App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

protesterar vid blöjbyte

Hej, undrar om det är fler än jag som har trubbel vid blöjbyte? Min son på 9 månader har börjat att protestera genom gråt och vill hela tiden sätta sig upp. Lite jobbigt när man måste tvätta bort bajset. Ända sen han har varit nyfödd har jag alltid sjungit, pratat och skojat med honom för att han inte skulle få en negativ inställning till blöjbytena. Har en skötbordsmobil och klistermärken på väggen, så att han har något roligt att kolla på. Jag vet att alla bebisar tröttnar på att se livet från liggande position när dom upptäcker sin rörlighet och vad dom kan göra. Vet inte om dessa protester kan bero på att han nyligen har lärt sig att sätta sig upp med lite hjälp och därför vill sitta upp jämt. En bekant till mig byter på sin bebis på golvet, men jag måste ändå tänka på min rygg (är så obekvämt). Så min fråga är väl om nån har ett tips på vad jag kan göra för att han ska acceptera blöjbytena utan enorma protester. tack för svar.

2012-09-11
CarroB_84
CarroB_84

Ta med leksaker hankande pyssla med under blöjbytet, byt ut dem vid varje byte. Min son som är 18mån nu och verkligen hatar att byta bajsblöja får nu låna min iPhone under bytet. Jag har en app som är som en pekbok för små. Det brukar göra susen men ditt barn är nog lite för liten än.

2012-09-21
emcb
emcb

hej igen, jo jag har gett honom lite diverse saker att undersöka under blöjbytet. Men det funkar si så där. Ibland blir han så intresserad av vadhan nu får så då får man skynda på hehe. Han  har kommit på att han är en egen individ och kan visa att han vill något. i detta fallet är det att inte ligga kvar på skötbordet. Han är speciell, han hatar att få tröjor över huvet, gäller att snabba på där också hehe. Tack för tipsen iaf.

2012-09-20
CarroB_84
CarroB_84

Vad jag kan minnas av den tiden så var mini likadan! Och min systers barn och alla andra barn som jag bytt på vid den tiden ungefär ;) Så du är inte ensam om det där! Det är ju förbannat tråkigt att ligga ner när man kan sitta upp :P Men det kanske kan funka om han får leka med nåt under tiden, som han normalt inte får bruka leka med! (nåt ofarligt givetvis)

Men det är viktigt att du är lugn själv och visar vänligt men bestämt att när vi byter blöja så ligger vi ner lungt och stilla.

2012-09-11
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...