App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När började era barn gå till och i från skolan själva?

Och hur långt (ca) har ni till skolan? Bor ni i storstad, landet, mindre samhälle?

2012-09-12
emcb
emcb

Ja... Nu var de ju oftast på fritids då, men på våren i förskoleklass hände det nog att sonen gick hem själv någon enstaka gång. I ettan även till skolan ibland.

Vid ett tillfälle lämnade sonen dottern på förskolan när han var sju och hon fem, eller möjligen hade hon precis fyllt sex, men då naturligtvis med telefonkontakt före och efter med personalen så vi visste att de kom fram som de skulle.

När de gick i förskoleklass respektive tvåan följdes de till och från skolan, när de inte var på fritids. När de gick i ettan och trean fick de gå hem var och en för sig (det tog dubbelt så lång tid för dottern som för sonen).

Vi bor i utkanten av en mindre stad, två kilometer från skolan. Gång- och cykelbana större delen av vägen, gångtunnel under den enda vältrafikerade vägen.

2012-09-12
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

När jag själv var barn gick jag hem i från skolan när jag gick i 1:an (7år) men då var ju mamma hemma när jag kom hem, jag gick även till skolan på morgonen (tillsammans med någon klass kompis).

Att ha egen nyckel och gå hem utan att någon tar emot en tycker jag är ok när de är kring 9-10år.

Det är ju ändå ett tag sedan jag gick själv till skolan... men igentligen har nog inte så mkt förändrats. Man är mer rädd för pedofiler och annat skumt men undra om det igentligen händer sådant oftare nu än när vi var små? Eller är man bara mer medveten och räddare nu?

2012-09-12
emcb
emcb

Frågan gällde när de fick börja promenera själva ;-)

2012-09-12
emcb
emcb

Här för barnen barnen inte cykla till skolan innan de börjat årskurs 4!

2012-09-12
emcb
emcb

Vi bor i ett mindre samhälle och har bara ett par hundra meter till skolan. De genar (med husägarens tillåtelse) genom grannens trädgård och sen är det bara en liten bit kvar.
Storebror gick i ettan och lillebror i förskoleklassen när de bärjade gå själva.
Jag följde dem kortare och kortare bit (först nästan hela vägen och sen halvvägs osv) tills de var säkra nog för att gå själva.

2012-09-12
Toffsan
Toffsan

Kommer nog aldrig hända, vi har väl 1,5 mil till närmaste skola... Dock tror jag att jag själv började ta mig till/från skolan själv runt 8 års ålder och då bodde vi i en håla (fanns bank, iCA och så men inte en stad) och hade väl ett par km till skolan.

2012-09-12
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...