå på toa på kvällen/natten.. Finns det några tips?

2012-09-12
Sockerfritt
Sockerfritt

Min son fyllde fem i somras och hade fortfarande blöja när han sov och han vägrade även bajsa på toa, så det var blöjor som gällde där också.

Vi har alltid haft fasta rutiner på vilken tid han lägger sig på kvällen (kl 20.00) Så vi gjorde så att när vi själva skulle lägga oss på kvällen bar vi upp honom från sängen och sa Nu ska vi kissa, sedan satte vi honom på toan, oftast kom det lite kiss, sedan så ställde vi faktiskt väckar klockan  ytterligare två gånger på natten för att ta upp honom och göra om samma procedur.

visst var vi trötta, men det tog kanske max två månader så behövde vi inte ta upp han på nätterna utan bara när vi själva gick och lade oss.

Sedan så ser vi till att han inte dricker NÅGOT efter kl 19.00 på kvällen, och vi har även märkt att dricker han mjölk istället för vatten/saft/dricka till kvällsmaten så kissar han inte lika mycket...

Men det viktigaste rådet jag har fått gällande allt med kissträning och bajs träning är detta: När han är 15 år så kommer han garanterat inte att kissa i sängen eller bajsa i blöjan....!! Så även om det känns tugnt och man ibland klandrar sig själv för att andras barn är tidiga med vissa saker, så kommer ens eget barn att komma dit så småningom också..!!

2013-01-18
Helen01
Helen01

Nu står jag inte i samma situation som du men en släktning hade samma problem som du. De fick hjälp med skydd och sen en dag kom det bara att det funka. Han var dock lite äldre.

Mitt barn nu när det var dags för att ta av blöja funka det bra. Men på grund av omständigheter i vardagen gick det lite bakåt och olyckor börja uppkomma. Nu var jag snabb på att gissa på att det var omständigheter. Vi ändra situationen och vips en månad senare var han blöjfri natt som dag på en gång. Visst har det hänt 1 enda olycka och det är flera månader sen det bev blöjfritt och visst mitt barn är yngre en ditt men fundera på om ni kan ändra nåt från vardagen.

Även om förskolan funkar bra och eran vardag och annat så kan det vara nåt litet som man behöver ändra eller bara fokusera på något annat så kanske det löser sig snabbare än kvickt. Det är bara ett tips som kanske inte kräver så mycket energi.

Det kan vara attityd, rutin, elelr vad man gör efter jobbet eller vad som helst.

Oh jag understryker att jag inte har en aning om hur erat liv ser ut och jag menar inte att eran vardag int fungerar.

Jag menar även om det är tipp topp hos er så kanske man behöver ändra på åt eller fokusera på nåt annat så kanske det löser sig själv. :)

2013-01-18
FrökenRabarber
FrökenRabarber
Barn på 3 år och 6 månader

För det mesta är det psykologisk, något kanske har hänt. Något som man kanske inte vet om kan bara vara en som sett på tv, mardrömmar m.m bara att kämpa på. Men prata inte över huvudet på barnet om det. Kan märka det och skämmas. Men om det är jobbigt för barnet med då hade jag varit på Bvc jätte mycket.

2013-01-17
spillevinken1
spillevinken1

Men väck honom inte så mycket då så han vägrar gå och kissa? Ni får helt enkelt halvt bära upp honom och klä av honom och sätta honom på toa. Lovar att han kommer kissa då och sen tillbaks med honom i säng.

2013-01-02
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Efter att dottern sovit i 3-4 timmar så bar vi ut henne på toaletten så hon fick kissa ( hon kissa praktiskt taget i sömnen) Sedan bar vi in henne i sängen igen. Efter nån månad kom hon upp själv när hon behövde kissa.

2012-10-02
Trillian79
Trillian79

Just nu kissar han inte på dagen utan bara natten

2012-09-13
Sockerfritt
Sockerfritt

Min son väcker vi också kl22 han är inte vaken egentligen (pratar i nattmössan) så vi tar in en potta i hans rum och lyfter upp honom och hjälper honom med allt. Han minns inget av detta på morgonen. Att er son medvetet kissar på sig på dagen kanske mer är psykologiskt. Han kanske protesterar mot något (förändring/upplevelse/sorg). Be Bvc att få träffa deras kurator och rådfråga denne!

2012-09-13
emcb
emcb

Min son blir snart 5år och har nattblöja. Testade för ett tag sedan att skuta men det är mer tur än medvetet om det inte blir en olycka på natten. Vi anser att det inte är någon ide att skuta med natt blöja förrän de är torra. Det får ta den tid det tar!

2012-09-13
emcb
emcb

Han va torr på natten och han va redo för att sluta med blöj. Han va blöjfri på dagen över 1 år. Men sen vart han även torr i blöjan på natten. Och då tog vi av honom blöjan. Och det är inte bara på natten vi har problem. Även vissa dagar har vi problem på dagen .  Och läser man så ska man inte börja med blöja igen när man väl har fått honom blöjfri för då ärman där på ruta ett och får tar det från början igen. Då är det bättre att gå upp och byta och ge honom beröm när han har hållt sig torr. Men självklart inte bli arg eller uppstressad av att han har kissat i sängen.

Vi kissar honom kl 18. Sen lägger han sig. Och vi väcker även honom när vi lägger oss vid 22-23, Men han vägrar att kissa, Vägrar att sätta sig på toan då han är för trött.

Absolut är det inte helt ovanligt att 4 åringar inte är torra på natten. Men när han äventycker att det är roligt att kissa på sig , Speciellt dagtid. Vi va även till doktorn om det. Då tog dom odling och urinprov. Men inget visade något tecken på att vara något.

Jag tycker inte att det ska spela någon roll om barnen är 4 eller 6 år och kissar på sig. Dom ska väl iallafall få lika hjälp av sjukvården?? Fast jag har läst att man kan börja söka vård från 5-6 år. Men är man orolig som föräldrar så funderar man varför han kissar på sig efter att vart torr i blöjan.

Och det går ju åt en del madrasskydd om han kissar på sig varannan natt 2 ggr per natt. Så det läste jag oxå om att man kunde få utskrivet av sköterska..

2012-09-13
Sockerfritt
Sockerfritt

tror inte Bvc hjälper förrän de är äldre .. men du kan ju kolla.
sätt en senaste tid för vätska på kvällen.. typ kl sex.. se då till att han dricker nåt litet även om han inte skulle va törstig.
man måste kissa innan man ska sova! Det gör ju alla så den regeln måste han ju följa.
finns dessutom nattblöjor.. det är ju inte fel å ha.. sonen hade nattblöjor när.han var fyra men slutade någongång då..
vi väntar tills vi såg att blöjan va torr en v.
vi hade även en måltavla så för varje torr natt fick han hoppa upp ett steg å efter 14dagar torrt fick han en present..
hände det en olycka så fick han inte backa eller så utan då flyttade vi helt enkelt inte pluppen.. detta är kanske inte rätt egentligen jag vet inte men vi gjorde så eftersom vi kämpade med träning i över ett år innan han hade koll på läget .

2012-09-13
osisen
osisen

Jag har en kompis som har samma problem, det kan gå flera nätter utan att barnet kissar men sen elt plötsligt...

Dom kom nyligen på at det är så fort dom (föräldrarna) är stressade i sitt förhållande och bråkar med varandra. Se efter om det inte är nåt sånt? Tänk efter när det har hänt om det hänt nåt särskilt dagen innan.

Annars är det säkert som Norrlänning säger att på vissa hänger det bara kvar längre upp i åldern.

Kram

2012-09-12
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...