App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När ni ska välja förskola till ert barn...

Det kanske är lite jobb, men väl värt allt besvär... när det är dags att söka dagisplats så gör studiebesök på alla tänkbara förskolor och ta reda på vilken som verkar bäst för just ert barn. Barn är ju egna små personligheter och passar bäst i olika slags miljöer så när vi valde för våra två yngsta så ställde vi frågor kring det som kändes angeläget för just det barnet och valde därefter förskola :-D och ja, vi fick stå i kö som alla andra men fick ändå in barnen inom en rimlig tid samt att vi känt oss väldigt nöjda med hur barnen haft det under hela förskoleperioden!!!

2012-09-12
Känguru
Känguru

Ja, tänk om man hade den möjligheten i den här kommunen (om man söker kommunalt alltså). Här får man inte önska förskola, man får bara önska område. Och tackar man nej till föreslagen plats hamnar man längst bak i kön igen. Så vill man ha barnomsorgen ordnad i tid så kan man inte vara kräsen. Jag förutsätter väl dock lite naivt att samtliga förskolor arbetar utifrån läroplanen och då ska de hålla hög standard oavsett. Och hittills är vi nöjda med den placering vi fått.

Ja, och vill man byta så får man ansöka om det, och om det beviljas sker omplacering alltid vid nytt "läsår".

2012-09-12
ChildofJune

Jag kanske är naiv men gör inte alla så? Jag trodde det var självklart att man åkte runt till förskolor och hälsade på innan man sökte plats... ens barn ska ju ändå spendera en hel del tid där. Trodde inte att man bara sökte på måfå... Eller man kanske bara tar den som är närmast eller har finast ute gård och chansar...

I alla fall ett väldigt bra tipps till alla er som inte hälsar på innan ni söker... gör det! Ni kanske inte alls tycker om personalen, miljön inne eller just den pedagogiken de följer!

2012-09-12
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...