App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Varför är det alltid så mycket krångel med FK?

Jag var sjukskriven halvtid de två sista veckorna i juni. Sjukskrivningen upphörde 29:e. Skulle börja jobba igen den 2:a juli men kände att jag inte klarade av det så jag var hemma den dagen. Provade att jobba på tisdagen, men gick hem efter halva dagen och blev sen sjukskriven på heltid from tisdagen. Iom att jag gick tillbaka till sjukskrivning inom 5 dagar så är det FK som ska betala min sjukpenning. Men någon, varken FK eller arbetsplatsen, tyckte det var nödvändigt att informera mig om att jag själv måste ringa till FK och säga detta! Man tog för givet att jag naturligtvis skulle förstå det själv. Och jag trodde ju självklart att arbetsplatsen skulle uppdatera FK om detta! Detta gjorde ju att jag förlorade runt 10 000 :- på augusti-lönen. Jag visste ju inte vem som var skyldig mig pengar så jag trodde ju naturligtvis att det var arbetsplatsen. Men till slut visade det sig att det är FK som ska betala. Så jag ringde dem i fredags, 7:e sept och kollade hur läget var. Det visade sig att jag hade fått hem fel papper, men att det kanske skulle räcka med det pappret i alla fall eftersom de har alla datum uppskrivna mm. En handläggare skulle höra av sig inom 2 arbetsdagar. Jag väntade på samtal både måndag och tisdag men såklart att ingen ringer. Ringde upp FK idag och frågade varför? "Ehm, jag vet inte.. Jag skickar ett mejl till chefen i Göteborg så får vi se om han/hon ringer dig eller om ärendet skickas vidare till någon annan. Men då blir det ju inom ytterligare 2 dagar som de ska höra av sig då." Så nu väntar jag med otrolig spänning på om de hör av sig innan veckan är slut! *Mycket troligt* eller inte...

2012-09-12
xLillaMy
xLillaMy

Oj! Klarar de av att göra två saker samtidigt menar du? :P

2012-09-13
xLillaMy
xLillaMy

Ibland är de snabba :) Vet att jag pratat med en kvinna från FK som förde över pengarna samtidigt som hon pratade med mig, hon skulle bara dubbelkolla en uppgift först.

2012-09-13
Yrwen
Yrwen

Kan ni tänka er att det ringde en tant därifrån idag redan! Det räckte tydligen med det pappret jag fått hem. Och att jag får pengarna redan på måndag! (Påstod hon iaf, vi får väl se)

KORS I BRÖTET!

2012-09-13
xLillaMy
xLillaMy

har också fått hem fel papper när ja skulle ansöka om förälrapenning. ingen förstod va ja hade för papper när ja gick till dom o fråga va ja har fått i brevlådan. hur ska ja då veta när de är rätt o fel när de knappt själva vet. dom är så jobbiga så man kräks..

2012-09-12
anonym21
anonym21

Isabelle_: Jo, om man ska göra en "återanmälan" inom 5 dagar efter den senaste sjukskrivningen. Det ska man tydligen göra själv. Och det ska man ju tydligen veta!

2012-09-12
xLillaMy
xLillaMy

Tyvärr är det ju alltid så självklart att man ska veta allt :P Jag hamnade i lite liknande situation då jag blev sjuk under min halvtidssjukskrivning. Då sa arbetsgivaren att jag skulle sjukskriva mig hos FK (fast det hade inte gått 14 dagar än!) när jag upptäckte felet själv meddelade jag arbetsgivaren som meddelade FK, men jag fick inga papper från dem. Då jag till sist ringde dem och frågade fick jag höra att det blev fel i systemet för att JAG felaktigt hade sjukanmält mig trots att det var arbetsgivarens sak. Så de lyckas ju alltid lägga felet på den enskilda individen...

Arbetsgivaren är bara inblandad den första 14 dagarna, och här blir det ju en återgång till sjukskrivningen som redan ligger hos FK, därför måste man själv sjukanmäla sig. Men som sagt, det är ingen information man får, det ska man tydligen bara veta.

2012-09-12
ChildofJune
ChildofJune

Det är INTE du utan arbetsgivaren som skulle ha gjort sjukanmälan!

Från FK's hemsida:

Vem kan få sjukpenning?
Du som är anställd kan få sjukpenning när du inte längre får sjuklön från arbetsgivaren, det vill säga om du är sjuk längre tid än 14 dagar. Arbetsgivaren gör då en anmälan till Försäkringskassan.

2012-09-12
Isabelle _
Isabelle _
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...