App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tips på bil???

Väntar min trea och har barn födda 08 och 10. Har ni tips på bil där det kan få plats 3 stolar i baksätet alternativt 2 stolar plus en vuxen som sitter bekvämt :-). Gärna ett rymligt bagage också :-)

2012-09-08
Morsan77
Morsan77

Tack för era svar!

2012-10-03
Morsan77
Morsan77

Jag personligen tycker att V70 är skitdålig som familjebil, min syster har haft en av senare modell, har ett par kompisar som har en av senare modell och de kan inte ha 2 bakåtvända stolar i bak.. Vet även att det är väldigt trångt baksäte i de så jag rekommenderar inte V70 till en familj med 3 barn..

2012-09-10
Yrwen
Yrwen

Just det, det var S-Max som vi också tittade på, men den kändes liten i baksätet dock provade vi itne med stolen i.

har man flera bilstolar rekommenderar jag VARMT skjutdörrar, finns flera olika bilmodeller som har det, så sjukt skönt och praktiskt.

2012-09-10
Yrwen
Yrwen

Kan helt ärligt säga att vi har inte testat med vagn och alla 7 säten, men tvivlar på det, den har ju nästan inget lastutrymme då. Däremot kan man få med sig alla 7 säten ihopfällda, eller plocka ur de var och ett för sig så man kan möblera nästan hur som helst med sätena, det gillar jag. Tyvärr är väl de flesta familjebussar utformade på liknande sätt. Vi var runt och provade en massa bilmodeller, både familjebussar och vanliga personbilar och för oss funkade; Saab 9-5 (nyaste kombin som inte lanseras), Citroen C8, Skodia Superb kombi och sen kommer jag inte ihåg vilka modeller det var mer... 2 till tror jag det blev och då hade vi provat X antal som inte funkade för oss... Men till saken hör ju att min man sitter långt bak när han kör (han är lång och kraftig och kan inte sitta så nära ratten) och vi har en av de största bilbarnstolarna.

Det bästa tipset som finns att ge är att ni åker och testar, kollar, provsitter och provmonterar stolarna som just ni har.

2012-09-10
Yrwen
Yrwen

vi har volvo v-70 stor å rymlig....men kanske inte för  3 barn eller fler :)

2012-09-09
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 11 månader

Rekommenderar också sjusitsig.

Gillar vår Nissan Quashkai+2. I en sådan bör du rymma hela familjen utan de extra sätena. Då rymmer ni också de vagnar ni behöver, även syskonvagn. Som sexsitsig ryms lätt en enkelvagn, men med alla sju sätena uppfällda ryms på sin höjd en paraplyvagn och ett par ryggsäckar... :)

Men kan tillägga att ju äldre barnen blir, desto mer värdefullt blir det att ha plats för en medföljande kompis också! Kanske inte riktigt ännu för er, men för oss som har två skolbarn blev det ett verkligt lyft.

2012-09-09
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 3 månader

Tack för tipsen!! Tycker att de flesta 7 sitsiga jag har sett har så litet bagage. Går det att få in en barnvagn när alla säten är uppe i Alhambran eller i Citroen c 8:an?

2012-09-08
Morsan77
Morsan77

Vi har en Seat Alhambra (7-sitsig) Vi är två vuxna och tre barn i familjen. Oftast har vi bara fem säten i och då har man ju enorma packutrymmen. Vi skulle inte klara oss med mindre bil för barnens kompisar vill ju också följa med hem efter förskolan/skolan ibland. Kan tillägga att vi har en Golf kombi(5-sitsig) som andra bil.  Hoppas du hittar en bil snart som passar er familj!

2012-09-08
Lillhaga1
Lillhaga1

Finns massor med 7sitsiga bilar, där man kan plocka bort de 2 längst bak.  Vi har en Citroen C8 (samma som Peugot nånting och 2 märken till) och är hyfsat nöjda med den, man får in vagnen utan att fälla ihop den, vi har i dagsläget en större bakåtvänd bilbarnstol och har suttit 2 personer bredvid utan problem. Då vi väntar tvåan närsomhelst nu så kommer ju även babyskyddet hamna där.. Kravet vi hade när vi kollade på den var att dotras bakåtvända stol även fick plats bakom förarstolen när maken (som är längre och "ligger" när han kör) kör och det gick alldeles utmärkt. För oss funkade typ 5 bilar, varav ena bilen inte produceras.

Vi har maximalt kört 2 bakåtvända, 2 framåtvända och 2 vuxna samtidigt samt en EL Edge utan problem.

ÄLSKAR verkligen att det är skjutdörrar, man trycker på en knapp och dörren/dörrarna glider upp, bara att sätta i barnet i stolen, dock är den något högre än en vanlig personbil men både jag och maken är långa (jag är 176) så det ä'r underbart, inte för högt för mig iaf. Man får dock inte dra så tunga släp utan e-kort men det kanske ni itne behöver. Vi åkte på husvagnssemester till Norge med den bilen, satt 4 vuxna, 1 bakåtvänd stol och 1 hund i hundbur samt barnvagn och packning i bilen, det var inte trångt.

2012-09-08
Yrwen
Yrwen

Min arbetskamrat har nån typ av Chrysler. Den ser ut som en bil i förstoringsglas typ, alltså inte som en minibuss :) tror de får in sju personer i den.

2012-09-08
Iffe
Iffe

någon form av minibuss kanske :-)

2012-09-08
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...