App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur hade ni gjort?

Lilleman började för 3 månaders sen att sova i egen säng, han har sovit vid fotändan av våran säng och ena sidan har varit borttagen så han kan kryp upp till oss på morgonkvisten och för att vi ska kunna ligga bredvid honom tills han somnat. Nu till problemet, den senaste tiden har han varit vääääldigt mammig, alltså jag kan inte lämna rummet eller ens vända ryggen till utan att han börjar gråta. Det går ju över strax efter jag gått men ändå, det skär i hjärtat. Och han har de senaste kvällarna vaknar han upprepade gånger och är väldigt svårsövd, plus att han sover väldigt oroligt hela natten igenom. Jag har nu gett upp de försök vi haft att ha honom sovandes i egen säng och han sover, återigen, hos oss. tror ni det har något meed utvecklingsfaser att göra? Nån som har några tips för hur vi kan underlätta för honom att sova bättre själv igen, eller ska vi bara vänta ut honom? Nu lägger vi honom i våran säng och ligger bredvid tills han somnar, sen lägger vi oss med honom och han sover i princip hela natten. Han har ju som tur är lugnat ner sig i sömnen ch ligger inte som en propeller mellan oss, men jag märker ju ändå att jag sover sämre igen. Och den stackars närheten jag och min man började återfå börjar sakta tyna bort igen.

2012-09-12
Betty86
Betty86

Alltså min tjej fick man verkligen hålla fast i famnen för att hon skulle somna, hon har svårt att komma till ro och varva ner... Och hon sover itne en minut dagtid sedan 2 månader tillbaka.

Man märker ju skillnad på huruvida barnet är för piggt för att somna eller bara har svårt att komma till ro.

2012-09-13
Yrwen
Yrwen

vi har lite samma problem.. oftast sover hon iaf en stund i sin säng.. men 90% av gångerna slutar natten i våran säng.. ja känner lite som så att hon e ju faktiskt bara ett år.. det är ju inte hela världen.. de är små i en.sån kort period så då får.man helt enkelt offra lite av sin egen sömn och den vuxna relationen för det är som du säger man tappar lite när man har nån som ligger emellan :-\
men jag känner att med sonen gick allt så fort och detta är våran sista så jag försöker verkligen å njuta av allt även det jobbiga för jag kommer inte uppleva samma grej igen.
snart ska hon få egen vanlig säng det ska vi prova men kommer behålla spjälsängen i vårat rum för jag tror inte hon e redo än.. men vi ska fixa ordning hennes rum å barnen ska få våningssäng så då kan man ju prova sig fram lite då å då å tillslut e hon väl redo antar jag.

shit va rörigt detta blev men ja alltså jag hade låtit han sova mellan så länge han känner att han behöver helt enkelt :-)

2012-09-13
osisen
osisen

Nej det funkar absolut inte. Märker han att vi är vakna vrider han och vänder på sig tills han vaknar till ordentligt sen är det kaos fram tills vi "tvingar" honom att somna igen. Och det kan ta en bra stund vill jag lova! Egentligen är det inga problem för oss att han sover dåligt på kvällarna, men det är ju som sagt inte många som pratar om att barnen faktiskt sover dåligt i den här åldern, snarare tvärtom. Och då börjar iallafall jag fundera, är det tänder på g? sover han för mycket på dagarna? Men som sagt, han är extra mammig nu så jag kanske får göra mig redo att bosätta mig i sovrummet med honom.

2012-09-13
Betty86
Betty86

Kan han inte somna i soffan tillsammans med er då? SÅ kan ni ju titta på ex en film tillsammans och sedan vid ett lämpligt tillfälle lägga över honom i hans säng, han kanske skulle sova bättre då?

Minns inte alls hur dotra var i den åldern men han kanske har behov av att känna er närhet?

2012-09-13
Yrwen
Yrwen

tack för alla svar! han sover ju själv inne i rummet på kvällen och det är då han vaknar så att han skulle sova själv hela natten vet jag inte. men vi ska ärva en växasäng från en kompis att ha i Lillemans rum så vi kan alltid testa att lägga honom där och se om han sover lite bättre! jag har egentligen inte så ont av att lägga mig med honom, men ibland vill man kunna se en film eller bara ta det lugnt i en kvart innan man springer in igen. för oss är rutiner a och o eftersom S dygnsrytm blir totalsabbad efter han får vara uppe senare på kvällen. men bara för det är vi inte direkt stenhårda med hur han sover :-D

2012-09-13
Betty86
Betty86

Vår dotter har somant i vår famn fram tills 2 års ålder.. Visst, vi la henne sen i hennes säng som står i eget rum, och sen vi plockade den sidan på spjälisen/bytte till växasäng så kan hon komma in till oss själv, oftast kommer hon framåt småtimmarna men hon kan lika gärna sova inne hos sig hela natten. Hennes sömn och nattning funkade mycket, otroligt mycket bättre när vi skaffade en kvällsrutin, men hon är ju lite större också.

Har ni testat eget rum? Min tjej stördes av oss och sov betydligt bättre i eget rum.

2012-09-13
Yrwen
Yrwen

Nej, ungefär min tanke med. Men är orolig att nåt mer ska ligga bakom. Skönt at få lite lugnande kommentarer :) Tack!

2012-09-12
Betty86
Betty86

Puff!

2012-09-12
Betty86
Betty86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...