App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hur ska man göra!

Jag är osäker gå fram och tillbaka om hur jag ska göra med mamma penning. Min sambo vill att jag ska vara hemma i 3 månader och sen jobba 75%. Jag vet inte om jag ska vara hemma 3 eller till 4 månader och sen jobba 75%. Sen är det det med att som jag fattar det som att man får själv bestämma om hur man vill har för arbetstider. Men då har vi tänk och att jag jobba kväll och min sambo dag tid. Och helger lediga. Men det kommer inte min chef går med på det. För att det är ett lite företag och få anställda och min chef vill inte jobba helger. Min sambo säger att han kan inte neka till det. Usch känner så ångest om själva jobbet. :-(

2012-09-11
MichaelaW
MichaelaW

Jag jobbade en månad när min dotter var 3 månader, det gick bra att pumpa och det gick bra att vara ifrån henne på dagarna....ända tills hon vägrade att ta flaskan mer :/ mellan 4 mån och 7 månader vägrade hon flaskan. Det var inte förrän vi trugade i 2 veckor med vällingen som hon äntligen började att ta flaska igen. Så hur man än planerar så behöver det inte bli så.

2012-09-13
InezFinez
InezFinez

Om ni får igång en fungerande amning, varför förstöra det redan efter 3 månader? Det tar tid att vänja barnet vid ersättning och flaska.. Och mjölkproduktionen kommer ju att fortgå även om hon jobbar, så då kommer hon att gå med sprängfyllda bröst på jobbet och sedan kommer mjölken sina för att det inte längre finns något behov av att producera och då har ni inget val annat än ersättning.. Känns som ett väldigt kosntigt resonemang, men om ni har tänkt i alla banor och fortfarande är seriösa i era tankar så ska ni ju försöka.

2012-09-13
Yrwen
Yrwen

Måste bara fråga... i och med att ni med första barnet delade upp det 6 mån m mamma och sedan 9  mån m pappa. varför går inte det denna gången?

håller m osisen att det är ju upp till var och en och jag skulle bli skitförbannad om någon sa hur vi skulle göra. Men att börja jobba igen efter 3 mån som nyförlöst skulle aldrig falla mig in. Och jag hoppas verkligen inte att min sambo har några sådana funderingar överhuvudtaget.

Jag var hemma 1 år och ca 4 mån med vårt första barn. Använde enbart av mina "egna" dagar och inte ens alla dem, så vi har än idag typ hälften kvar. Varför denna stress? Man överlever....

2012-09-13
majmamma81
majmamma81

fast å lämna sitt barn hemma efter tre månader å gå med sprängfyllda tuttar som sprutar åt alla håll så fort man tänker tanken, bebis är ju inte vidare trevligt.. inte alls faktiskt.. man har ju knappt återhämtat sig efter förlossningen.. nej minst ett halvår innan man börjar diskutera andra upplägg tycker jag :-) att man ska dela på föräldraledigheten är helt ok om man vill det.. men som sagt ett halvår alltid med personen man burit i 9månader tycker jag inte e för mycket begärt..
och man gör ju självklart precis som man vill !! Jag hade ju inte gillat om nån la sig i vårat upplägg ;-)
tankar å åsikter det kan jag ta men längre än så får det inte gå :-P

2012-09-13
osisen
osisen

Jag var hemma de första 6 månaderna, sedan var min man hemma i 8 månader och så skötte jag inskolningen så jag var hemma 1 månad till...

Om ni mot förmodan skulle få igenom den önskan ni har om bådas arbetstider så innebär ju det att ni två vuxn aldrig får tråffas och umgås..Av egen erfarenhet kan jag säga att det är skitjobbigt. Vi hade det så då jag fick ett nytt jobb, jag jobbade i stort sett bara kväll och vissa helger, vår dotter behövde inte vara så mycket hos dagmamman men vi som vuxna träffades aldrig och när vi väl gjorde det så orkade vi ändå inte göra nåt för det skulle städas, tvättas, klippas gräs, skottas snö mm.. Det är inget jag rekommenderar någon.

Föräldradagarna räcker faktiskt betydligt längre än man tror.. Går ju att räkna lite på FKs hemsida om hur mycket man får ut om man väljer olika många dagar osv.

Det är jättekul att du som pappa också vill vara hemma med ditt barn, det är få förunnat att ha en sån partner, men samtidigt kan ju itne du amma och välja bort amningen för att du ska få vara hemma så tidigt? vet inte om det är riktigt rätt tillvägagångssätt.. Jag skulle nog rekommenderar att ni la upp det på nåt liknande sätt fast efter 6 månader, det är ändå då allt "roliga" börjar hända.

2012-09-12
Yrwen
Yrwen

arbetstiderna kan du inte bestämma över, du kan välja att jobba 75% men de 75% bestämmer arbetsgivaren hur du ska jobba, naturligtvis med samma regler som vid schemaläggning normalt sätt!

Jag förstår inte heller ritkigt varför du ska börja jobba så fort?! Tanken är ju att man ska helamma till 6månader så då e det ju svårt å jobba.. jag hade inte velat jobba å delamma heller för den delen för FAN va ont det gör om man inte kan amma när man behöver.. visst man kan kanske smita ut å pumpa men inte på jobbet.. fyy..

Å som jag ser är du bara i v 24 känns lite galet å ha bestämt allt sånt här redan nu.. men bra å ta reda på fakta

2012-09-12
osisen
osisen

Jag vill helst inte och komma tillbaka till mitt jobb. Mår skit. Min chef följer inte alla lagar som man har rätt till och massor stå hej där borta. 

Ska söka nytt som bara den men tyvärr finns det knappt inga jobb. 

Jag vet inte vad jag vill redigt. Måste säga snart hur länge jag ska ha mamma ledigt och när jag ska komma tillbaka.

Jag vill spara så mycket som möjligt med mamma dagar så gott det går.

Så jag kan tar ut det senare.

Och sen är det med ekonomin som styr.

Jag ska sätta mig ner och läsa genom om föräldrarledighetslagen och jobb lagen.

Om vad man har rätt till. Så kan  inte min chef säga något.

2012-09-12
MichaelaW
MichaelaW

Hur menar du med att det är du som bestämmer arbetstiderna? Varför skulle du ha rätt till det bara för att du fått barn? Det är något som arbetsgivaren bestämmer, man kan alltid fråga och önska men i slutänden är det arbetsgivaren som bestämmer.

2012-09-12
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...